Укр
Рус
thermomix thermomix
Холодець Другі страви Українська кухня

Холодець в скороварці

0 хвилинпорцій - 6складність - 4 з 5

опис

Хочеться холодцю, але ніколи займатися, поекспериментуйте і зваріть в скороварці, вам сподобається, та й часу витратите менше.

Інгредієнти

  • Вода 1.5 л.
  • Желатин 25 г.
  • Сіль за смаком
  • Лавровий лист 1 шт.
  • Петрушка 1 пуч.
  • Часник 3 зуб.
  • Гвоздика 1 шт.
  • Перець чорний горошок 1/2 ч.л
  • Селера 1 пуч.
  • Морква 1 шт.
  • Цибуля 2 шт.
  • Індичка 200 г.
  • Крильця 2 шт.
  • Гомілка яловича 1 шт.
  • Язик 1 шт.
  • Ніжка свиняча 1 шт.
  • Яйце 1 шт.
  • Горошок зелений 3 ст.л

Покроковий рецепт

  1. 01

    Для холодцю візьміть різноманітне м'ясо з кісточками, добре вимийте і закладіть в скороварку.

    Крок - 1
  2. 02

    Киньте вимиті, нечищені цибулини в лушпинні, вимиту моркву і селеру, додайте трохи перцю горошку, лавровий лист, гвоздику, посоліть і долийте води. Закривши кришку, варіть на маленькому вогні години 3 з половиною. За цей час холодець звариться і буде прозорим.

    Крок - 2
  3. 03

    Після цього витягніть з бульйону м'ясо і овочі, викиньте цибулю, в бульйон влийте трохи розчиненого желатину. М'ясо відокремте від кісточок, розберіть, наріжте шматочками.

    Крок - 3
  4. 04

    Посипте сіллю, перцем, додайте рубаний часник і нашатковану зелень, перемішайте.

    Крок - 4
  5. 05

    На дно великої посудини викладіть м'ясо, зверху прикрасьте часточками яйця, вареної моркви, зеленим горошком. Залийте процідженим бульйоном.

    Крок - 5

Оцінити рецепт