Укр
Рус
thermomix thermomix
thermomix
thermomix
Чізкейк Десерти Російська кухня

Чізкейк шоколадний

( 4.9000 4 510 10 оцінок)
1180 - переглядів
50 хвилинпорцій - 4складність - 3 з 5
Чізкейк шоколадний - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Випікати

опис

В топі найпопулярніших десертів по всьому світу числиться і шоколадний чізкейк. Ці ласощі - оригінальний сирний десерт, яким наявність шоколаду надає неймовірного шарму і смаку. Готувати шоколадний чізкейк так само просто, як і звичайний традиційний варіант цієї страви. Але для того, щоб десерт вийшов по-справжньому вдалим, потрібно знати деякі правила, яких обов'язково потрібно дотримуватися. Ознайомитися з ними ви зможете в цьому рецепті. Ароматний, ніжний і супер смачний шоколадний чізкейк за цим рецептом - це прекрасний варіант створити на своїй кухні кондитерський виріб, який по праву можна вважати одним з найдивовижніших.

Інгредієнти

  • Вершки 20 % 160 мл.
  • Яйце 3 шт.
  • Какао 2 ст.л
  • Сметана 220 г.
  • Ваніль 1 ч.л
  • Сіль 1 щіп.
  • Цукор 250 г.
  • Сир вершковий 670 г.
  • Шоколад темний 320 г.
  • Вершкове масло 100 г.
  • Печиво пісочне 240 г.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Отже, перш за все приготуємо основу для чізкейку. Для цього використовують корж з пісочного тіста. Але якщо вам не хочеться возитися з тІстом, тобто варіант набагато простіше і зручніше. Для цього беремо пісочне печиво, а оскільки чізкейк у нас шоколадний, то печиво теж бажано вибрати шоколадне, і перебиваємо його в крихту за допомогою блендера.

Крок - 1
02

Після цього в чашу додаємо розтоплене вершкове масло і знову перебиваємо. Тепер беремо форму для випікання. Для чізкейку бажано використовувати знімну форму. З отриманої суміші викладаємо на дно шар і гарненько трамбуємо його лопаткою або взагалі рукою. Потім відправимо форму в духовку буквально на 10 хвилин, щоб наш корж трохи схопився.

Крок - 2
03

Після цього приступимо до приготування сирної суміші для чізкейку. Для початку плитку гіркого шоколаду подрібнимо ножем, помістимо в окрему ємність і розтопимо шоколад на водяній бані.

Крок - 3
04

Ще в одну ємність викладемо наш сир, висипаємо цукор, додамо щіпку солі і ванільний екстракт, а потім почнемо збивати все це міксером.

Крок - 4
05

Рекомендуємо збивати на невеликих оборотах, на це піде трохи більше часу, зате текстура вийде набагато м'якше, легше і ніжніше. Після того, як у нас вийде однорідна суміш і цукор повністю розчиниться, додаємо сюди ж сметану і знову збиваємо до однорідності. Після цього кидаємо какао порошок і акуратно знову перемішуємо міксером.

Крок - 5
06

Потім починаємо вводити яйця. Розбиваємо по одному і збиваємо вміст до однорідності. В самому кінці виливаємо наш розтоплений шоколад і знову перемішуємо міксером нашу масу.

Крок - 6
07

Красива, ароматна шоколадна суміш для чізкейку готова. Заливаємо її в форму на шар з печива, а потім відправляємо в духовку випікатися. Для чізкейку дуже важливо запікатися при невеликій температурі, тому рекомендуємо готувати його на водяній бані. Для цього у великій деко наливаємо води, так щоб вона покривала нашу форму з чізкейком на 1/3.

Крок - 7
08

Готуємо наш десерт при температурі 160 градусів протягом години. По закінченню часу вимикаємо духовку, але чізкейк діставати не поспішаємо. Нехай постоїть ще хвилин 10-15. Після цього дістаємо форму з духовки і залишаємо остигати при кімнатній температурі.

Крок - 8
09

Самі тим часом приготуємо шоколадний ганаш, яким пропонуємо покрити наш чізкейк. Для цього другу плитку шоколаду також подрібнюємо і поміщаємо в окрему ємність. На вогонь ставимо сотейник, наливаємо вершки і кидаємо шматочок вершкового масла. Постійно помішуючи, доводимо вміст сотейника до кипіння, а потім знімаємо з вогню і заливаємо їм наш шоколад.

Крок - 9
10

Розмішуємо все до тих пір, поки шоколад не розтане, і маса не почне густіти. Тепер знімаємо форму, а зверху покриваємо ганашем наш десерт.

Крок - 10
11

Перед нами неймовірно красивий і скажено ароматний шоколадний чізкейк, який проситься швидше спробувати його на смак

Крок - 11

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Чізкейк з варенням - покроковий рецепт, фото 1 Чізкейк з варенням 55 4 3 з 5 - детальніше -
Чізкейк Нью-Йорк - покроковий рецепт, фото 1 Чізкейк Нью-Йорк 50 3 3 з 5 - детальніше -
Полуничний чізкейк без випічки - покроковий рецепт, фото 1 Полуничний чізкейк без випічки 70 5 4 з 5 - детальніше -
Сирний чізкейк з полуницею - покроковий рецепт, фото 1 Сирний чізкейк з полуницею 75 4 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Буріто з яловичиною - покроковий рецепт, фото 1 Буріто з яловичиною 40 2 2 з 5 - детальніше -
Рис в томатному соусі - покроковий рецепт, фото 1 Рис в томатному соусі 50 4 3 з 5 - детальніше -
Яєчня в хлібі - покроковий рецепт, фото 1 Яєчня в хлібі 30 3 2 з 5 - детальніше -
Ростбіф з яловичини на кісточці - покроковий рецепт, фото 1 Ростбіф з яловичини на кісточці 80 6 3 з 5 - детальніше -