Своєю популярністю десерт чізкейк зобов'язаний Америці, хоча винаходом вважається давньогрецьким. Але це, в принципі, не так важливо, головне, що ми з вами дуже добре знайомі з неймовірним лакомством, яке вражає своїм смаком і ніжністю. Цей ідеальний десерт, який просто тане в роті, вже настільки модернізувався, що кондитери не бояться ризикувати в використанні різних прянощів і спецій. Але ось пальму першості по праву може тримати прям титулований чізкейк Нью-Йорк, рецепт якого я вам презентую.
Як вже говорилося, готується чізкейк Нью-Йорк нескладно, хоча в процесі є деякі особливості. До складу будь-якого чизкейка входять пісочна основа і начинка. Ось і приступимо до підготовки основи. Для цього в глибоку посудину розламуємо на шматочки печиво, після чого розминаємо його за допомогою керамічної ступки.
Тепер додаємо в крихти печива розтоплене вершкове масло, яке ні в якому разі не намагайтеся замінити маргарином. Змішуємо ці інгредієнти в кашку і перекладаємо в роз'ємну форму для торта і розподіляємо по всій поверхні, добре прим'яв ложкою.
Тепер бортик форми змащуємо маслом і обклеюємо смужкою пергаменту. Зовні форму з основою для чізкейку обертаємо фольгою.
У глибоку миску викладаємо вершковий сир і посипаємо цукром, за допомогою вінчика змішуємо до консистенції крему. Потім додаємо сметану і знову змішуємо, після чого вливаємо вершки і, звичайно ж, продовжуємо перемішувати.
Після цього вбиваємо в вершкову суміш яйця і збиваємо вінчиком всі разом інгредієнти. Тепер всипаємо кукурудзяний крохмаль, змішуємо і вливаємо екстракт ванілі.
Далі відрізаємо частину лимона і через дрібне ситечко видавлюємо в крем лимонний сік і остаточно все збиваємо в однорідну кремоподібну масу.
Виливаємо наш крем в форму для випікання поверх основи з печива. Форму з приготовленою масою поміщаємо в деко, на дно якого наливаємо воду. Витримуємо наш десерт в духовці на водяній бані при температурі 150 градусів протягом 30 хвилин. Після цього залишаємо наш десерт остигати протягом 6 годин.
Заморожену малину викладаємо в глибоку миску, засипаємо цукром і вливши трохи води. Потім накриваємо харчовою плівкою і відправляємо в мікрохвильовку на 4 хвилини.
Тепер малинову суміш перекладаємо в сито і протираємо в окрему посудину малиновий джем. Готовий чізкейк Нью-Йорк розрізаємо на шматочки, викладаємо на тарілку і поливаємо зверху малиновим джемом. Ніжний смак вашого десерту зведе з розуму самого вишуканого гурмана.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти