Чорниця заморожена стримає практично всі ті ж корисні речовини, які є в свіжих ягодах. Це кращий спосіб збереження чорниці на зиму. Ягоди добре переносять заморозку, не втрачаючи форму. Згодом їх можна додавати в випічку і десерти, готувати на їх основі компоти і морси і в загалом використовувати так само, як свіжу чорницю.
Заморозити чорницю на зиму цільними ягодами нескладно. Для цього знадобляться тільки 2 інгредієнта: чорниця і цукор. Цукор в даному випадку виступає своєрідним консервантом, який не дає ягодам псуватися і втрачати форму. Спочатку ретельно вимийте і переберіть чорницю, видаливши пом'яту і зіпсовану. Якісні ягоди перед заморожуванням гарненько просушіть.
Заморожувати чорницю ми будемо в поліетиленових пакетах. Щоб заморозка пройшла успішно, правильно розрахуйте пропорції інгредієнтів. На одну порцію йде рівно 250 г чорниці і 1 ст. л. цукру. Вимиту і просушену чорницю розкладіть по пакетах. Всипте цукор і кілька разів акуратно струсіть пакети, щоб вони рівномірно розподілилися між ягодами.
Зауважте пакети з чорницею вузлом і відправте в морозильну камеру. На наступний день чорниця заморожена вже буде готова. Виглядає вона чудово: цільні ягідки, які майже не відрізняються від свіжих. Використовуйте заморожену чорницю так само, як свіжу. Смачного!
Випадкові рецепти