Укр
Рус
Чізкейк Десерти Російська кухня

Чізкейк класичний

( 4.9000 4 510 10 оцінок)
1259 - переглядів
50 хвилинпорцій - 4складність - 3 з 5
Чізкейк класичний - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Серед величезної кількості десертів своє почесне місце займає і чізкейк. Ця страва відноситься до європейської та американської кухонь, і представляє вона собою сирний пиріг. Багато хто вважає, що це сирний десерт, але в класичному рецепті використовується сир Філадельфія. Цей рецепт приписують американцям, які придумали використовувати саме м'які вершкові види сиру. У цьому рецепті ми розповімо, як правильно приготувати класичний чізкейк. Це дуже ніжне, оригінальне лакомство, яке має кремоподібну консистенцію і володіє неймовірним смаком.

Інгредієнти

  • Печиво пісочне 300 г.
  • Вершкове масло 130 г.
  • Мед 1 ст.л
  • Сир філадельфія 300 г.
  • Цукор 200 г.
  • Вершки 20 % 180 мл.
  • Яйце 4 шт.
  • Йогурт 60 мл.
  • Лимон 1 шт.
  • Ваніль 1/2 ч.л
  • Крохмаль 1 ст.л
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для будь-якого чизкейка потрібна основа, на якій буде триматися сирний шар. В даному випадку ми приготуємо простий варіант. Для цього візьмемо звичайне пісочне печиво, помістимо його в чашу блендера або кухонного комбайна і перемелемо його в крихту.

Крок - 1
02

Після цього розтопимо вершкове масло. Це можна зробити в мікрохвильовці або на плиті. Рідке масло наливаємо в ємність з печивом, сюди ж додаємо мед, який повинен бути теж рідким, а потім знову перебиваємо в однорідну масу.

Крок - 2
03

У нас виходить пластична субстанція, яка дуже легко ліпиться. Викладаємо її в форму для випічки. Рекомендуємо використовувати знімну форму, це дозволить напевно зберегти гарну форму майбутнього чизкейка. Отже, суміш з печива розрівнюємо, добре утрамбовуючи ложкою або навіть руками. По краях робимо шар трохи вище.

Крок - 3
04

Тепер займемося основною частиною чізкейка. В окрему ємність викладаємо сир. В даному рецепті використовуємо саме філадельфію, м'який, ніжний вершковий сир, який спочатку був основним інгредієнтом класичного чізкейку у американців.

Крок - 4
05

Сир збиваємо міксером до отримання крему. Потім додаємо цукор і знову збиваємо до однорідності. Після цього наливаємо вершки, постійно збиваючи міксером. Вершки повинні бути жирні.

Крок - 5
06

Для зручності розбиваємо в одну ємність чотири яйця, а потім потроху додаємо їх в ємність з сиром, не припиняючи при цьому збивати. Дуже важливо, щоб всі інгредієнти були приблизно однакової температури, інакше через перепади температури можуть утворитися грудочки.

Крок - 6
07

Після того, як ці інгредієнти зіб'ємо в однорідну кремоподібну масу, додаємо натуральний йогурт без смакових добавок, а також натираємо цедру з одного лимона. На цьому етапі також додамо ванільну пасту або ванільний екстракт і кукурудзяний крохмаль, який краще просіяти.

Крок - 7
08

Тепер знову все гарненько збиваємо міксером. У нас повинна вийти ніжна маса, приємної негустої консистенції.

Крок - 8
09

Тепер виливаємо її зверху на шар з меленого печива і відправляємо в розігріту до 160 градусів духовку. Готувати чізкейк потрібно приблизно 45-55 хвилин. Деякі господині рекомендують запікати його на водяній бані, але ми пропонуємо просто поставити в духовку ємність з холодною водою. Це допоможе чізкейку не потріскатися і приготуватися красивим. Після того, як вимкнете духовку, відкрийте дверцята і залиште чізкейк ще хвилин на 15-20, а потім вже діставайте його з духовки.

Крок - 9
10

Акуратно знімаємо форму, а сам чізкейк залишаємо остигати при кімнатній температурі. Але потім його потрібно обов'язково відправити в холодильник, оскільки він повинен добре охолодитися. У холодильнику нехай стоїть не менш 3-4 годин. Це дасть можливість начинці як слід схопитися.

Крок - 10
11

Готовий чізкейк перед подачею можна прикрасити на свій смак, використавши шоколад, ягоди або фрукти. У будь-якому випадку цей десерт, приготований за класичним рецептом, виходить неймовірно смачним.

Крок - 11

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Чизкейк шоколадный - покроковий рецепт, фото 1 Чизкейк шоколадный 50 4 3 з 5 - детальніше -
Чизкейк с выпечкой - покроковий рецепт, фото 1 Чизкейк с выпечкой 100 3 3 з 5 - детальніше -
Чизкейк из творога с желатином - покроковий рецепт, фото 1 Чизкейк из творога с желатином 80 3 3 з 5 - детальніше -
Чизкейк Нью-Йорк - покроковий рецепт, фото 1 Чизкейк Нью-Йорк 50 3 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Цезарь с семгой - покроковий рецепт, фото 1 Цезарь с семгой 20 5 2 з 5 - детальніше -
Драники на крупной терке - покроковий рецепт, фото 1 Драники на крупной терке 60 4 3 з 5 - детальніше -
Шоколадный Фондан - покроковий рецепт, фото 1 Шоколадный Фондан 30 2 2 з 5 - детальніше -
Слойка с шоколадом - покроковий рецепт, фото 1 Слойка с шоколадом 60 3 3 з 5 - детальніше -