Укр
Рус
Качка Другі страви Українська кухня

Цитрусова качка

( 5.0000 5 56 6 оцінок)

644 - переглядів
140 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Цитрусова качка - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня, Американська кухня, Польська кухня, Італійська кухня

Рецепти до свят: День народження, День Святого Валентина, Новий рік, На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Цитрусова качка з медом та корицею — безпрограшна страва і для сімейного обіду чи вечері, і для святкового столу. Качка, зроблена за цим рецептом, виглядає неймовірно апетитно, а на смак виходить ще краще. При цьому на її приготування знадобиться не так багато продуктів, сил та часу. Найтриваліший процес - тушкування, під час якого вдома стоїть такий аромат, що хочеться якнайшвидше спробувати хоча б шматочок фантастичної цитрусової качки по-італійськи.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Цитрусова качка" (на 100 грам)

  • Білки9.7 гр.
  • Жири20.5 гр.
  • Вуглеводи5 гр.
  • Калорії247 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Апельсини вимийте, просушіть, нашаткуйте скибочками і викладіть у каструлю або каченицю.

Крок - 1
02

Червону цибулю очистіть від лушпиння, крупно наріжте і покладіть поверх апельсинів.

Крок - 2
03

Додайте свіжий розмарин або інші ароматичні трави на ваш вибір.

Крок - 3
04

Обскублену і випотрошену качку вимийте, просушіть паперовими рушниками і викладіть поверх інших продуктів черевцем догори.

Крок - 4
05

Нафаршуйте качку розмарином та скибочками апельсинів. Часник розберіть на зубчики, очистіть від лушпиння і додайте в страву.

Крок - 5
06

Переверніть птаха спинкою верх і втирайте в шкірку відповідну суміш спецій.

Крок - 6
07

Палички кориці поламайте та відправте у загальну масу. Покладіть на качку скибочки апельсина і видавіть трохи апельсинового соку. Влийте рожеве вино.

Крок - 7
08

Накрийте кришкою каструлю і відправте в попередньо розігріту до 160 градусів духову шафу на 10 хвилин. Потім знизьте температуру до 90 градусів і готуйте ще 120-130 хвилин. Духовку можна замінити повільноваркою або мультиваркою з відповідною функцією. Якщо хочете, щоб на поверхні качки з'явилася рум'яна скоринка, можете запекти її в духовці без кришки при 140 градусах протягом 15 хвилин. Але це необов'язково, тому що в будь-якому випадку страва вийде неймовірно апетитною.

Крок - 8
09

Через вказаний час зніміть кришку, змастіть качку медом і можете подавати на стіл. Цитрусова качка виділяє такий чудовий аромат, що спробувати її збіжить вся родина. М'ясо виходить ніжним та соковитим і буквально відпадає від кістки. Це дуже смачно. Смачного!

Крок - 9

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Перці фаршировані фаршем - покроковий рецепт, фото 1 Перці фаршировані фаршем 65 4 3 з 5 - детальніше -
Шніцель з яйцем - покроковий рецепт, фото 1 Шніцель з яйцем 40 2 3 з 5 - детальніше -
Паста з шинкою і грибами - покроковий рецепт, фото 1 Паста з шинкою і грибами 45 4 3 з 5 - детальніше -
Салат з мідій з помідорами - покроковий рецепт, фото 1 Салат з мідій з помідорами 35 3 3 з 5 - детальніше -