Немає нічого більш втішного, ніж миска хорошого цибулевого супу. Скористайтеся рецептом, який покаже вам, як уникнути водянистого, рідкого супу з недовареною цибулею, і створить багату і супер ароматну страву, приготовану до досконалості.
Розігрійте духовку до 170 градусів. У великому сотейнику на середньому вогні нагрійте оливкове або рослинне масло і додайте трохи вершкового.
Як тільки масло повністю розтопиться, закиньте в сотейник заздалегідь очищену від лушпиння і нарізану півкільцями ріпчасту цибулю і добре перемішайте. Накрийте ємність кришкою, зменшіть вогонь і варіть цибулю близько 20 хвилин, періодично перевіряючи.
Потім збільште вогонь до середнього. Додайте в цибулю сіль і трохи цукру. Перемішайте і продовжуйте готувати, поки цибуля не стане коричневою і не буде карамельною. (Дно сковороди потемніє, це дуже важливо.)
Додайте в сотейник борошно по небагато (можна вимірювати столовою ложкою) за один раз, перемішайте і томіть вміст близько 30 секунд.
Тепер залийте в сотейник яловичий бульйон. Використовуючи вінчик (, щоб очистити шматочки, які застрягли на дні сковороди), ретельно все перемішайте. Додайте, що залишився яловичий бульйон, зовсім небагато вина, засипте шавлія, натертий на крупній тертці сир і лавровий лист. Доведіть вміст до кипіння. Зменшіть вогонь і варіть на повільному вогні приблизно 40 хвилин.
Тим часом наріжте французький хліб або багет на шматочки товщиною приблизно один сантиметр. Змастіть розтопленим вершковим маслом з обох сторін і випікайте в розігрітій духовці при температурі 170 градусів протягом 30 хвилин, перевертаючи з боку на бік.
Як тільки часточки хліба будуть готові, збільште температуру в духовці до 175. У безпечну для духовки глибоку миску налийте суміш цибулі з сотейника, заповнивши її приблизно на 3/4. Зверху покладіть спечений раніше хліб, і щедро посипте зверху натертим сиром пармезан.
Надішліть миски в розігріту духовку і випікайте протягом 2-3 хвилин або поки сир повністю не розплавиться і не стане злегка золотистим. Подавайте цибулевий суп до столу обов'язково гарячим.
Випадкові рецепти