Картопляні чіпси з сиром, типовий американський рецепт, який змусить вас повернутися до нього ще не раз. Отже, давайте подивимося, як приготувати цю закуску, додавши багато сиру, зелені і спецій.
Чистимо від шкірки і ретельно миємо під проточною водою картоплю. Нарізаємо її тонкими круглими скибочками за допомогою мандоліни або дуже гострого ножа.
Розміщуємо нарізану картоплю у велику миску, додаємо сіль і добре перемішуємо, залишаємо приблизно на 10 хвилин.
Через 10 хвилин, коли картопля стане більш м'якою і добре просочиться сіллю, ми додамо до неї в миску інші інгредієнти. Розіб'ємо куряче яйце, додамо просіяне борошно і попередньо вимиту і дрібно нашатковану свіжу петрушку.
Потім додамо до картоплі суміш тертого сиру, обов'язково використовуємо пармезан і ще один твердий сир на свій вибір. Також додаємо трохи чорного меленого перцю або перцю чилі за смаком і все ретельно перемішуємо, до об'єднання всіх інгредієнтів.
Тепер поміщаємо невелику сковорідку на плиту, наливаємо в неї багато рослинного або оливкового масла і добре розігріваємо. За допомогою ложки беремо з миски не більше 2-3 скибочок картоплі, щоб майбутні чіпси були не надто товстими і прожарювалися до досконалості.
Повертаємо скибочки картоплі в сковороді з одного боку на інший, всього 2-3 рази, поки вони не підрум'яняться і не утворять хрустку скоринку.
Коли чіпси будуть готові, ми поміщаємо їх на всмоктуючий папір, таким чином, виключаючи зайве масло від смаження.
Подаємо готові чіпси з сиром ще теплими, з додаванням солі, якщо необхідно, або навіть з додаванням паприки або свіжої зелені петрушки.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти