Яким-небудь десертом здивувати на сьогоднішній день досить важко, навіть дітей. Адже достаток всіляких ласощів в будь-якому кондитерському відділі супермаркетів просто безмежно. І серед усього цього достатку дуже почесне місце займає чізкейк, хоча багато хто думає, що такий десерт можна спробувати тільки в Нью-Йорку. Традиційно ці ласощі готуються з вершкового сиру, але в сучасній кулінарії все частіше використовується сир. А ось смачніше ніж чізкейк з полуницею я навіть не знаю, що можна і запропонувати.
Перш ніж приступимо до безпосереднього приготування десерту, давайте звернемо увагу на деякі тонкощі процесу. Чізкейк ми будемо готувати без випічки, тому краще взяти роз'ємну форму, дном в якій буде своєрідний корж з печива. Ну, а головна родзинка нашої ласощі - свіжа полуниця, і вона повинна бути свіжою, щільною і до того ж, дуже солодкою. Підготовлену ягоду обполоснути і дати добре стекти воді. Тепер взяти половину полуниці і нарізати навпіл.
Скласти половинки соковитого продукту в сотейник і засипати цукровою пудрою. Після цього влити зовсім небагато води і помістити сотейник на плиту. На слабкому вогні готуємо, постійно помішуючи, полуницю з цукром протягом 5 хвилин.
Потім додаємо в сотейник решту полуниці, перемішуємо до повного розчинення цукрової пудри і, знявши з плити, залишаємо остигати.
Тепер ставимо на стіл роз'ємну форму для тортів і застилаємо дно листом фольги.
Для основи нашого десерту нам необхідно приготувати печиво. Як вже говорилося, найкраще взяти сухе пісочне. Помістити печиво в поліетиленовий пакет, добре його закрити і подрібнити печиво за допомогою качалки.
У глибокий сотейник кинути вершкове масло і на слабкому вогні розтопити його. У розтоплене масло засипати крихту з печива, добре перемішати, щоб утворилася свого роду кашка.
Викладаємо цю масу в форму з фольгою і добре розправляємо, утрамбовуючи ложкою, по всій поверхні формочки. Потім форму з тістом поміщаємо в холодильник і заморожуємо протягом 20-30 хвилин до твердого стану.
Тим часом готуємо крем для чізкейку. Для цього в глибоку миску вливаємо згущене молоко і додаємо вершковий сир.
Після цього додаємо подвійний крем і змішуємо з допомогою міксера.
Тепер натираємо цедру з одного лимона і додаємо її в змішаний крем. Знову збиваємо все міксером до пишного однорідного стану.
За цей час наш корж з печива досить підморозився, тому дістаємо його і викладаємо зверху товстим шаром приготованим вершковий крем.
Після цього укладаємо поверх крему полуницю в сиропі і знову відправляємо форму з приготованим десертом в морозильну камеру на 3 години.
Після цього дістаємо чізкейк з полуницею з морозильної камери, знімаємо роз'ємну форму, а десерт загортаємо щільно в фольгу і поміщаємо в поліетиленовий пакет, який щільно закриваємо. Після цього відправляємо десерт в морозилку і можемо таким чином зберігати до 3 місяців.
Готовий чізкейк з полуницею витримуємо трохи при кімнатній температурі і нарізавши шматочками, подаємо до столу для частування цими чудовим ласощами.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти