Укр
Рус

Чіпси

( 5.0000 5 53 3 оцінки)
595 - переглядів
30 хвилинпорцій - 3складність - 2 з 5
Чіпси - покроковий рецепт, фото 1

опис

Дізнайтеся, як приготувати хрусткі тонкі картопляні чіпси. Зробіть цю швидку і легку закуску у себе вдома і побалуйте близьких і навіть дітвору.

Інгредієнти

  • Сіль 1/2 ч.л
  • Масло рослинне 0.5 л.
  • Вода 1 л.
  • Картопля 2 шт.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для чіпсів візьміть картоплю однакового розміру. Очистіть її від шкірки і по необхідності вимийте. У глибоку миску налийте чисту воду і додайте в неї приблизно 10 кубиків льоду, щоб вона була дуже холодною.

Крок - 1
02

У воду з льодом насипте сіль і перемішайте до повного її розчинення. Для цього знадобиться кілька хвилин, так як в крижаній воді сіль швидко розчинитися не зможе.

Крок - 2
03

Тепер необхідно нарізати дуже тонко картоплю. Ви можете скористатися гострим ножем, овощечисткою, але найкращий варіант - це слайсер або овочерізка-мандоліна. Встановіть її в стійкому положенні на миску з крижаною водою. Візьміть картоплю і акуратно, не поспішаючи, щоб не поранитися наріжте її по черзі. Слайси падають відразу в солону воду.

Крок - 3
04

Перемішайте їх і залиште у воді на 20 хвилин (час можна збільшити до 1 години). Щоб з картоплі вийшов крохмаль. Через час вийміть слайси картоплі з води. Розкладіть слайси на кухонний вафельний рушник (він добре вбирає вологу) в один шар. Промокніть верхню частину картоплі також рушником або паперовою щільною серветкою. Залиште на 10 хвилин.

Крок - 4
05

Щоб отримати чіпси залишилося тільки посмажити слайси картоплі. Налийте рослинне масло у фритюр або в невелику каструлю з товстим дном. На середньому вогні доведіть масло до кипіння (з'являться дрібні бульбашки). У розігріте масло опустіть слайси картоплі в невеликій кількості, щоб вони не злипалися. Часто помішуючи шумівкою, смажте чіпси до золотистого кольору. Обсмажуйте слайси в кілька підходів.

Крок - 5
06

Рум'яні картопляні чіпси вийміть шумівкою з гарячого рослинного масла на паперовий рушник, щоб він увібрав в себе зайве масло. Кожну обсмажену партію чіпсів присипайте сіллю за смаком. Подавайте чіпси, коли вони охолонуть. Бажано не зберігати чіпси, а з'їсти їх відразу.

Крок - 6

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти