Укр
Рус
thermomix thermomix
thermomix
thermomix
Хліб Випічка Білоруська кухня

Чорний хліб з житнього та пшеничного борошна в духовці

( 4.7500 4 54 4 оцінки)
645 - переглядів
100 хвилинпорцій - 1складність - 2 з 5
Чорний хліб з житнього та пшеничного борошна в духовці - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Білоруська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Випікати

опис

Існує безліч рецептів житнього хліба на заквасці. Багато з них є поєднанням жита і пшениці, в тому числі і цей. Традиційний хліб може бути досить трудомістким і займати багато часу на приготування. Цей рецепт чорного хліба з житнього та пшеничного борошна в духовці дуже простий.

Інгредієнти

  • Закваска суха 50 г.
  • Вода 580 г.
  • Борошно житнє 350 г.
  • Борошно пшеничне 100 г.
  • Какао 2 ст.л
  • Патока 2 скл.
  • Сіль 1 ч.л
  • Коріандр 1/2 ч.л
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

У великій скляній мисці збийте закваску з водою до повного розчинення і спінювання. Додайте житнє борошно і перемішайте все ложкою, поки не залишиться сухих шматочків. Суміш буде досить густою.

Крок - 1
02

Накрийте миску з вмістом рушником і залиште при кімнатній температурі, поки він не стане пузирчастим і «м'яким». Це може зайняти від 4 до 12 годин, в залежності від температури, але зазвичай житня ферментація швидше, ніж пшенична, тому що в ній більше поживних речовин, ніж дріжджі і бактерії.

Крок - 2
03

Тепер приготуйте основне тісто: змішайте початкове тісто з водою і житнім борошном. Потім додайте в миску пшеничне борошно, трохи какао і патоки. Далі посоліть вміст, посипте коріандром і ретельно все перемішайте, до однорідної густої маси.

Крок - 3
04

Накрийте знову миску кришкою і залиште при кімнатній температурі на 4-10 годин. За допомогою ложки або кухонної лопатки добре перемішайте утворене тісто і перекладіть його в спеціальну форму для випічки, вистелену пергаментним папером. Використовуйте глибоку форму для випічки (хліба) і бажано з прямими сторонами, але така кількість теіста не заповнить її повністю навіть після випічки. Розгладьте верх тіста мокрою рукою.

Крок - 4
05

Залиште тісто в формі для випічки не довше ніж на 30 хвилин. Але не довше - якщо ви дозволите йому занадто довго підніматися в формі, під час випікання воно зруйнується. Далі відправте форму з випічкою в попередньо розігріту духовку до 180 градусів і випікайте протягом 45-50 хвилин. Потім викладіть готову випічку на спеціальні грати і охолодіть.

Крок - 5
06

Тепер наріжте готовий чорний хліб з житнього та пшеничного борошна, запечений в духовці, на тонкі скибочки і подавайте до обіду. Такий хліб подавайте до першої страви або використовуйте в якості основи для бутербродів або грінок.

Крок - 6

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Смузі з банана і ківі на молоці - покроковий рецепт, фото 1 Смузі з банана і ківі на молоці 30 1 2 з 5 - детальніше -
Яйця фаршировані - покроковий рецепт, фото 1 Яйця фаршировані 35 3 2 з 5 - детальніше -
Шарлотка з яблуками - покроковий рецепт, фото 1 Шарлотка з яблуками 50 5 2 з 5 - детальніше -
Макарони під соусом болоньєзе - покроковий рецепт, фото 1 Макарони під соусом болоньєзе 45 4 3 з 5 - детальніше -