Одна з головних різдвяних страв, це холодець. Це дуже легка в приготуванні страва, просто тому, що не вимагає багато часу в процесі.
В першу чергу необхідно правильно підібрати м'ясо до приготування цієї страви. Ми рекомендуємо придбати м'ясо обов'язково на кістці. Багато хто припускає, що холодець необхідно готувати, використавши кілька видів м'яса, але це далеко не так. У цьому рецепті пропонуємо зупинити свій вибір на рульці (свинячий). Адже цей вид м'яса на кістці і має досить високу жирність. Отже, свинячу рульку добре промийте проточною водою і просушіть.
Потім помістіть глибоку каструлю з водою на плиту. Покладіть рульку в каструлю з водою, доведіть до кипіння і зменшіть вогонь до мінімуму. Варіть свинину, постійно знімаючи утворений накип, приблизно 10-15 хвилин.
Далі витягніть рульку з каструлі. Вилийте воду. Потім залийте в каструлю (можна навіть поміняти ємність на більш глибоку) знову воду і відправте на плиту. Трохи приварену раніше рульку відправте в каструлю з водою.
Далі очистіть від шкірки моркву і корінь петрушки (цей інгредієнт не обов'язково використовувати) і не нарізайте їх, а залиште цілими. Потім очистіть від лушпиння цибулю. Надішліть очищені овочі в каструлю зі свининою.
Тепер засипте в каструлю запашний і чорний перець горошком, додайте лавровий лист. Потім добре посоліть м'ясо і доведіть до кипіння. У процесі варіння, обов'язково знімайте з допомогою шумівки піну. Варіть вміст, можна накривши кришкою, близько 6 годин, до повного розварювання рульки і готовності всіх овочів.
Після закінчення зазначеного часу витягніть зварене м'ясо в миску, в іншу ємність викладіть і овочі.
Потім очистіть від лушпиння зубчики часнику і в невелику піалу видавіть їх через чеснокодавку. Далі залийте вичавлений часник в мисці приготованим раніше бульйоном з каструлі. Решту бульйону процідіть через найдрібніше сито. Можна цей процес виконати кілька разів. Потім процідіть бульйон ще кілька разів через сито з видавленим часником (залишивши саму часникову масу на ситі).
Тепер викладіть вже охолоджену свинячу рульку на обробну дошку і за допомогою вилки і ножа, ретельно відокремте м'ясо від кістки, а потім наріжте його якомога дрібніше.
Далі в спеціальну не надто глибоку ємність викладіть красиво на дно попередньо вимиту і розділену на листочки зелень петрушки. Потім викладіть нарізану тонкими кільцями раніше відварену моркву і корінь петрушки.
Тепер акуратно укладіть подрібнене м'ясо рульки, рівномірно розподіливши по всьому дну, і залийте раніше підготовленим бульйоном. Далі охолодіть вміст ємності до кімнатної температури, а потім відправте в холодильник, до повного застигання страви. Готовий холодець перекладіть на красиве блюдо (переверніть з ємності догори ногами) і подавайте до святкового столу.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти