Укр
Рус
Цибульний суп Перші страви Французька кухня

Цибулевий суп по-французьки з коньяком

( 4.2500 4 54 4 оцінки)

663 - переглядів
40 хвилин порцій - 4 складність - 2 з 5
Цибулевий суп по-французьки з коньяком - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Французька кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Сьогодні відмінний цибулевий суп по-французьки з коньяком, запечений під тостами з кришкою з сиру і чебрецю. Дуже просто, але і дуже ефективно і смачно. Він має прекрасний смак і може бути як щоденним, так і більш вишуканим лакомством. Наприклад, для романтичної вечері з келихом білого вина і салатом на двох.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Цибулевий суп по-французьки з коньяком" (на 100 грам)

  • Білки5.5 гр.
  • Жири5.4 гр.
  • Вуглеводи4.5 гр.
  • Калорії105 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Очистіть ріпчасту цибулю і наріжте її досить великими півкільцями. Важливо не розрізайте цибулю занадто тонко, тому що вона розсипається під час карамелізації і стає занадто м'якою, поки не досягне бажаного горіхово-коричневого кольору.

Крок - 1
02

Розігрійте рослинне масло в невеликій каструлі, додайте в неї нарізану цибулю, посипте сіллю і чорним меленим перцем, додайте трохи чебрецю (тільки листя) - залиште невелику порцію, щоб посипати надалі грінки.

Крок - 2
03

Смажте, час від часу помішуючи, протягом 15 хвилин, поки цибуля не стане м'якою, карамелізованою і злегка солодкою. Під час цього процесу вона темніє і набуває злегка коричневий колір. Ви можете карамелізувти її трохи довше, на ваш розсуд. Важливо: потрібно дотримуватися обережності і перемішувати, щоб цибуля не обпалювалася - її потрібно підрум'янити тільки. Ви також можете додати до цибулі часник, дрібно нарізаний або вичавлений через чеснокодавку.

Крок - 3
04

Приблизно через 15 хвилин, додайте в каструлю до цибулі лавровий лист і залийте коньяк (можна так само використовувати при наявності херес - це тільки поліпшить смак і аромат першої страви). При перемішуванні чекайте, поки рідина не випарується, вміст підрум'янився і прилип трохи до дна каструлі. Потім відразу налийте бульйон в каструлю, перемішайте, накрийте кришкою і на середньому вогні почекайте, поки все не закипить - достатньо кількох хвилин.

Крок - 4
05

В цей час підготуйте блюда, в яких будете подавати суп. Це повинні бути ємності, в яких можна запікати. Помістіть їх на деко, вистелений пергаментом, і попередньо розігрійте духовку до 180 градусів. Як тільки суп буде готовий, вимкніть вогонь, і вилийте його в блюда. Лавровий лист не потрібен вже.

Крок - 5
06

Приготуйте хліб для тостів - шматочки чорного хліба, які обсмажте на сковороді для гриля. Ви можете легко взяти білий хліб, і це навіть класичний спосіб подати цей суп. Відразу ж натріть на дрібну тертку твердий сир (або наріжте тонкими скибочками). Тепер зверху супу в стравах покладіть тости, посипте тертим сиром (досить щедро) і посипте чебрецем. Замість тертого сиру можна просто покласти кілька тонких скибочок сиру.

Крок - 6
07

Помістіть деко з супом в розігріту духовку, на верхню полицю, прямо під гарячим обдувом, щоб правильно запекти сир. Запікайте цибулевий суп по-французьки з коньяком, до тих пір, поки сир не розплавиться (час залежить від сиру, іноді всього кілька хвилин). Потім діставайте готовий суп і відразу подавайте. Обов'язково подавайте страву гарячою. Для багатьох, на наступний день після розігріву суп стає ще краще, тому ви можете легко приготувати його заздалегідь, а потім просто розігріти, розлити по тарілках і випікати з тостами і сиром.

Крок - 7

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Зрази картопляні з м’ясом - покроковий рецепт, фото 1 Зрази картопляні з м’ясом 75 4 3 з 5 - детальніше -
Суп-пюре з брокколі з вершками - покроковий рецепт, фото 1 Суп-пюре з брокколі з вершками 55 6 3 з 5 - детальніше -
Фаршировані гриби в беконі - покроковий рецепт, фото 1 Фаршировані гриби в беконі 55 3 3 з 5 - детальніше -