Укр
Рус
thermomix thermomix
Чебуреки Випічка Східна кухня

Чебуреки на горілці

746 - переглядів
70 хвилинпорцій - 3складність - 3 з 5
Чебуреки на горілці - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Східна кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Чебуреки - це смажені вироби з тіста з начинкою. Досить популярна страва у багатьох країнах. Тісто цієї страви завжди свіже, і чебуреки дуже соковиті всередині. Їх досить швидко створити, і вам знадобиться всього кілька головних інгредієнтів, в даному випадку додається горілка.

Інгредієнти

  • Петрушка 1/4 скл.
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Цибуля 1 шт.
  • Фарш яловичий 700 г.
  • Вода 250 мл.
  • Горілка 1 ст.л
  • Масло рослинне 4 ст.л
  • Сіль 1 ч.л
  • Борошно 750 г.

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    В першу чергу просійте борошно в невелику миску. У другій невеликій мисці перемішайте сіль, гарячу воду, горілку і рослинне або оливкове масло.

    Крок - 1
  2. 02

    Додайте утворену рідку масу в просіяне раніше борошно і почніть ретельно змішувати, до утворення тіста (якщо буде липким, додайте більше муки, якщо густим, долийте більше води).

    Крок - 2
  3. 03

    Перемістіть утворене тісто на чисту робочу поверхню і замісіть, до утворення однорідної густої маси. Покладіть підготовлене тісто в миску, накрийте кришкою або кухонним рушником і дайте постояти близько 30 хвилин.

    Крок - 3
  4. 04

    Тим часом приготуйте начинку для майбутніх чебурек: дрібно наріжте попередньо очищену від лушпиння цибулю і заздалегідь вимиту зелень петрушки.

    Крок - 4
  5. 05

    Покладіть м'ясо (можна використовувати яловичий або свинячий фарш) у велику миску, додайте нарізану цибулю і петрушку, додайте сіль, чорний мелений перець і залийте воду. Змішайте все, поки не об'єднаються всі інгредієнти і відставте утворену м'ясну масу в сторону.

    Крок - 5
  6. 06

    Розділіть тісто на 12 рівних частин. Сформуйте кожну частину в кулю. При роботі з однією кулькою накривайте інше тісто рушником.

    Крок - 6
  7. 07

    Розкачайте кожну кульку з тіста в тонкий корж. Покладіть близько 2-3 столових ложок м'ясної суміші на половину кожного коржика з тіста і рівномірно розподіліть. Складіть порожню частину тіста на м'ясну суміш. За допомогою вилки акуратно закріпіть край тіста, сформувавши чебурек.

    Крок - 7
  8. 08

    Розігрійте рослинне масло у великій широкій сковороді. Коли масло почне кипіти, укладіть в нього чебуреки і обсмажуйте, до золотистого кольору і утворення хрусткої скоринки (близько 2-3 хвилин з кожного боку).

    Крок - 8
  9. 09

    Перекладіть обсмажені чебуреки на паперовий рушник для видалення зайвого жиру. Подавайте готові чебуреки на горілці теплими, прикрасивши нашаткованою зеленню. Смачного!

    Крок - 9

Оцінити рецепт