Укр
Рус
Чіабатта Випічка Італійська кухня

Чіабатта

( 4.9545 4 522 22 оцінки)
2540 - переглядів
180 хвилинпорцій - 2складність - 3 з 5
Чіабатта - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Італійська кухня

Рецепти до свят: День Святого Валентина

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Випікати

опис

Чіабатта - італійський хліб, що відбувається з регіону Венето із золотою хрусткою зовнішньою скоринкою і дуже порожнистою крихтою всередині. Типова плоска і витягнута форма цього хліба нагадує одне з його назв від капці.

Інгредієнти

  • Сіль 8 г.
  • Оливкова олія 20 г.
  • Вода 350 г.
  • Борошно 450 г.
  • Закваска суха 105 г.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт

01

Розчиніть суху закваску в воді. Додайте поступово просіяне борошно, перемішайте і заквашуйте при кімнатній температурі протягом 4-6 годин. Тісто має як мінімум подвоїтися і правильно піднятися. Можна зробити цю процедуру заздалегідь.

Крок - 1
02

Поки закваска настоюється, змішайте в кухонному комбайні борошно для тіста з великою частиною води. Залиште трохи борошна для подальшого використання. Змішайте вміст чаші комбайна, поки все борошно не буде пов'язане, і залиште масу, що утворилася накритою кухонним рушником.

Крок - 2
03

Через 30 хвилин додайте в чашу, заздалегідь підготовлену закваску, засипте сіль і оливкове масло. Замісіть вміст в кухонному комбайні протягом 5 хвилин, до утворення щільного тіста. Додайте воду, що залишилася і замісіть ще близько 5 хвилин. (Звичайно, тісто можна замішувати вручну, якщо у вас немає машини).

Крок - 3
04

Покладіть утворене тісто в змащену маслом миску і залиште настоюватися, накривши кришкою або харчовою плівкою. Тісто йде в загальній складності 4 години при кімнатній температурі. Перші 2 години кожні 30 хвилин розтягуйте і складайте тісто в мисці. Через чотири години накрийте тісто і залиште в холодильнику на ніч.

Крок - 4
05

На наступний ранок вийміть тісто з холодильника і дайте йому піднятися до кімнатної температури. Займає близько години. Далі викладіть підготовлене тісто на присипану борошном поверхню. Сформуйте в прямокутник і складіть.

Крок - 5
06

Залиште на 10 хвилин, потім розкладіть на папір для випічки. Накрийте знову рушником і залиште стояти при кімнатній температурі близько 30 хвилин. Розігрійте духовку до 200 градусів зверху і знизу. Через 30 хвилин помістіть чіабатту з папером для випічки на деко і відправте в духовку. Випікайте з встановленою знизу банкою з водою протягом 10 хвилин. Потім видаліть банку, поверніть температуру до 180 градусів і випікайте ще 10-15 хвилин.

Крок - 6
07

 Готову чіабатту обов'язково охолодіть, а потім наріжте на тонкі скибочки і подавайте з гарячим супом.

Крок - 7

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Профітролі - покроковий рецепт, фото 1 Профітролі 60 4 3 з 5 - детальніше -
Лангет з печінки - покроковий рецепт, фото 1 Лангет з печінки 60 4 3 з 5 - детальніше -
Налисники - покроковий рецепт, фото 1 Налисники 65 4 3 з 5 - детальніше -