Укр
Рус
Хліб Випічка Білоруська кухня

Чорний хліб з житнього та пшеничного борошна в духовці

( 4.7500 4 54 4 оцінки)

770 - переглядів
100 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Чорний хліб з житнього та пшеничного борошна в духовці - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Білоруська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Випікати

опис

Існує безліч рецептів житнього хліба на заквасці. Багато з них є поєднанням жита і пшениці, в тому числі і цей. Традиційний хліб може бути досить трудомістким і займати багато часу на приготування. Цей рецепт чорного хліба з житнього та пшеничного борошна в духовці дуже простий.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Чорний хліб з житнього та пшеничного борошна в духовці" (на 100 грам)

  • Білки3.6 гр.
  • Жири0.8 гр.
  • Вуглеводи45 гр.
  • Калорії195 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

У великій скляній мисці збийте закваску з водою до повного розчинення і спінювання. Додайте житнє борошно і перемішайте все ложкою, поки не залишиться сухих шматочків. Суміш буде досить густою.

Крок - 1
02

Накрийте миску з вмістом рушником і залиште при кімнатній температурі, поки він не стане пузирчастим і «м'яким». Це може зайняти від 4 до 12 годин, в залежності від температури, але зазвичай житня ферментація швидше, ніж пшенична, тому що в ній більше поживних речовин, ніж дріжджі і бактерії.

Крок - 2
03

Тепер приготуйте основне тісто: змішайте початкове тісто з водою і житнім борошном. Потім додайте в миску пшеничне борошно, трохи какао і патоки. Далі посоліть вміст, посипте коріандром і ретельно все перемішайте, до однорідної густої маси.

Крок - 3
04

Накрийте знову миску кришкою і залиште при кімнатній температурі на 4-10 годин. За допомогою ложки або кухонної лопатки добре перемішайте утворене тісто і перекладіть його в спеціальну форму для випічки, вистелену пергаментним папером. Використовуйте глибоку форму для випічки (хліба) і бажано з прямими сторонами, але така кількість теіста не заповнить її повністю навіть після випічки. Розгладьте верх тіста мокрою рукою.

Крок - 4
05

Залиште тісто в формі для випічки не довше ніж на 30 хвилин. Але не довше - якщо ви дозволите йому занадто довго підніматися в формі, під час випікання воно зруйнується. Далі відправте форму з випічкою в попередньо розігріту духовку до 180 градусів і випікайте протягом 45-50 хвилин. Потім викладіть готову випічку на спеціальні грати і охолодіть.

Крок - 5
06

Тепер наріжте готовий чорний хліб з житнього та пшеничного борошна, запечений в духовці, на тонкі скибочки і подавайте до обіду. Такий хліб подавайте до першої страви або використовуйте в якості основи для бутербродів або грінок.

Крок - 6

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Азу по-татарськи - покроковий рецепт, фото 1 Азу по-татарськи 50 3 3 з 5 - детальніше -
Пастрома з яловичини - покроковий рецепт, фото 1 Пастрома з яловичини 50 6 3 з 5 - детальніше -
Біляші татарські - покроковий рецепт, фото 1 Біляші татарські 180 3 4 з 5 - детальніше -