Всіляких десертів в сучасній кулінарії безліч, і тому, щоб не втомлювати себе одноманітністю солодких страв, завжди можна знайти чудове рішення. Є величезне бажання здивувати свою сім'ю та й гостей, тоді спробуйте нову страву - чізкейк. Існує чимало цікавих варіантів приготування цього сирного делікатесу і один кращий за інший. Сьогодні ми запропонуємо вам рецепт десерту, що нагадує за структурою і консистенції суфле, ніжний і ситний чізкейк з маскарпоне. І відразу не лякайтеся дорожнечею сирного продукту, адже саме такого сорту сиру лакомство вийде кремовим, смачним, з неймовірним вершковим присмаком і ароматом. А в кінцевому результаті вдасться поласувати найніжнішим десертом з чудовою начинкою з сиру.
Покладіть в щільний поліетиленовий пакет печиво і роздушіть його качалкою або руками, щоб вийшли крихти. Це ви можете також зробити і в блендері. Також включіть її на 150 градусів, нехай розігрівається. Пересипьте отримані крихти в окрему глибоку ємність.
Візьміть вершкове масло і помістіть його в миску. Поставте її в мікрохвильовку на короткий час, щоб масло розтопилося. Розтоплене масло влийте в ємність з крихтами з печива.
Додайте трохи цукру і перемішайте до однорідного стану. Тепер необхідно підготувати форму для випічки. Візьміть форму з роз'ємним кільцем діаметром 24 сантиметри. Застеліть дно форми пергаментним папером. Змастіть пергамент невеликою кількістю розтопленого вершкового масла силіконовим пензликом або іншим зручним для вас способом.
Тепер висипте крихти печива в форму і розрівняйте, використовуючи ложку. Потім візьміть стакан, плоскою його стороною щільно спресуйте крихти. Поставте форму в розігріту духовку на 10 хвилин, для легкого підсмажування крихт. Через зазначений час вийміть форму з духовки.
Тепер приступіть до приготування начинки чизкейка. Покладіть вершковий сир в чашу кухонного комбайна або блендера, додайте до нього цукор і кукурудзяний крохмаль. Перемішайте компоненти до однорідного стану близько 2-3 хвилин, щоб добре розчинилися крупинки цукру.
Також до сирної маси додайте яйця і жовтки. Розбийте яйця в окрему ємність, додайте до них жовтки, переконайтеся, що там немає шкаралупи. Увімкніть комбайн на середню швидкість і по одному введіть яйця, перемішайте, щоб яйця добре з'єдналися з сирною масою.
Потім додайте маскарпоне, ванілін, цедру лимона і сіль. Видавіть лимонний сік і також влийте в чашу комбайна до решти інгредієнтів. Все перемішайте до утворення однорідної суміші. Начинка готова.
Тепер змастіть бортики форми, над запеченими крихтами печива, розтопленим вершковим маслом. Вилийте начинку на підготовлену основу - розрівняйте і рівномірно розподіліть її лопаткою.
Для випікання чізкейку вам знадобиться ще одна форма побільше - деко. Застеліть дно дека тканиною або вафельним рушником. Оберніть дно форми зі стравою декількома листами фольги, щоб уникнути попадання води.
Помістіть форму з пирогом в деко, потім в духовку і налийте гарячої води. Запікайте при температурі 130 градусів 70 хвилин, на нижньому рівні духовки. Після закінчення 70 хвилин вимкніть духовку. Не відкривайте дверцята, залиште чізкейк в духовці, щоб він там охолов, це займе близько 2 годин.
Потім вийміть форму з духовки на решітку, дайте повністю охолонути. Накрийте форму харчовою плівкою і поставте чізкейк для охолодження в холодильник на 4 години (або на ніч). Тепер вийміть пиріг з форми, слід нагріти пальником або опустіть в гарячу воду, таким чином, чізкейк вільно відокремиться від знімного кільця.
Перекладіть готовий «чізкейк з маскарпоне» на блюдо. Подавайте з ягодами або джемом. Смачного.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти