Дізнайтеся, як приготувати хрусткі тонкі картопляні чіпси. Зробіть цю швидку і легку закуску у себе вдома і побалуйте близьких і навіть дітвору.
Для чіпсів візьміть картоплю однакового розміру. Очистіть її від шкірки і по необхідності вимийте. У глибоку миску налийте чисту воду і додайте в неї приблизно 10 кубиків льоду, щоб вона була дуже холодною.
У воду з льодом насипте сіль і перемішайте до повного її розчинення. Для цього знадобиться кілька хвилин, так як в крижаній воді сіль швидко розчинитися не зможе.
Тепер необхідно нарізати дуже тонко картоплю. Ви можете скористатися гострим ножем, овощечисткою, але найкращий варіант - це слайсер або овочерізка-мандоліна. Встановіть її в стійкому положенні на миску з крижаною водою. Візьміть картоплю і акуратно, не поспішаючи, щоб не поранитися наріжте її по черзі. Слайси падають відразу в солону воду.
Перемішайте їх і залиште у воді на 20 хвилин (час можна збільшити до 1 години). Щоб з картоплі вийшов крохмаль. Через час вийміть слайси картоплі з води. Розкладіть слайси на кухонний вафельний рушник (він добре вбирає вологу) в один шар. Промокніть верхню частину картоплі також рушником або паперовою щільною серветкою. Залиште на 10 хвилин.
Щоб отримати чіпси залишилося тільки посмажити слайси картоплі. Налийте рослинне масло у фритюр або в невелику каструлю з товстим дном. На середньому вогні доведіть масло до кипіння (з'являться дрібні бульбашки). У розігріте масло опустіть слайси картоплі в невеликій кількості, щоб вони не злипалися. Часто помішуючи шумівкою, смажте чіпси до золотистого кольору. Обсмажуйте слайси в кілька підходів.
Рум'яні картопляні чіпси вийміть шумівкою з гарячого рослинного масла на паперовий рушник, щоб він увібрав в себе зайве масло. Кожну обсмажену партію чіпсів присипайте сіллю за смаком. Подавайте чіпси, коли вони охолонуть. Бажано не зберігати чіпси, а з'їсти їх відразу.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти