Цитрусова качка з медом та корицею — безпрограшна страва і для сімейного обіду чи вечері, і для святкового столу. Качка, зроблена за цим рецептом, виглядає неймовірно апетитно, а на смак виходить ще краще. При цьому на її приготування знадобиться не так багато продуктів, сил та часу. Найтриваліший процес - тушкування, під час якого вдома стоїть такий аромат, що хочеться якнайшвидше спробувати хоча б шматочок фантастичної цитрусової качки по-італійськи.
Апельсини вимийте, просушіть, нашаткуйте скибочками і викладіть у каструлю або каченицю.
Червону цибулю очистіть від лушпиння, крупно наріжте і покладіть поверх апельсинів.
Додайте свіжий розмарин або інші ароматичні трави на ваш вибір.
Обскублену і випотрошену качку вимийте, просушіть паперовими рушниками і викладіть поверх інших продуктів черевцем догори.
Нафаршуйте качку розмарином та скибочками апельсинів. Часник розберіть на зубчики, очистіть від лушпиння і додайте в страву.
Переверніть птаха спинкою верх і втирайте в шкірку відповідну суміш спецій.
Палички кориці поламайте та відправте у загальну масу. Покладіть на качку скибочки апельсина і видавіть трохи апельсинового соку. Влийте рожеве вино.
Накрийте кришкою каструлю і відправте в попередньо розігріту до 160 градусів духову шафу на 10 хвилин. Потім знизьте температуру до 90 градусів і готуйте ще 120-130 хвилин. Духовку можна замінити повільноваркою або мультиваркою з відповідною функцією. Якщо хочете, щоб на поверхні качки з'явилася рум'яна скоринка, можете запекти її в духовці без кришки при 140 градусах протягом 15 хвилин. Але це необов'язково, тому що в будь-якому випадку страва вийде неймовірно апетитною.
Через вказаний час зніміть кришку, змастіть качку медом і можете подавати на стіл. Цитрусова качка виділяє такий чудовий аромат, що спробувати її збіжить вся родина. М'ясо виходить ніжним та соковитим і буквально відпадає від кістки. Це дуже смачно. Смачного!
Випадкові рецепти