Укр
Рус
thermomix thermomix
Чізкейк Десерти Російська кухня

Чізкейк з полуницею

1197 - переглядів
50 хвилинпорцій - 4складність - 3 з 5
Чізкейк з полуницею - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Нарізати

опис

Яким-небудь десертом здивувати на сьогоднішній день досить важко, навіть дітей. Адже достаток всіляких ласощів в будь-якому кондитерському відділі супермаркетів просто безмежно. І серед усього цього достатку дуже почесне місце займає чізкейк, хоча багато хто думає, що такий десерт можна спробувати тільки в Нью-Йорку. Традиційно ці ласощі готуються з вершкового сиру, але в сучасній кулінарії все частіше використовується сир. А ось смачніше ніж чізкейк з полуницею я навіть не знаю, що можна і запропонувати.

Інгредієнти

  • Полуниця 450 г.
  • Цукрова пудра 50 г.
  • Вода 1 ст.л
  • Печиво галетне 250 г.
  • Вершкове масло 100 г.
  • Молоко сгущене 400 г.
  • Сир вершковий 300 г.
  • Крем 200 мл.
  • Лимон 1 шт.

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    Перш ніж приступимо до безпосереднього приготування десерту, давайте звернемо увагу на деякі тонкощі процесу. Чізкейк ми будемо готувати без випічки, тому краще взяти роз'ємну форму, дном в якій буде своєрідний корж з печива. Ну, а головна родзинка нашої ласощі - свіжа полуниця, і вона повинна бути свіжою, щільною і до того ж, дуже солодкою. Підготовлену ягоду обполоснути і дати добре стекти воді. Тепер взяти половину полуниці і нарізати навпіл.

    Крок - 1
  2. 02

    Скласти половинки соковитого продукту в сотейник і засипати цукровою пудрою. Після цього влити зовсім небагато води і помістити сотейник на плиту. На слабкому вогні готуємо, постійно помішуючи, полуницю з цукром протягом 5 хвилин.

    Крок - 2
  3. 03

    Потім додаємо в сотейник решту полуниці, перемішуємо до повного розчинення цукрової пудри і, знявши з плити, залишаємо остигати.

    Крок - 3
  4. 04

    Тепер ставимо на стіл роз'ємну форму для тортів і застилаємо дно листом фольги.

    Крок - 4
  5. 05

    Для основи нашого десерту нам необхідно приготувати печиво. Як вже говорилося, найкраще взяти сухе пісочне. Помістити печиво в поліетиленовий пакет, добре його закрити і подрібнити печиво за допомогою качалки.

    Крок - 5
  6. 06

    У глибокий сотейник кинути вершкове масло і на слабкому вогні розтопити його. У розтоплене масло засипати крихту з печива, добре перемішати, щоб утворилася свого роду кашка.

    Крок - 6
  7. 07

    Викладаємо цю масу в форму з фольгою і добре розправляємо, утрамбовуючи ложкою, по всій поверхні формочки. Потім форму з тістом поміщаємо в холодильник і заморожуємо протягом 20-30 хвилин до твердого стану.

    Крок - 7
  8. 08

    Тим часом готуємо крем для чізкейку. Для цього в глибоку миску вливаємо згущене молоко і додаємо вершковий сир.

    Крок - 8
  9. 09

    Після цього додаємо подвійний крем і змішуємо з допомогою міксера.

    Крок - 9
  10. 10

    Тепер натираємо цедру з одного лимона і додаємо її в змішаний крем. Знову збиваємо все міксером до пишного однорідного стану.

    Крок - 10
  11. 11

    За цей час наш корж з печива досить підморозився, тому дістаємо його і викладаємо зверху товстим шаром приготованим вершковий крем.

    Крок - 11
  12. 12

    Після цього укладаємо поверх крему полуницю в сиропі і знову відправляємо форму з приготованим десертом в морозильну камеру на 3 години.

    Крок - 12
  13. 13

    Після цього дістаємо чізкейк з полуницею з морозильної камери, знімаємо роз'ємну форму, а десерт загортаємо щільно в фольгу і поміщаємо в поліетиленовий пакет, який щільно закриваємо. Після цього відправляємо десерт в морозилку і можемо таким чином зберігати до 3 місяців.

    Крок - 13
  14. 14

    Готовий чізкейк з полуницею витримуємо трохи при кімнатній температурі і нарізавши шматочками, подаємо до столу для частування цими чудовим ласощами.

    Крок - 14

Оцінити рецепт