Чебуреки - це смажені вироби з тіста з начинкою. Досить популярна страва у багатьох країнах. Тісто цієї страви завжди свіже, і чебуреки дуже соковиті всередині. Їх досить швидко створити, і вам знадобиться всього кілька головних інгредієнтів, в даному випадку додається горілка.
В першу чергу просійте борошно в невелику миску. У другій невеликій мисці перемішайте сіль, гарячу воду, горілку і рослинне або оливкове масло.
Додайте утворену рідку масу в просіяне раніше борошно і почніть ретельно змішувати, до утворення тіста (якщо буде липким, додайте більше муки, якщо густим, долийте більше води).
Перемістіть утворене тісто на чисту робочу поверхню і замісіть, до утворення однорідної густої маси. Покладіть підготовлене тісто в миску, накрийте кришкою або кухонним рушником і дайте постояти близько 30 хвилин.
Тим часом приготуйте начинку для майбутніх чебурек: дрібно наріжте попередньо очищену від лушпиння цибулю і заздалегідь вимиту зелень петрушки.
Покладіть м'ясо (можна використовувати яловичий або свинячий фарш) у велику миску, додайте нарізану цибулю і петрушку, додайте сіль, чорний мелений перець і залийте воду. Змішайте все, поки не об'єднаються всі інгредієнти і відставте утворену м'ясну масу в сторону.
Розділіть тісто на 12 рівних частин. Сформуйте кожну частину в кулю. При роботі з однією кулькою накривайте інше тісто рушником.
Розкачайте кожну кульку з тіста в тонкий корж. Покладіть близько 2-3 столових ложок м'ясної суміші на половину кожного коржика з тіста і рівномірно розподіліть. Складіть порожню частину тіста на м'ясну суміш. За допомогою вилки акуратно закріпіть край тіста, сформувавши чебурек.
Розігрійте рослинне масло у великій широкій сковороді. Коли масло почне кипіти, укладіть в нього чебуреки і обсмажуйте, до золотистого кольору і утворення хрусткої скоринки (близько 2-3 хвилин з кожного боку).
Перекладіть обсмажені чебуреки на паперовий рушник для видалення зайвого жиру. Подавайте готові чебуреки на горілці теплими, прикрасивши нашаткованою зеленню. Смачного!
Випадкові рецепти