Укр
Рус
Варення Консервування Европейская кухня

Чорна смородина у власному соку (заготівля на зиму)

( 4.8889 4 59 9 оцінок)

770 - переглядів
50 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Чорна смородина у власному соку (заготівля на зиму) - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Европейская кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Варити

опис

Якщо ви хочете продовжити річний ягідний сезон, зробіть прекрасну заготовку на зиму - чорна смородина у власному соку. У складі всього два інгредієнти, а який результат.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Чорна смородина у власному соку (заготівля на зиму)" (на 100 грам)

  • Білки0.6 гр.
  • Жири0 гр.
  • Вуглеводи41.5 гр.
  • Калорії177 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Щоб зробити заготовку на зиму - чорна смородина у власному соку, вам звичайно ж знадобляться стиглі і гарні ягоди смородини. Ця рослина дуже поширена і відома в наших краях. Її ягоди мають дуже насичений смак і аромат. Визначтеся скільки порцій будете готувати і відміряйте необхідну кількість смородини. Перш, ніж використовувати далі, її необхідно правильно підготувати. Перебираючи, приберіть пошкоджені ягоди, гілочки або ще яке сміття туди потрапивше. Ретельно помийте смородину і відкиньте на друшляк.

Крок - 1
02

Смородина дуже відома тим, що стимулює імунітет. Тому часто використовується в лікуванні простудних захворювань. Далі вам знадобиться каструля, в яку помістяться всі ягоди. Коли з них стече вся вода, пересипте їх в каструлю. Також вам потрібна товкачка для пюре. З її допомогою придушіть всю смородину.

Крок - 2
03

Поставте каструлю з ягодами на плиту на середній вогонь. Коли її вміст закипить, зменшіть вогонь до слабкого. Періодично помішуючи лопаткою притовчену смородину, варіть її протягом 15 - 20 хвилин.

Крок - 3
04

По закінченню цього періоду, зніміть каструлю з вареною смородиною з плити. Відміряйте необхідну кількість цукрового піску і додайте його до ягід. За допомогою лопатки перемішайте вміст каструлі, поки весь цукор не розтане.

Крок - 4
05

Заздалегідь підготуйте скляні банки з кришками, які просто закручуються. Обшпарте їх окропом. Візьміть велику ложку і акуратно розкладіть чорну смородину у власному соку по підготовленим банкам. Банки з ягодами щільно закрутіть кришками. Чорна смородина у власному соку готова. Зберігайте такі заготовки в темному прохолодному місці. Смачного!

Крок - 5

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Заварне тістечко - покроковий рецепт, фото 1 Заварне тістечко 40 3 3 з 5 - детальніше -
Біфштекс зі свинини - покроковий рецепт, фото 1 Біфштекс зі свинини 45 2 2 з 5 - детальніше -
Закуска з гострого перцю - покроковий рецепт, фото 1 Закуска з гострого перцю 85 4 3 з 5 - детальніше -
Бешамель з молоком - покроковий рецепт, фото 1 Бешамель з молоком 50 1 2 з 5 - детальніше -