Укр
Рус
thermomix thermomix
Чізкейк Десерти Російська кухня

Чізкейк шоколадний

50 хвилинпорцій - 4складність - 3 з 5
Чізкейк шоколадний - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Випікати

опис

В топі найпопулярніших десертів по всьому світу числиться і шоколадний чізкейк. Ці ласощі - оригінальний сирний десерт, яким наявність шоколаду надає неймовірного шарму і смаку. Готувати шоколадний чізкейк так само просто, як і звичайний традиційний варіант цієї страви. Але для того, щоб десерт вийшов по-справжньому вдалим, потрібно знати деякі правила, яких обов'язково потрібно дотримуватися. Ознайомитися з ними ви зможете в цьому рецепті. Ароматний, ніжний і супер смачний шоколадний чізкейк за цим рецептом - це прекрасний варіант створити на своїй кухні кондитерський виріб, який по праву можна вважати одним з найдивовижніших.

Інгредієнти

  • Вершки 20 % 160 мл.
  • Яйце 3 шт.
  • Какао 2 ст.л
  • Сметана 220 г.
  • Ваніль 1 ч.л
  • Сіль 1 щіп.
  • Цукор 250 г.
  • Сир вершковий 670 г.
  • Шоколад темний 320 г.
  • Вершкове масло 100 г.
  • Печиво пісочне 240 г.

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    Отже, перш за все приготуємо основу для чізкейку. Для цього використовують корж з пісочного тіста. Але якщо вам не хочеться возитися з тІстом, тобто варіант набагато простіше і зручніше. Для цього беремо пісочне печиво, а оскільки чізкейк у нас шоколадний, то печиво теж бажано вибрати шоколадне, і перебиваємо його в крихту за допомогою блендера.

    Крок - 1
  2. 02

    Після цього в чашу додаємо розтоплене вершкове масло і знову перебиваємо. Тепер беремо форму для випікання. Для чізкейку бажано використовувати знімну форму. З отриманої суміші викладаємо на дно шар і гарненько трамбуємо його лопаткою або взагалі рукою. Потім відправимо форму в духовку буквально на 10 хвилин, щоб наш корж трохи схопився.

    Крок - 2
  3. 03

    Після цього приступимо до приготування сирної суміші для чізкейку. Для початку плитку гіркого шоколаду подрібнимо ножем, помістимо в окрему ємність і розтопимо шоколад на водяній бані.

    Крок - 3
  4. 04

    Ще в одну ємність викладемо наш сир, висипаємо цукор, додамо щіпку солі і ванільний екстракт, а потім почнемо збивати все це міксером.

    Крок - 4
  5. 05

    Рекомендуємо збивати на невеликих оборотах, на це піде трохи більше часу, зате текстура вийде набагато м'якше, легше і ніжніше. Після того, як у нас вийде однорідна суміш і цукор повністю розчиниться, додаємо сюди ж сметану і знову збиваємо до однорідності. Після цього кидаємо какао порошок і акуратно знову перемішуємо міксером.

    Крок - 5
  6. 06

    Потім починаємо вводити яйця. Розбиваємо по одному і збиваємо вміст до однорідності. В самому кінці виливаємо наш розтоплений шоколад і знову перемішуємо міксером нашу масу.

    Крок - 6
  7. 07

    Красива, ароматна шоколадна суміш для чізкейку готова. Заливаємо її в форму на шар з печива, а потім відправляємо в духовку випікатися. Для чізкейку дуже важливо запікатися при невеликій температурі, тому рекомендуємо готувати його на водяній бані. Для цього у великій деко наливаємо води, так щоб вона покривала нашу форму з чізкейком на 1/3.

    Крок - 7
  8. 08

    Готуємо наш десерт при температурі 160 градусів протягом години. По закінченню часу вимикаємо духовку, але чізкейк діставати не поспішаємо. Нехай постоїть ще хвилин 10-15. Після цього дістаємо форму з духовки і залишаємо остигати при кімнатній температурі.

    Крок - 8
  9. 09

    Самі тим часом приготуємо шоколадний ганаш, яким пропонуємо покрити наш чізкейк. Для цього другу плитку шоколаду також подрібнюємо і поміщаємо в окрему ємність. На вогонь ставимо сотейник, наливаємо вершки і кидаємо шматочок вершкового масла. Постійно помішуючи, доводимо вміст сотейника до кипіння, а потім знімаємо з вогню і заливаємо їм наш шоколад.

    Крок - 9
  10. 10

    Розмішуємо все до тих пір, поки шоколад не розтане, і маса не почне густіти. Тепер знімаємо форму, а зверху покриваємо ганашем наш десерт.

    Крок - 10
  11. 11

    Перед нами неймовірно красивий і скажено ароматний шоколадний чізкейк, який проситься швидше спробувати його на смак

    Крок - 11

Оцінити рецепт