Укр
Рус
Чіпси Закуски Ірландська кухня

Чіпси по-домашньому

( 4.6667 4 53 3 оцінки)

748 - переглядів
20 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Чіпси по-домашньому - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Ірландська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Варити

опис

Любите чіпси, але вони, м'яко кажучи, не зовсім корисні для здоров'я? Вихід є. Приготуйте чіпси по - домашньому. Рецепт дуже простий, не вимагає багато витрат продуктів і часу. І ви будете точно знати, що ваші чіпси приготовлені з картоплі і без будь-якої хімії та добавок.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Чіпси по-домашньому" (на 100 грам)

  • Білки2.1 гр.
  • Жири6.5 гр.
  • Вуглеводи15.2 гр.
  • Калорії132 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для приготування чіпсів по - домашньому вам знадобиться картопля. Виберіть рівні картоплини середньої величини. Помийте, очистіть від шкірки, ще раз помийте під проточною водою.

Крок - 1
02

Картоплю для чіпсів необхідно нарізати дуже тонкими слайсами. Для цього ви можете використовувати слайсер - спеціальне пристосування для нарізки скибочками різних продуктів харчування. Якщо ж у вас немає такої техніки, то можна застосувати шатківницю для капусти. Наріжте всю почищену картоплю.

Крок - 2
03

Дістаньте каструлю, наберіть в неї воду і поставте на плиту на великий вогонь. Коли рідина закипить, киньте в каструлю нарізануслайсами картоплю. Залиште готуватися протягом 3 - 5 хвилин.

Крок - 3
04

Коли картопля звариться, вимкніть вогонь і зніміть каструлю з плити. Відкиньте слайси на друшляк, залиште на кілька хвилин, щоб стікло якомога більше рідини.

Крок - 4
05

Візьміть глибоку чисту миску, висипте в неї зварені слайси картоплі. Полийте невеликою кількістю рослинного масла, краще використовувати оливкову.

Крок - 5
06

Тепер посоліть картоплю за смаком, посипте свіжомеленим чорним перцем. При бажанні можна додати дрібно натертий часник, подрібнену зелень. Так само можна використовувати будь-які спеції, такі як орегано, базилік і інші. Ретельно, двома руками, перемішайте слайси картоплі зі спеціями, маслом і сіллю.

Крок - 6
07

Увімкніть духовку, її треба розігріти до 220 - 230 градусів. Тим часом, дістаньте деко і застеліть його пергаментним папером. Викладіть скибочки картоплі в один шар по всьому периметру.

Крок - 7
08

Не прикручуючи вогонь, випікайте картопляні чіпси близько 15 хвилин до хрусткої і рум'яної скоринки. Коли вони будуть готові, дістаньте деко з духовки. Перекладіть чіпси на решітку або пергаментний папір для охолодження. Дайте їм охолонути протягом декількох хвилин, і вони готові до подачі. Смачного!

Крок - 8

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Дунганський Лагман - покроковий рецепт, фото 1 Дунганський Лагман 90 4 4 з 5 - детальніше -
Суп з галушками - покроковий рецепт, фото 1 Суп з галушками 40 5 3 з 5 - детальніше -
Розсольник - покроковий рецепт, фото 1 Розсольник 55 5 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Абрикосове варення половинками - покроковий рецепт, фото 1 Абрикосове варення половинками 60 8 3 з 5 - детальніше -
Нут - покроковий рецепт, фото 1 Нут 60 4 3 з 5 - детальніше -
Канапе з сиром і оливками - покроковий рецепт, фото 1 Канапе з сиром і оливками 40 5 3 з 5 - детальніше -
Лаваш з начинкою - покроковий рецепт, фото 1 Лаваш з начинкою 85 2 3 з 5 - детальніше -