Виглядає красиво, святково і по-весняному. Апетитні кольори, соковите м'ясо, хрусткі овочі. Чи захочете ви щось ще від холодцю з курки.
Для початку ретельно вимийте під проточною водою капусту брокколі і трохи її просушіть. Розділіть брокколі на дрібні шматочки.
Далі підготуйте курку. У цьому рецепті можна використовувати будь-яку частину курки, але ми рекомендуємо використовувати гомілки і стегна. Отже, шматочки курки добре вимийте холодною водою і помістіть в глибоку каструлю. Залийте шматки курки водою або холодним бульйоном, доведіть до кипіння і варіть на середньому вогні 40-50 хвилин, поки м'ясо не почне відділятися від кісток.
Викладіть відварене м'ясо з бульйону на блюдо, дайте йому охолонути. Потім відокремте куряче м'ясо від кісток.
Покладіть раніше підготовлену капусту брокколі в невелику каструлю і залийте водою. Засипте так само в каструлю заморожений зелений горох. Приготуйте брокколі і горох в підсоленій воді.
Після приготування негайно перенесіть в холодну воду, щоб овочі зберегли свій колір.
Фільтруйте раніше приготований м'ясний бульйон через дрібне сито. Додайте в нього желатин і перемішайте до повного розчинення. Приправте бульйон сіллю і чорним меленим перцем. Відставте, щоб охолонув до кімнатної температури.
Накрийте форму, в якій будете заморожувати холодець, поліетиленовою плівкою. Покладіть шар раніше підготовленого брокколі на дно форми, викладіть м'ясо (рівномірно розподіливши по всьому дну), посипте зверху консервованою кукурудзою і горохом.
Інгредієнти в формі обережно залийте вже охолодженим курячим бульйоном, щоб продукти не змішувалися один з одним. Поставте форму з вмістом в холодильник на кілька годин, поки желе не стане повністю твердим.
Готовий застиглий холодець з курки акуратно переверніть з форми на блюдо. Подавайте холодець, нарізавши на товсті скибочки. Найкраще полити м'ясну страву лимонним соком в компанії свіжої зелені з хріном.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти