Одним з найпростіших варіантів соусів, який, незважаючи на простоту в приготуванні, доповнює безліч кулінарних страв. Смажені кабачки або печена картопля, свіжі помідори або ніжна птиця - всі ваші чудові творіння будуть відмінно прикрашені таким соусом. Простий і апетитний часниковий соус без майонезу зуміє без проблем урізноманітнити смак вашої їжі. Спробуйте приготувати його хоча б раз і приголомшливий смак цієї приправи просто зачарує ваших їдців. Завдяки яскравому і насиченому аромату, а також чудовому пікантному смаку, соус з часнику допоможе навіть зі звичайних шматочків підсмаженого хліба створити витвір мистецтва.
Дуже часто до складу різноманітних соусів входить майонез, але ми сьогодні будемо обходитися без нього, так як будемо робити часниковий соус без майонезу. Швидше за все ви запитаєте, а що ж ми будемо використовувати? До речі, щоб пом'якшити смак часнику, дуже часто додають сметану або вершки, але немає, ми обійдемося і без цього. Давайте вже спробуємо приготувати пікантний соус своїми руками і здивувати абсолютно новим смаком будь яку знайому страву. В першу чергу візьмемо головку часнику, до речі, бажано, щоб вона була щільною, і не підсохлою, інакше часник буде сухим і не маслянистим.
Відокремлюємо потрібну кількість зубків і чистимо від лушпиння. Підготовлений часник нарізаємо дрібними шматочками і викладаємо в дерев'яну або керамічну ступку. Звичайно, простіше простого закинути всі інгредієнти в блендер і подрібнити до стану соусу, але ось процес готування саме в ступці вручну - це зовсім інша справа.
Отже, засипаємо в ступку кошерну сіль і починаємо за допомогою дерев'яної толкушки розминати скибочки часнику. Робимо це поки шматочки часнику не перетворяться в однорідну кашку. Потім вичавлюємо в ступку сік з лимона і перемішуємо з часниковою масою.
Після цього вливаємо чайну ложку оливкової олії і швидкими рухами змішуємо все в ступці. Ретельно розминаємо часник, періодично підливаючи масло і вливши трохи води, щоб домогтися потрібної консистенції.
У самому кінці додаємо залишок масла і знову добре перетираємо. Ось, в принципі все і готово. Перемішуємо соус дерев'яною ложечкою і викладаємо в маленьку мисочку або соусник, який прикрасить будь-який стіл.
Залишилося подати до столу шматок м'яса, викласти зверху соус і ще можна прикрасити зеленню. Простий, швидкий і практичний часниковий соус без майонезу обов'язково повинен бути в колекції будь-якої господині.
Випадкові рецепти