Укр
Рус
thermomix thermomix
Сухофрукти Десерти Східна кухня

Чорнослив у шоколаді

60 хвилинпорцій - 3складність - 3 з 5
Чорнослив у шоколаді - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Східна кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Варити

опис

Як з'ясувалося, десерти можуть бути не тільки смачними, а й корисними. Ми підтвердимо це, приготувавши ароматну страву з чорносливу і шоколаду. Не залежно від того, що висушена слива має незвичайні смакові характеристики, вона ще є практично одним з найбільш затребуваних сухофруктів, так, як має безліч корисних властивостей. Адже в чорносливі досить багато вітамінів та інших корисних мінералів. Обов'язково використовуйте цей продукт в своєму раціоні, а зараз скористайтеся цим рецептом і приготуйте смачний чорнослив в шоколаді.

Інгредієнти

  • Чорнослив 400 г.
  • Чай чорний за смаком
  • Лікер 2 ст.л
  • Вода 1 скл.
  • Вершки 20 % 50 г.
  • Шоколадна стружка 100 г.
  • Шоколад темний 100 г.

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    Помістіть неглибокий сотейник на плиту і покладіть в нього (бажано сухофрукт вибрати крупніше) чорнослив. Залийте в сотейник воду, щоб повністю покрило чорнослив, а потім покладіть до сухофруктів пакетик чорного чаю (ниточку заздалегідь усуньте з продукту).

    Крок - 1
  2. 02

    Увімкніть вогонь на максимум, доведіть вміст до кипіння, а потім зменшіть температуру і томіть на повільному вогні приблизно 20 хвилин.

    Крок - 2
  3. 03

    Тепер зніміть сотейник з вогню, охолодіть, вийміть з нього чайний пакетик, а приварений чорнослив залийте улюбленим лікером на ваш вибір. Перенесіть вміст сотейника в герметичний контейнер і відправте в холодильник десь на ніч.

    Крок - 3
  4. 04

    На наступний ранок, витягніть контейнер з холодильника, злийте з нього воду, а просочений чорнослив викладіть на застелений паперовим рушником рознос. Другим паперовим рушником або серветкою акуратно промокніть сухофрукти для видалення зайвої вологи.

    Крок - 4
  5. 05

    Тепер займіться приготуванням ганаша для майбутньої страви. Для цього помістіть неглибоку каструлю на плиту, налийте в неї високої жирності вершки і доведіть до кипіння.

    Крок - 5
  6. 06

    Далі додайте в закипілі вершки шоколадну стружку, зніміть каструлю з вогню і ретельно перемішайте вміст. Якщо шоколад не встигне добре розплавитися, помістіть каструлю з вмістом в миску з гарячою водою і продовжуйте перемішувати, до появи однорідної не сильно густої маси.

    Крок - 6
  7. 07

    Тепер перелийте утворившийся ганаш в кондитерський пакет з гострою насадкою і відправте хвилин на 10 в холодильник. Далі за допомогою кондитерського пакету наповніть шоколадним ганашем охолоджені, просочені чорносливи, укладіть їх в застелений пергаментним папером контейнер і знову відправте на кілька годин в холодильник.

    Крок - 7
  8. 08

    Тепер покладіть подрібнений шоколад в невелику піалу і на паровій бані або за допомогою мікрохвильової печі, розтопіть його в рідку однорідну масу.

    Крок - 8
  9. 09

    Далі кожен охолоджений чорнослив рясно умокніть і свикачайте з усіх боків в утворену шоколадну масу, а потім розмістіть на застелений рознос або тарілку і знову відправте в холодильник, щоб шоколад добре застиг.

    Крок - 9
  10. 10

    Тепер витягніть застиглі сухофрукти в шоколаді з холодильника і за допомогою кондитерського мішка залишившоюся шоколадною масою прикрасьте їх зверху, намалювавши певні візерунки.

    Крок - 10
  11. 11

    Готовий і супер смачний чорнослив в шоколаді помістіть в спеціальні паперові формочки і подавайте до солодкого столу цей чарівний десерт.

    Крок - 11

Оцінити рецепт