Укр
Рус
Чіпси Закуски Російська кухня

Чіпси

( 5.0000 5 53 3 оцінки)

754 - переглядів
30 хвилин порцій - 3 складність - 2 з 5
Чіпси - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Рецепти до свят: День народження

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Дізнайтеся, як приготувати хрусткі тонкі картопляні чіпси. Зробіть цю швидку і легку закуску у себе вдома і побалуйте близьких і навіть дітвору.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Чіпси" (на 100 грам)

  • Білки0.4 гр.
  • Жири26.7 гр.
  • Вуглеводи3 гр.
  • Калорії257 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для чіпсів візьміть картоплю однакового розміру. Очистіть її від шкірки і по необхідності вимийте. У глибоку миску налийте чисту воду і додайте в неї приблизно 10 кубиків льоду, щоб вона була дуже холодною.

Крок - 1
02

У воду з льодом насипте сіль і перемішайте до повного її розчинення. Для цього знадобиться кілька хвилин, так як в крижаній воді сіль швидко розчинитися не зможе.

Крок - 2
03

Тепер необхідно нарізати дуже тонко картоплю. Ви можете скористатися гострим ножем, овощечисткою, але найкращий варіант - це слайсер або овочерізка-мандоліна. Встановіть її в стійкому положенні на миску з крижаною водою. Візьміть картоплю і акуратно, не поспішаючи, щоб не поранитися наріжте її по черзі. Слайси падають відразу в солону воду.

Крок - 3
04

Перемішайте їх і залиште у воді на 20 хвилин (час можна збільшити до 1 години). Щоб з картоплі вийшов крохмаль. Через час вийміть слайси картоплі з води. Розкладіть слайси на кухонний вафельний рушник (він добре вбирає вологу) в один шар. Промокніть верхню частину картоплі також рушником або паперовою щільною серветкою. Залиште на 10 хвилин.

Крок - 4
05

Щоб отримати чіпси залишилося тільки посмажити слайси картоплі. Налийте рослинне масло у фритюр або в невелику каструлю з товстим дном. На середньому вогні доведіть масло до кипіння (з'являться дрібні бульбашки). У розігріте масло опустіть слайси картоплі в невеликій кількості, щоб вони не злипалися. Часто помішуючи шумівкою, смажте чіпси до золотистого кольору. Обсмажуйте слайси в кілька підходів.

Крок - 5
06

Рум'яні картопляні чіпси вийміть шумівкою з гарячого рослинного масла на паперовий рушник, щоб він увібрав в себе зайве масло. Кожну обсмажену партію чіпсів присипайте сіллю за смаком. Подавайте чіпси, коли вони охолонуть. Бажано не зберігати чіпси, а з'їсти їх відразу.

Крок - 6

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Дунганський Лагман - покроковий рецепт, фото 1 Дунганський Лагман 90 4 4 з 5 - детальніше -
Шурпа з баранини - покроковий рецепт, фото 1 Шурпа з баранини 120 5 5 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Шніцель з яйцем - покроковий рецепт, фото 1 Шніцель з яйцем 40 2 3 з 5 - детальніше -
 Галушки по-полтавськи - покроковий рецепт, фото 1 Галушки по-полтавськи 60 4 3 з 5 - детальніше -
Мармелад з соку - покроковий рецепт, фото 1 Мармелад з соку 45 3 3 з 5 - детальніше -
Лечо з м’ясом - покроковий рецепт, фото 1 Лечо з м’ясом 90 6 4 з 5 - детальніше -