Укр
Рус
Борщ Перші страви Російська кухня

Холодник домашній

( 4.8182 4 522 22 оцінки)

2329 - переглядів
50 хвилин порцій - 6 складність - 3 з 5
 Холодник домашній - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Варити

опис

Погодьтеся, що не завжди хочеться в обід, особливо в жарку пору, поїсти гарячого супу. Але обід є обід, і як правило, ми усе таки вживаємо щось із серії супів. Ось тут і приходить на виручку страва з серії холодних. Адже існує маса всіляких варіантів окрошок, також ботвинья. Але в цьому списку не останнє місце займає апетитний холодник, адже на сьогоднішній день він є національною стравою практично всіх слов'ян. Сьогодні я пропоную вам приготувати холодник домашній на буряковому квасі зі сметаною.

Інгредієнти

Харчова цінність страви " Холодник домашній" (на 100 грам)

  • Білки0.6 гр.
  • Жири1.9 гр.
  • Вуглеводи3.5 гр.
  • Калорії38 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

Перш за все приготуємо основу для домашнього борщу. Відразу хочу уточнити, що наша майбутня страва повинна бути досить густою, тому і основа буде густа. У глибоку миску кладемо сметану і доливаємо буряковий квас. За допомогою ложки швидко і ретельно цю суміш перемішуємо, поки не утвориться щось на зразок йогурту. До речі, чому ми використовуємо саме буряковий квас, він дуже корисний і багатий мікроелементами.

Крок - 1
02

Після того як ми перемішали до однорідної консистенції і отримали в результаті буряковий йогурт красивого рожевого кольору, додаємо невелику кількість лимонного соку, так як це усе-таки холодник, і смак повинен бути з кислинкою. Знову усе добре збовтуємо.

Крок - 2
03

Раз ми готуємо холодник, нам звісно знадобиться буряк. У нашому рецепті ми будемо використовувати варений буряк. Для цього червоний буряк добре промиваємо і відварюємо в шкірці до готовності. Потім очищаємо від шкірки і натираємо на бурякову тертку.

Крок - 3
04

Натертий буряк додаємо в ємність з приготованим буряковим йогуртом, добре перемішуємо.

Крок - 4
05

Тепер доливаємо трохи холодної кип'яченої води, розмішуємо. На цьому етапі ми вже додаємо сіль і заправляємо меленим чорним перцем.

Крок - 5
06

Який же суп без зелені і овочів. У нашому випадку ми теж без цього не обійдемося. Свіжий огірок миємо й нарізаємо не надто дрібними кубиками, також ріжемо редьку. Додаємо овочі в ємність з готовленою стравою.

Крок - 6
07

Свіжу зелень кропу дрібно шаткуємо і нарізаємо тонкими кільцями зелену цибулю, засипаємо теж в миску до решти інгредієнтів.

Крок - 7
08

Перемішуємо усе разом, щоб усі продукти добре перемішалися і на завершення додаємо вершки з кокосовим молоком, розмішуємо і все - страва практично готова.

Крок - 8
09

Зверху готовий борщ прикрашаємо подрібненою зеленню кропу і цибулі і можна знімати пробу.  

Крок - 9

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Кукурудзяна каша - покроковий рецепт, фото 1 Кукурудзяна каша 30 5 2 з 5 - детальніше -
Салат Козел в городі - покроковий рецепт, фото 1 Салат Козел в городі 30 6 2 з 5 - детальніше -
Млинці на молоці - покроковий рецепт, фото 1 Млинці на молоці 15 4 2 з 5 - детальніше -
Хінкалі - покроковий рецепт, фото 1 Хінкалі 70 4 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Прошарковий салат - покроковий рецепт, фото 1 Прошарковий салат 30 6 2 з 5 - детальніше -
Хворост домашній - покроковий рецепт, фото 1 Хворост домашній 65 3 3 з 5 - детальніше -
Салат «Купецький» з куркою - покроковий рецепт, фото 1 Салат «Купецький» з куркою 35 3 3 з 5 - детальніше -
М’ясні чіпси - покроковий рецепт, фото 1 М’ясні чіпси 50 1 2 з 5 - детальніше -