Цей рецепт супу шурпа покаже вам, як легко його створити, і який дуже популярний у всій Центральній Азії. Цей рецепт шурпи по татарськи також покаже вам кроки по приготуванню повільного киплячого типу супу і покаже вам точні інгредієнти, необхідні для його приготування.
В першу чергу очистіть від лушпиння цибулю і на обробній дошці наріжте її тонкими півкільцями. Очистіть від шкірки моркву і теж наріжте невеликими шматками або соломкою.
Потім ретельно помийте під проточною водою червоні помідори, а потім наріжте їх невеликими скибочками, укладіть на тарілку і відставте в сторону, до подальшого використання. А якщо ви хочете додати боби, то попередньо замочіть їх у холодній воді, змішаної з невеликою кількістю харчової соди, на ніч.
Добре промийте під проточною водою баранину на кістці (можна використовувати яловичину). Помістіть м'ясо у велику каструлю з холодною водою, відправте на плиту і почніть варити на сильному вогні. Як тільки баранина закипить, видаліть всю піну і продовжуйте знімати її, поки не закінчите повністю готувати м'ясо.
Після того, як м'ясо провариться близько 1 години, покладіть в каструлю, раніше нарізану моркву і ріпчасту цибулю, перемішайте і продовжуйте варити вміст ще близько години, чим більше ви варите, тим краще воно буде на смак.
Потім засипте в каструлю попередньо вимочені боби і нарізані помідори, перемішайте все, накрийте кришкою і варіть вміст ще близько години.
Після закінчення варіння ви можете покласти в каструлю картоплю, попередньо очистивши її від шкірки, і продовжуйте варити ще 20-30 хвилин, поки картопля не буде готова. Додайте так само в каструлю трохи солі, чорний мелений перець або приправи за смаком відразу після додавання картоплі. Засипте нашаткований кріп.
Як тільки картопля буде готова, вийміть всі інгредієнти на окрему тарілку і наріжте зверху свіжу червону цибулю, але залиште боби і бульйон в каструлі. Подавайте шурпу по татарськи поки гаряча і насолоджуйтеся.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти