Як з'ясувалося, десерти можуть бути не тільки смачними, а й корисними. Ми підтвердимо це, приготувавши ароматну страву з чорносливу і шоколаду. Не залежно від того, що висушена слива має незвичайні смакові характеристики, вона ще є практично одним з найбільш затребуваних сухофруктів, так, як має безліч корисних властивостей. Адже в чорносливі досить багато вітамінів та інших корисних мінералів. Обов'язково використовуйте цей продукт в своєму раціоні, а зараз скористайтеся цим рецептом і приготуйте смачний чорнослив в шоколаді.
Помістіть неглибокий сотейник на плиту і покладіть в нього (бажано сухофрукт вибрати крупніше) чорнослив. Залийте в сотейник воду, щоб повністю покрило чорнослив, а потім покладіть до сухофруктів пакетик чорного чаю (ниточку заздалегідь усуньте з продукту).
Увімкніть вогонь на максимум, доведіть вміст до кипіння, а потім зменшіть температуру і томіть на повільному вогні приблизно 20 хвилин.
Тепер зніміть сотейник з вогню, охолодіть, вийміть з нього чайний пакетик, а приварений чорнослив залийте улюбленим лікером на ваш вибір. Перенесіть вміст сотейника в герметичний контейнер і відправте в холодильник десь на ніч.
На наступний ранок, витягніть контейнер з холодильника, злийте з нього воду, а просочений чорнослив викладіть на застелений паперовим рушником рознос. Другим паперовим рушником або серветкою акуратно промокніть сухофрукти для видалення зайвої вологи.
Тепер займіться приготуванням ганаша для майбутньої страви. Для цього помістіть неглибоку каструлю на плиту, налийте в неї високої жирності вершки і доведіть до кипіння.
Далі додайте в закипілі вершки шоколадну стружку, зніміть каструлю з вогню і ретельно перемішайте вміст. Якщо шоколад не встигне добре розплавитися, помістіть каструлю з вмістом в миску з гарячою водою і продовжуйте перемішувати, до появи однорідної не сильно густої маси.
Тепер перелийте утворившийся ганаш в кондитерський пакет з гострою насадкою і відправте хвилин на 10 в холодильник. Далі за допомогою кондитерського пакету наповніть шоколадним ганашем охолоджені, просочені чорносливи, укладіть їх в застелений пергаментним папером контейнер і знову відправте на кілька годин в холодильник.
Тепер покладіть подрібнений шоколад в невелику піалу і на паровій бані або за допомогою мікрохвильової печі, розтопіть його в рідку однорідну масу.
Далі кожен охолоджений чорнослив рясно умокніть і свикачайте з усіх боків в утворену шоколадну масу, а потім розмістіть на застелений рознос або тарілку і знову відправте в холодильник, щоб шоколад добре застиг.
Тепер витягніть застиглі сухофрукти в шоколаді з холодильника і за допомогою кондитерського мішка залишившоюся шоколадною масою прикрасьте їх зверху, намалювавши певні візерунки.
Готовий і супер смачний чорнослив в шоколаді помістіть в спеціальні паперові формочки і подавайте до солодкого столу цей чарівний десерт.
Випадкові рецепти