Укр
Рус
Квашена капуста Консервування Російська кухня

Хрустка квашена капуста

( 4.8000 4 55 5 оцінок)

652 - переглядів
30 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Хрустка квашена капуста - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Рецепти до свят: День народження

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Квасити

Посуд: В банці

опис

Ми готуємо типовий тирольский гарнір: хрустку квашену капусту. Просто повинні виждати час на закваску, щоб отримати відмінний результат.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Хрустка квашена капуста" (на 100 грам)

  • Білки1.3 гр.
  • Жири0.2 гр.
  • Вуглеводи5.4 гр.
  • Калорії35 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Очистіть капусту, видаліть основу і усуньте зовнішні листя. Наріжте капусту на дуже тонкі смужки, використовуючи слайсер або мандоліну. Надішліть в глибоку миску.

Крок - 1
02

Зважте нашатковану капусту, потім додайте в неї дозу великої морської солі (розрахуйте 25 г солі на кілограм овоча). Розподіліть сіль рівномірно, ретельно перемішуючи руками, намагаючись натерти капустяні смужки. Залиште постояти капусту близько години, час від часу помішуючи. Сіль діє шляхом осмосу, видаляючи рослинну воду, що міститься в капусті: з цієї причини приблизно через годину овоч буде виглядати набагато менш об'ємним.

Крок - 2
03

Через годину капуста буде частково занурена в рослинну рідину. Помістіть капусту в скляний контейнер (банку), чергуючи шари з будь-якими ароматизованими спеціями (наприклад, насіння гірчиці, горошком або запашний чорний перець, насіння кмину, ягоди ялівцю і т. д.). Для правильного бродіння капуста повинна бути повністю занурена в рослинну рідину. Якщо рідини буде мало, то бажано зробити розсіл з 20 г солі / літр і додати суміш - солону і холодну - до повного покриття поверхні капусти. Сіль також важлива для запобігання розмноження грамнегативних бактерій, сприяючи розвитку корисних мікробів (в основному, лактобацил).

Крок - 3
04

Дайте капусті бродити протягом 3-4 тижнів, в досить прохолодному середовищі (15-22 С) і в захищеному від прямого світла місці. Для правильної ферментації, капуста повинна бути повністю занурена в розсіл: для полегшення процедури бажано помістити на поверхню аркуш прозорої плівки і покласти на неї вантаж (наприклад, чарку і т. д.). Квашена капуста має сильний і кислий смак, що є наслідком природного бродіння (при якому виробляється молочна кислота), яке відбувається під час відпочинку: на цьому етапі квашена капуста збагачується вітаміном B12. Сира квашена капуста сприяє травленню, тому що зміцнює кишкову флору, тим самим видаляючи бактерії і патогенні віруси. В результаті ферментації квашена капуста не повинна виглядати м'якою, в'язкою або гнилою: ці властивості роблять їжу неїстівною.

Крок - 4
05

Після місяця бродіння хрустка квашена капуста буде готова: запах, який вона випускає, сильний, приємний гострий. Капусту можна їсти сирою, крім того, ви можете перекласти її в каструлю, щоб протушкувати. Квашену капусту можна зберігати в холодильнику протягом тижня, покриваючи розсолом.

Крок - 5

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Рулька - покроковий рецепт, фото 1 Рулька 220 4 3 з 5 - детальніше -
Пампушка з часником - покроковий рецепт, фото 1 Пампушка з часником 45 5 3 з 5 - детальніше -
Закусочний торт наполеон - покроковий рецепт, фото 1 Закусочний торт наполеон 50 5 3 з 5 - детальніше -
Шарлотка з вишнею - покроковий рецепт, фото 1 Шарлотка з вишнею 65 4 3 з 5 - детальніше -