Чізкейк з випічкою - відмінний літній десерт, в якому поєднуються два найулюбленіших десерти в світі: тістечко і чізкейк. Шоколадне і пухнасте тістечко на дні з гладким освіжаючим малиновим чізкейком і ганашем з білого шоколаду, увінчане свіжою малиною і посіченим шоколадом.
Розтопіть шоколад і масло в середній мисці, на водяній бані, періодично помішуючи, до отримання однорідної маси. Зніміть каструлю з вогню, але тримайте миску над водою (паром).
Додайте розчинну каву, засипте цукор, ретельно ще раз все перемішайте, до розчинення сухих інгредієнтів, а потім зніміть миску з каструлі.
Далі розбийте курячі яйця по одному в утворену суміш і збивайте, до утворення однорідної маси. Додайте ванільний екстракт, засипте борошно, сіль, какао-порошок і добре ще раз все перемішайте.
Вилийте вийшовше рідке тісто в заздалегідь застелену пергаментним папером форму для випічки, відправте в попередньо розігріту духовку до 180 градусів і випікайте протягом 18-20 хвилин, поки зубочистка, яку ви вставите в центр випічки, щоб перевірити готовність, не вийде з прилиплими до неї декількома вологими крихтами. Далі зменшіть температуру в духовці до 150 градусів і продовжуйте пекти ще хвилин 5.
Поки тісто випікається, приготуйте начинку з вершкового сиру. Для цього у великій мисці за допомогою міксера збийте вершковий сир до однорідної маси. Додайте в миску цукор, кукурудзяний крохмаль, дрібку солі і перемішайте, до об'єднання всіх інгредієнтів.
Далі додайте в сирну масу курячі яйця по одному і продовжуйте збивати. Потім додайте ванільний екстракт, цедру лимона і високої жирності сметану. Змішайте все, поки не утвориться однорідна негуста маса.
Далі в невелику миску покладіть свіжу малину, трохи просіяного борошна і акуратно перемішайте. Обережно додайте малину в раніше підготовлену сирну суміш і змішайте.
За цей час корж вже запечеться. Вилийте суміш вершкового сиру з ягодами на готовий корж у формі, рівномірно розподіливши по всій ємності. Потім відправте в усе ще розігріту духовку до 150 градусів на 45 хвилин.
Після закінчення зазначеного часу вимкніть температуру і залиште випічку ще на годину в духовці. Потім витягніть і проведіть гострим ножем навколо внутрішнього краю форми (щоб випічка акуратно відокремилася). Дайте страві повністю охолонути при кімнатній температурі, а потім ще на час помістіть в холодильник.
А тим часом приготуйте білий шоколадний ганаш. Розтопіть шоколад і вершки на водяній бані, а потім дайте утвореній суміші трохи охолонути.
Далі залийте шоколадний ганаш на застиглий чізкейк і, використовуючи зубчастий кремовий скребок, створіть спіральний ефект на вершині коржа (це при бажанні). Охолодіть протягом 30 хвилин.
Перед подачею на стіл прикрасьте чізкейк з випічкою свіжою малиною, нарізаним молочним шоколадом і декоративними квітами. Розріжте гарячим ножем і подавайте до столу.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти