Укр
Рус
Борщ Перші страви Російська кухня

Холодник домашній

( 4.8182 4 522 22 оцінки)

1969 - переглядів
50 хвилин порцій - 6 складність - 3 з 5
 Холодник домашній - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Варити

опис

Погодьтеся, що не завжди хочеться в обід, особливо в жарку пору, поїсти гарячого супу. Але обід є обід, і як правило, ми усе таки вживаємо щось із серії супів. Ось тут і приходить на виручку страва з серії холодних. Адже існує маса всіляких варіантів окрошок, також ботвинья. Але в цьому списку не останнє місце займає апетитний холодник, адже на сьогоднішній день він є національною стравою практично всіх слов'ян. Сьогодні я пропоную вам приготувати холодник домашній на буряковому квасі зі сметаною.

Інгредієнти

Харчова цінність страви " Холодник домашній" (на 100 грам)

  • Білки0.6 гр.
  • Жири1.9 гр.
  • Вуглеводи3.5 гр.
  • Калорії38 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Перш за все приготуємо основу для домашнього борщу. Відразу хочу уточнити, що наша майбутня страва повинна бути досить густою, тому і основа буде густа. У глибоку миску кладемо сметану і доливаємо буряковий квас. За допомогою ложки швидко і ретельно цю суміш перемішуємо, поки не утвориться щось на зразок йогурту. До речі, чому ми використовуємо саме буряковий квас, він дуже корисний і багатий мікроелементами.

Крок - 1
02

Після того як ми перемішали до однорідної консистенції і отримали в результаті буряковий йогурт красивого рожевого кольору, додаємо невелику кількість лимонного соку, так як це усе-таки холодник, і смак повинен бути з кислинкою. Знову усе добре збовтуємо.

Крок - 2
03

Раз ми готуємо холодник, нам звісно знадобиться буряк. У нашому рецепті ми будемо використовувати варений буряк. Для цього червоний буряк добре промиваємо і відварюємо в шкірці до готовності. Потім очищаємо від шкірки і натираємо на бурякову тертку.

Крок - 3
04

Натертий буряк додаємо в ємність з приготованим буряковим йогуртом, добре перемішуємо.

Крок - 4
05

Тепер доливаємо трохи холодної кип'яченої води, розмішуємо. На цьому етапі ми вже додаємо сіль і заправляємо меленим чорним перцем.

Крок - 5
06

Який же суп без зелені і овочів. У нашому випадку ми теж без цього не обійдемося. Свіжий огірок миємо й нарізаємо не надто дрібними кубиками, також ріжемо редьку. Додаємо овочі в ємність з готовленою стравою.

Крок - 6
07

Свіжу зелень кропу дрібно шаткуємо і нарізаємо тонкими кільцями зелену цибулю, засипаємо теж в миску до решти інгредієнтів.

Крок - 7
08

Перемішуємо усе разом, щоб усі продукти добре перемішалися і на завершення додаємо вершки з кокосовим молоком, розмішуємо і все - страва практично готова.

Крок - 8
09

Зверху готовий борщ прикрашаємо подрібненою зеленню кропу і цибулі і можна знімати пробу.  

Крок - 9

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Різотто - покроковий рецепт, фото 1 Різотто 45 6 2 з 5 - детальніше -
Картопля з м’ясом по-радянськи - покроковий рецепт, фото 1 Картопля з м’ясом по-радянськи 55 3 3 з 5 - детальніше -
Домашня ковбаса - покроковий рецепт, фото 1 Домашня ковбаса 150 7 2 з 5 - детальніше -
Солоне тісто - покроковий рецепт, фото 1 Солоне тісто 60 1 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Домашній суп з фрикадельками - покроковий рецепт, фото 1 Домашній суп з фрикадельками 35 2 2 з 5 - детальніше -
Паста з креветками - покроковий рецепт, фото 1 Паста з креветками 30 4 2 з 5 - детальніше -
Мімоза з картоплею - покроковий рецепт, фото 1 Мімоза з картоплею 35 4 3 з 5 - детальніше -