Укр
Рус
thermomix thermomix
Чізкейк Десерти Російська кухня

Чізкейк Нью-Йорк

50 хвилинпорцій - 3складність - 3 з 5
Чізкейк Нью-Йорк - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Випікати

опис

Своєю популярністю десерт чізкейк зобов'язаний Америці, хоча винаходом вважається давньогрецьким. Але це, в принципі, не так важливо, головне, що ми з вами дуже добре знайомі з неймовірним лакомством, яке вражає своїм смаком і ніжністю. Цей ідеальний десерт, який просто тане в роті, вже настільки модернізувався, що кондитери не бояться ризикувати в використанні різних прянощів і спецій. Але ось пальму першості по праву може тримати прям титулований чізкейк Нью-Йорк, рецепт якого я вам презентую.

Інгредієнти

  • Печиво пісочне 120 г.
  • Вершкове масло 60 г.
  • Сир вершковий 400 г.
  • Цукор 120 г.
  • Сметана 200 г.
  • Вершки 20 % 150 г.
  • Яйце 2 шт.
  • Крохмаль 2 ст.л
  • Ваніль 1 1/2 ст.л
  • Лимон 1/4 шт.
  • Малина 200 г.
  • Цукор 40 г.
  • Вода 1 ст.л

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    Як вже говорилося, готується чізкейк Нью-Йорк нескладно, хоча в процесі є деякі особливості. До складу будь-якого чизкейка входять пісочна основа і начинка. Ось і приступимо до підготовки основи. Для цього в глибоку посудину розламуємо на шматочки печиво, після чого розминаємо його за допомогою керамічної ступки.

    Крок - 1
  2. 02

    Тепер додаємо в крихти печива розтоплене вершкове масло, яке ні в якому разі не намагайтеся замінити маргарином. Змішуємо ці інгредієнти в кашку і перекладаємо в роз'ємну форму для торта і розподіляємо по всій поверхні, добре прим'яв ложкою.

    Крок - 2
  3. 03

    Тепер бортик форми змащуємо маслом і обклеюємо смужкою пергаменту. Зовні форму з основою для чізкейку обертаємо фольгою.

    Крок - 3
  4. 04

    У глибоку миску викладаємо вершковий сир і посипаємо цукром, за допомогою вінчика змішуємо до консистенції крему. Потім додаємо сметану і знову змішуємо, після чого вливаємо вершки і, звичайно ж, продовжуємо перемішувати.

    Крок - 4
  5. 05

    Після цього вбиваємо в вершкову суміш яйця і збиваємо вінчиком всі разом інгредієнти. Тепер всипаємо кукурудзяний крохмаль, змішуємо і вливаємо екстракт ванілі.

    Крок - 5
  6. 06

    Далі відрізаємо частину лимона і через дрібне ситечко видавлюємо в крем лимонний сік і остаточно все збиваємо в однорідну кремоподібну масу.

    Крок - 6
  7. 07

    Виливаємо наш крем в форму для випікання поверх основи з печива. Форму з приготовленою масою поміщаємо в деко, на дно якого наливаємо воду. Витримуємо наш десерт в духовці на водяній бані при температурі 150 градусів протягом 30 хвилин. Після цього залишаємо наш десерт остигати протягом 6 годин.

    Крок - 7
  8. 08

    Заморожену малину викладаємо в глибоку миску, засипаємо цукром і вливши трохи води. Потім накриваємо харчовою плівкою і відправляємо в мікрохвильовку на 4 хвилини.

    Крок - 8
  9. 09

    Тепер малинову суміш перекладаємо в сито і протираємо в окрему посудину малиновий джем. Готовий чізкейк Нью-Йорк розрізаємо на шматочки, викладаємо на тарілку і поливаємо зверху малиновим джемом. Ніжний смак вашого десерту зведе з розуму самого вишуканого гурмана.

    Крок - 9

Оцінити рецепт