Серед величезної кількості десертів своє почесне місце займає і чізкейк. Ця страва відноситься до європейської та американської кухонь, і представляє вона собою сирний пиріг. Багато хто вважає, що це сирний десерт, але в класичному рецепті використовується сир Філадельфія. Цей рецепт приписують американцям, які придумали використовувати саме м'які вершкові види сиру. У цьому рецепті ми розповімо, як правильно приготувати класичний чізкейк. Це дуже ніжне, оригінальне лакомство, яке має кремоподібну консистенцію і володіє неймовірним смаком.
Для будь-якого чизкейка потрібна основа, на якій буде триматися сирний шар. В даному випадку ми приготуємо простий варіант. Для цього візьмемо звичайне пісочне печиво, помістимо його в чашу блендера або кухонного комбайна і перемелемо його в крихту.
Після цього розтопимо вершкове масло. Це можна зробити в мікрохвильовці або на плиті. Рідке масло наливаємо в ємність з печивом, сюди ж додаємо мед, який повинен бути теж рідким, а потім знову перебиваємо в однорідну масу.
У нас виходить пластична субстанція, яка дуже легко ліпиться. Викладаємо її в форму для випічки. Рекомендуємо використовувати знімну форму, це дозволить напевно зберегти гарну форму майбутнього чизкейка. Отже, суміш з печива розрівнюємо, добре утрамбовуючи ложкою або навіть руками. По краях робимо шар трохи вище.
Тепер займемося основною частиною чізкейка. В окрему ємність викладаємо сир. В даному рецепті використовуємо саме філадельфію, м'який, ніжний вершковий сир, який спочатку був основним інгредієнтом класичного чізкейку у американців.
Сир збиваємо міксером до отримання крему. Потім додаємо цукор і знову збиваємо до однорідності. Після цього наливаємо вершки, постійно збиваючи міксером. Вершки повинні бути жирні.
Для зручності розбиваємо в одну ємність чотири яйця, а потім потроху додаємо їх в ємність з сиром, не припиняючи при цьому збивати. Дуже важливо, щоб всі інгредієнти були приблизно однакової температури, інакше через перепади температури можуть утворитися грудочки.
Після того, як ці інгредієнти зіб'ємо в однорідну кремоподібну масу, додаємо натуральний йогурт без смакових добавок, а також натираємо цедру з одного лимона. На цьому етапі також додамо ванільну пасту або ванільний екстракт і кукурудзяний крохмаль, який краще просіяти.
Тепер знову все гарненько збиваємо міксером. У нас повинна вийти ніжна маса, приємної негустої консистенції.
Тепер виливаємо її зверху на шар з меленого печива і відправляємо в розігріту до 160 градусів духовку. Готувати чізкейк потрібно приблизно 45-55 хвилин. Деякі господині рекомендують запікати його на водяній бані, але ми пропонуємо просто поставити в духовку ємність з холодною водою. Це допоможе чізкейку не потріскатися і приготуватися красивим. Після того, як вимкнете духовку, відкрийте дверцята і залиште чізкейк ще хвилин на 15-20, а потім вже діставайте його з духовки.
Акуратно знімаємо форму, а сам чізкейк залишаємо остигати при кімнатній температурі. Але потім його потрібно обов'язково відправити в холодильник, оскільки він повинен добре охолодитися. У холодильнику нехай стоїть не менш 3-4 годин. Це дасть можливість начинці як слід схопитися.
Готовий чізкейк перед подачею можна прикрасити на свій смак, використавши шоколад, ягоди або фрукти. У будь-якому випадку цей десерт, приготований за класичним рецептом, виходить неймовірно смачним.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти