Укр
Рус
Чіабатта Випічка Французька кухня

Чіабатта домашня

( 4.7778 4 59 9 оцінок)

767 - переглядів
55 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Чіабатта домашня - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Французька кухня

Рецепти до свят: День Святого Валентина

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Випікати

опис

Любите пекти хліб, а в чіабатті ви знайдете всі аромати, які коли-небудь хотіли від цього класичного італійського хліба. Дотримуйтесь рецепту домашньої чіабатти, наведеної нижче, і ви потрапите в країну смаків.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Чіабатта домашня" (на 100 грам)

  • Білки4.5 гр.
  • Жири0.6 гр.
  • Вуглеводи33.1 гр.
  • Калорії158 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для підготовки опари (біги) перемішайте воду, хлібне борошно, цельнозернове борошно і дріжджі разом в мисці з допомогою дерев'яної ложки, до рівномірного змішування (опара повинна вийти густою). Накрийте підготовлену опару в мисці харчовою плівкою і відставте в тепле місце на 12-18 годин - чим довше вона сидить, тим буде краще смак чіабатти.

Крок - 1
02

Для тіста змішайте бігу і воду у великій мисці, щоб більша частина розчинилася в ній. Додайте просіяне борошно, дріжджі і сіль і змішайте все вручну дерев'яною ложкою. Тісто буде дуже вологим, не схожим на традиційне хлібне тісто, яке можна замішувати рукою на поверхні - воно повинно залишатися в мисці.

Крок - 2
03

Якщо у вас є скребок для чаші або навіть силіконовий шпатель, розтягніть тісто по всій ємності на кілька хвилин, щоб надати йому пружність. Накрийте миску поліетиленовою плівкою і залиште на 2 години в теплому місці, поки тісто не збільшиться вдвічі. Після першої години збийте тісто, погладивши його дерев'яною ложкою 4-5 разів, а потім знову накрийте.

Крок - 3
04

Застеліть два невеликих дека пергаментним папером і посипте їх борошном. На добре посипаній борошном робочій поверхні виверніть тісто (воно буде досить еластичним і все ще липким).

Крок - 4
05

Використовуючи свої руки і багато борошна, розділіть тісто навпіл і сформуйте кожен шматочок в грубий прямокутник висотою близько 9 сантиметри. Перекладіть кожен шматочок в деко і залиште тісто на 30 хвилин без кришки.

Крок - 5
06

Розігрійте духовку до 200-220 градусів. Посипте борошном верхівки майбутніх чіабаат, відправте в попередньо розігріту духовку і випікайте близько 20 хвилин, поки не вийде рівний золотисто-коричневий колір, потім вимкніть духовку і залиште приготовлену домашню чіабатту на 10 хвилин (це утворить корочку).

Крок - 6
07

Перекладіть приготовлену випічку з листів на охолоджуючу підставку, щоб вона охолола не менше ніж за 15 хвилин до нарізки. Таким хлібом найкраще насолоджуватися в день його випікання.

Крок - 7

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Суп з галушками - покроковий рецепт, фото 1 Суп з галушками 40 5 3 з 5 - детальніше -
Холодник - покроковий рецепт, фото 1 Холодник 60 4 3 з 5 - детальніше -
Гречана каша - покроковий рецепт, фото 1 Гречана каша 40 6 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Салат з яловичим язиком - покроковий рецепт, фото 1 Салат з яловичим язиком 45 4 2 з 5 - детальніше -
Хаш з яловичини - покроковий рецепт, фото 1 Хаш з яловичини 85 4 3 з 5 - детальніше -
Солянка з капусти з м’ясом - покроковий рецепт, фото 1 Солянка з капусти з м’ясом 65 6 3 з 5 - детальніше -
Печінка теляча по-бразильськи - покроковий рецепт, фото 1 Печінка теляча по-бразильськи 25 3 2 з 5 - детальніше -