Укр
Рус
Сухофрукти Десерти Східна кухня

Чорнослив у шоколаді

( 5.0000 5 54 4 оцінки)
940 - переглядів
60 хвилинпорцій - 3складність - 3 з 5
Чорнослив у шоколаді - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Східна кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Варити

опис

Як з'ясувалося, десерти можуть бути не тільки смачними, а й корисними. Ми підтвердимо це, приготувавши ароматну страву з чорносливу і шоколаду. Не залежно від того, що висушена слива має незвичайні смакові характеристики, вона ще є практично одним з найбільш затребуваних сухофруктів, так, як має безліч корисних властивостей. Адже в чорносливі досить багато вітамінів та інших корисних мінералів. Обов'язково використовуйте цей продукт в своєму раціоні, а зараз скористайтеся цим рецептом і приготуйте смачний чорнослив в шоколаді.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Чорнослив у шоколаді" (на 100 грам)

  • Білки2 гр.
  • Жири4.8 гр.
  • Вуглеводи34.4 гр.
  • Калорії195 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Помістіть неглибокий сотейник на плиту і покладіть в нього (бажано сухофрукт вибрати крупніше) чорнослив. Залийте в сотейник воду, щоб повністю покрило чорнослив, а потім покладіть до сухофруктів пакетик чорного чаю (ниточку заздалегідь усуньте з продукту).

Крок - 1
02

Увімкніть вогонь на максимум, доведіть вміст до кипіння, а потім зменшіть температуру і томіть на повільному вогні приблизно 20 хвилин.

Крок - 2
03

Тепер зніміть сотейник з вогню, охолодіть, вийміть з нього чайний пакетик, а приварений чорнослив залийте улюбленим лікером на ваш вибір. Перенесіть вміст сотейника в герметичний контейнер і відправте в холодильник десь на ніч.

Крок - 3
04

На наступний ранок, витягніть контейнер з холодильника, злийте з нього воду, а просочений чорнослив викладіть на застелений паперовим рушником рознос. Другим паперовим рушником або серветкою акуратно промокніть сухофрукти для видалення зайвої вологи.

Крок - 4
05

Тепер займіться приготуванням ганаша для майбутньої страви. Для цього помістіть неглибоку каструлю на плиту, налийте в неї високої жирності вершки і доведіть до кипіння.

Крок - 5
06

Далі додайте в закипілі вершки шоколадну стружку, зніміть каструлю з вогню і ретельно перемішайте вміст. Якщо шоколад не встигне добре розплавитися, помістіть каструлю з вмістом в миску з гарячою водою і продовжуйте перемішувати, до появи однорідної не сильно густої маси.

Крок - 6
07

Тепер перелийте утворившийся ганаш в кондитерський пакет з гострою насадкою і відправте хвилин на 10 в холодильник. Далі за допомогою кондитерського пакету наповніть шоколадним ганашем охолоджені, просочені чорносливи, укладіть їх в застелений пергаментним папером контейнер і знову відправте на кілька годин в холодильник.

Крок - 7
08

Тепер покладіть подрібнений шоколад в невелику піалу і на паровій бані або за допомогою мікрохвильової печі, розтопіть його в рідку однорідну масу.

Крок - 8
09

Далі кожен охолоджений чорнослив рясно умокніть і свикачайте з усіх боків в утворену шоколадну масу, а потім розмістіть на застелений рознос або тарілку і знову відправте в холодильник, щоб шоколад добре застиг.

Крок - 9
10

Тепер витягніть застиглі сухофрукти в шоколаді з холодильника і за допомогою кондитерського мішка залишившоюся шоколадною масою прикрасьте їх зверху, намалювавши певні візерунки.

Крок - 10
11

Готовий і супер смачний чорнослив в шоколаді помістіть в спеціальні паперові формочки і подавайте до солодкого столу цей чарівний десерт.

Крок - 11

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Макарони з фаршем в духовці - покроковий рецепт, фото 1 Макарони з фаршем в духовці 50 4 3 з 5 - детальніше -
Ескалоп з грибами - покроковий рецепт, фото 1 Ескалоп з грибами 40 2 3 з 5 - детальніше -
Фаршировані макарони - покроковий рецепт, фото 1 Фаршировані макарони 50 4 3 з 5 - детальніше -