Укр
Рус
Часниковий Соуси Шведська кухня

Часниковий соус без майонезу

( 4.8750 4 58 8 оцінок)

1806 - переглядів
30 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Часниковий соус без майонезу - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Шведська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Збивати

опис

Одним з найпростіших варіантів соусів, який, незважаючи на простоту в приготуванні, доповнює безліч кулінарних страв. Смажені кабачки або печена картопля, свіжі помідори або ніжна птиця - всі ваші чудові творіння будуть відмінно прикрашені таким соусом. Простий і апетитний часниковий соус без майонезу зуміє без проблем урізноманітнити смак вашої їжі. Спробуйте приготувати його хоча б раз і приголомшливий смак цієї приправи просто зачарує ваших їдців. Завдяки яскравому і насиченому аромату, а також чудовому пікантному смаку, соус з часнику допоможе навіть зі звичайних шматочків підсмаженого хліба створити витвір мистецтва.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Часниковий соус без майонезу" (на 100 грам)

  • Білки1.1 гр.
  • Жири63.1 гр.
  • Вуглеводи5.8 гр.
  • Калорії601 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Дуже часто до складу різноманітних соусів входить майонез, але ми сьогодні будемо обходитися без нього, так як будемо робити часниковий соус без майонезу. Швидше за все ви запитаєте, а що ж ми будемо використовувати? До речі, щоб пом'якшити смак часнику, дуже часто додають сметану або вершки, але немає, ми обійдемося і без цього. Давайте вже спробуємо приготувати пікантний соус своїми руками і здивувати абсолютно новим смаком будь яку знайому страву. В першу чергу візьмемо головку часнику, до речі, бажано, щоб вона була щільною, і не підсохлою, інакше часник буде сухим і не маслянистим.

Крок - 1
02

Відокремлюємо потрібну кількість зубків і чистимо від лушпиння. Підготовлений часник нарізаємо дрібними шматочками і викладаємо в дерев'яну або керамічну ступку. Звичайно, простіше простого закинути всі інгредієнти в блендер і подрібнити до стану соусу, але ось процес готування саме в ступці вручну - це зовсім інша справа.

Крок - 2
03

Отже, засипаємо в ступку кошерну сіль і починаємо за допомогою дерев'яної толкушки розминати скибочки часнику. Робимо це поки шматочки часнику не перетворяться в однорідну кашку. Потім вичавлюємо в ступку сік з лимона і перемішуємо з часниковою масою.

Крок - 3
04

Після цього вливаємо чайну ложку оливкової олії і швидкими рухами змішуємо все в ступці. Ретельно розминаємо часник, періодично підливаючи масло і вливши трохи води, щоб домогтися потрібної консистенції.

Крок - 4
05

У самому кінці додаємо залишок масла і знову добре перетираємо. Ось, в принципі все і готово. Перемішуємо соус дерев'яною ложечкою і викладаємо в маленьку мисочку або соусник, який прикрасить будь-який стіл.

Крок - 5
06

Залишилося подати до столу шматок м'яса, викласти зверху соус і ще можна прикрасити зеленню. Простий, швидкий і практичний часниковий соус без майонезу обов'язково повинен бути в колекції будь-якої господині.

Крок - 6

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Макарони з беконом - покроковий рецепт, фото 1 Макарони з беконом 50 5 3 з 5 - детальніше -
Самса з м’ясом - покроковий рецепт, фото 1 Самса з м’ясом 65 4 3 з 5 - детальніше -
Оладки на воді - покроковий рецепт, фото 1 Оладки на воді 45 3 3 з 5 - детальніше -
Слоєний салат "Грибна поляна" - покроковий рецепт, фото 1 Слоєний салат "Грибна поляна" 50 5 3 з 5 - детальніше -