Любите пекти хліб, а в чіабатті ви знайдете всі аромати, які коли-небудь хотіли від цього класичного італійського хліба. Дотримуйтесь рецепту домашньої чіабатти, наведеної нижче, і ви потрапите в країну смаків.
Для підготовки опари (біги) перемішайте воду, хлібне борошно, цельнозернове борошно і дріжджі разом в мисці з допомогою дерев'яної ложки, до рівномірного змішування (опара повинна вийти густою). Накрийте підготовлену опару в мисці харчовою плівкою і відставте в тепле місце на 12-18 годин - чим довше вона сидить, тим буде краще смак чіабатти.
Для тіста змішайте бігу і воду у великій мисці, щоб більша частина розчинилася в ній. Додайте просіяне борошно, дріжджі і сіль і змішайте все вручну дерев'яною ложкою. Тісто буде дуже вологим, не схожим на традиційне хлібне тісто, яке можна замішувати рукою на поверхні - воно повинно залишатися в мисці.
Якщо у вас є скребок для чаші або навіть силіконовий шпатель, розтягніть тісто по всій ємності на кілька хвилин, щоб надати йому пружність. Накрийте миску поліетиленовою плівкою і залиште на 2 години в теплому місці, поки тісто не збільшиться вдвічі. Після першої години збийте тісто, погладивши його дерев'яною ложкою 4-5 разів, а потім знову накрийте.
Застеліть два невеликих дека пергаментним папером і посипте їх борошном. На добре посипаній борошном робочій поверхні виверніть тісто (воно буде досить еластичним і все ще липким).
Використовуючи свої руки і багато борошна, розділіть тісто навпіл і сформуйте кожен шматочок в грубий прямокутник висотою близько 9 сантиметри. Перекладіть кожен шматочок в деко і залиште тісто на 30 хвилин без кришки.
Розігрійте духовку до 200-220 градусів. Посипте борошном верхівки майбутніх чіабаат, відправте в попередньо розігріту духовку і випікайте близько 20 хвилин, поки не вийде рівний золотисто-коричневий колір, потім вимкніть духовку і залиште приготовлену домашню чіабатту на 10 хвилин (це утворить корочку).
Перекладіть приготовлену випічку з листів на охолоджуючу підставку, щоб вона охолола не менше ніж за 15 хвилин до нарізки. Таким хлібом найкраще насолоджуватися в день його випікання.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти