Укр
Рус
Чіпси Закуски Єврейська кухня

Чіпси в мікрохвильовці за 5 хвилин


- переглядів
30 хвилин порцій - 2 складність - 2 з 5
Чіпси в мікрохвильовці за 5 хвилин - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Єврейська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В мікрохвильовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Випікати

опис

Чіпси - улюблена їжа мільйонів. Але в магазинному продукті багато солі, неякісного масла і шкідливих добавок. Щоб не ризикувати здоров'ям, спробуйте приготувати домашні чіпси в мікрохвильовці за 5 хвилин за нашим рецептом. Вони вийдуть навіть краще магазинних і при цьому будуть абсолютно безпечні для організму.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Чіпси в мікрохвильовці за 5 хвилин" (на 100 грам)

  • Білки0.8 гр.
  • Жири1.4 гр.
  • Вуглеводи8.8 гр.
  • Калорії57 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт

01

Вимийте картоплю, очистіть від шкірки і занурте в воду.

Крок - 1
02

Нарізати її ми теж будемо в воду. Візьміть бульбу і натріть на слайсери (мандоліні) в ємність з водою. Кружечки повинні бути дуже тонкими, до прозорості. Якщо немає слайсера, можна нарізати картоплю ножем, але мандоліна зручніше.

Крок - 2
03

Вийміть частину картопляних слайсів з води і промокніть паперовим рушником, щоб позбутися від вологи.

Крок - 3
04

Розкладіть картоплю на рушник. Вогнетривку тарілку злегка змастіть рослинною олією і перекладіть туди просушені картопляні кружечки в один шар.

Крок - 4
05

Надішліть тарілку з картоплею в мікрохвильову піч на 3 хвилини. Потужність повинна бути максимальною. Через 3 хвилини переверніть кружки зворотною стороною і знову поставте в мікрохвильовку, але тепер на 2 хвилини.

Крок - 5
06

Після цього картопляні чіпси готові. Вони виходять золотистими і приємно хрумтять. Якщо хочете, можете злегка присолити їх і посипати спеціями для смаку.

Крок - 6
07

Тим, хто вважає картоплю некорисною, підійдуть чіпси з кабачка. Кабачок або цукіні вимийте, просушіть і наріжте тонкими кружальцями.

Крок - 7
08

Вогнетривке блюдо змастіть рослинною олією і викладіть на нього кабачки в один шар. Поставте блюдо в мікрохвильову піч. Оскільки в кабачках більше вологи, ніж в картоплі, готуватися вони будуть трохи довше - 5 хвилин з одного боку.

Крок - 8
09

Через 5 хвилин переверніть кабачки зворотною стороною і відправте в мікрохвильовку ще на 3 хвилини. Тепер кабачкові чіпси повністю готові. Вони такі ж хрусткі, як картопляні. На приготування чіпсів з картоплі в мікрохвильовці в цілому пішло 5 хвилин, а з кабачка - 8. Спробувавши їх одного разу, ви більше не захочете магазинний продукт і завжди будете робити чіпси за цим рецептом. Він підійде і для інших овочів. Експериментуйте і смачного!

Крок - 9

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Дунганський Лагман - покроковий рецепт, фото 1 Дунганський Лагман 90 4 4 з 5 - детальніше -
Пісний розсольник - покроковий рецепт, фото 1 Пісний розсольник 45 6 3 з 5 - детальніше -
Куряче філе - покроковий рецепт, фото 1 Куряче філе 30 4 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Фрикадельки - покроковий рецепт, фото 1 Фрикадельки 45 4 2 з 5 - детальніше -
Швидке тісто для пирога - покроковий рецепт, фото 1 Швидке тісто для пирога 60 1 2 з 5 - детальніше -
Стейк з кети - покроковий рецепт, фото 1 Стейк з кети 40 2 3 з 5 - детальніше -
Пастила в сушарці - покроковий рецепт, фото 1 Пастила в сушарці 55 3 3 з 5 - детальніше -