Чізкейк сирний - дуже ніжний чізкейк, який має м'яку, вологу, легку і пухнасту структуру, від якої насилу можна втриматися, щоб не спробувати.
Розігрійте духовку до 160 - 170 градусів. Злегка змастіть 20 см форму для випічки маслом і застеліть дно і боки пергаментним папером. Сторони форми для випічки повинні бути близько 10 см у висоту. Оберніть форму для випічки двома шарами міцної алюмінієвої фольги. Відокремте в глибоку миску яєчні білки від жовтків.
Покладіть у велику миску сир (можна використовувати вершковий сир), трохи підтале вершкове масло і залийте високої жирності молоко. Помістіть невеликий сотейник з водою на плиту і закип'ятіть. Помістіть зверху на каструлю миску з вмістом (утворивши парову баню) і на середньому вогні розтопіть.
Далі зніміть каструлю з вогню і додайте в миску ванільний екстракт, ретельно все перемішайте. Дайте вмісту охолонути. Додайте в миску так само яєчні жовтки і лимонний сік, а потім просійте борошно, засипте кукурудзяний крохмаль і трохи солі. За допомогою вінчика перемішайте все, до однорідного рідкого тіста.
Далі за допомогою міксера збийте раніше відокремлені білки до утворення піни. Поступово додайте в миску цукор і збийте вміст, до утворення м'яких піків. Поступово перекладіть збиті білки в сирну суміш і ретельно все перемішайте між собою.
Залийте утворене тісто в підготовлену раніше форму для випічки, постукайте по боках, щоб випустити бульбашки повітря.
Помістіть форму з вмістом в велику тацю, залийте гарячою водою приблизно до половини, і відправте в попередньо розігріту духовку. Випікайте випічку протягом 1 години і 10 хвилин до золотистого кольору, потім вимкніть духовку і залиште чізкейк в духовці зі злегка відкритими дверцятами ще приблизно на 15-30 хвилин.
Корж трохи здметься і відійде від сторін каструлі. Витягніть форму з духовки і дайте їй охолонути. Перекладіть готову випічку в блюдо і поставте в холодильник на 4 години або на ніч.
Посипте готовий чізкейк сирний цукровою пудрою перед самою подачею на стіл. Розріжте на порції гарячим ножем і подавайте скоріше до столу.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти