Укр
Рус
thermomix thermomix
Чізкейк Випічка Американська кухня

Чізкейк з випічкою

100 хвилинпорцій - 3складність - 3 з 5
Чізкейк з випічкою - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Американська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Випікати

опис

Чізкейк з випічкою - відмінний літній десерт, в якому поєднуються два найулюбленіших десерти в світі: тістечко і чізкейк. Шоколадне і пухнасте тістечко на дні з гладким освіжаючим малиновим чізкейком і ганашем з білого шоколаду, увінчане свіжою малиною і посіченим шоколадом.

Інгредієнти

  • Шоколад темний 100 г.
  • Вершкове масло 110 г.
  • Кава 1/2 ч.л
  • Цукор 270 г.
  • Яйце 5 шт.
  • Екстракт ванілі 2 ч.л
  • Какао 1 ст.л
  • Борошно 70 г.
  • Сир вершковий 600 г.
  • Сметана 160 г.
  • Цедра 1 ст.л
  • Крохмаль 1 ст.л
  • Малина 200 г.
  • Шоколад білий 150 г.
  • Вершки 20 % 45 г.

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    Розтопіть шоколад і масло в середній мисці, на водяній бані, періодично помішуючи, до отримання однорідної маси. Зніміть каструлю з вогню, але тримайте миску над водою (паром).

    Крок - 1
  2. 02

    Додайте розчинну каву, засипте цукор, ретельно ще раз все перемішайте, до розчинення сухих інгредієнтів, а потім зніміть миску з каструлі.

    Крок - 2
  3. 03

    Далі розбийте курячі яйця по одному в утворену суміш і збивайте, до утворення однорідної маси. Додайте ванільний екстракт, засипте борошно, сіль, какао-порошок і добре ще раз все перемішайте.

    Крок - 3
  4. 04

    Вилийте вийшовше рідке тісто в заздалегідь застелену пергаментним папером форму для випічки, відправте в попередньо розігріту духовку до 180 градусів і випікайте протягом 18-20 хвилин, поки зубочистка, яку ви вставите в центр випічки, щоб перевірити готовність, не вийде з прилиплими до неї декількома вологими крихтами. Далі зменшіть температуру в духовці до 150 градусів і продовжуйте пекти ще хвилин 5.

    Крок - 4
  5. 05

    Поки тісто випікається, приготуйте начинку з вершкового сиру. Для цього у великій мисці за допомогою міксера збийте вершковий сир до однорідної маси. Додайте в миску цукор, кукурудзяний крохмаль, дрібку солі і перемішайте, до об'єднання всіх інгредієнтів.

    Крок - 5
  6. 06

    Далі додайте в сирну масу курячі яйця по одному і продовжуйте збивати. Потім додайте ванільний екстракт, цедру лимона і високої жирності сметану. Змішайте все, поки не утвориться однорідна негуста маса.

    Крок - 6
  7. 07

    Далі в невелику миску покладіть свіжу малину, трохи просіяного борошна і акуратно перемішайте. Обережно додайте малину в раніше підготовлену сирну суміш і змішайте.

    Крок - 7
  8. 08

    За цей час корж вже запечеться. Вилийте суміш вершкового сиру з ягодами на готовий корж у формі, рівномірно розподіливши по всій ємності. Потім відправте в усе ще розігріту духовку до 150 градусів на 45 хвилин.

    Крок - 8
  9. 09

    Після закінчення зазначеного часу вимкніть температуру і залиште випічку ще на годину в духовці. Потім витягніть і проведіть гострим ножем навколо внутрішнього краю форми (щоб випічка акуратно відокремилася). Дайте страві повністю охолонути при кімнатній температурі, а потім ще на час помістіть в холодильник.

    Крок - 9
  10. 10

    А тим часом приготуйте білий шоколадний ганаш. Розтопіть шоколад і вершки на водяній бані, а потім дайте утвореній суміші трохи охолонути.

    Крок - 10
  11. 11

    Далі залийте шоколадний ганаш на застиглий чізкейк і, використовуючи зубчастий кремовий скребок, створіть спіральний ефект на вершині коржа (це при бажанні). Охолодіть протягом 30 хвилин.

    Крок - 11
  12. 12

    Перед подачею на стіл прикрасьте чізкейк з випічкою свіжою малиною, нарізаним молочним шоколадом і декоративними квітами. Розріжте гарячим ножем і подавайте до столу.

    Крок - 12

Оцінити рецепт