Укр
Рус
thermomix thermomix
Чебуреки Випічка Східна кухня

Чебуреки

120 хвилинпорцій - 6складність - 4 з 5
Чебуреки - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Східна кухня, Узбецька кухня, Азербайджанська кухня, Татарська кухня

Рецепти до свят: День народження

Актуальні рецепти: Зима

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Тісто по цьому рецепту виходить тоненьке і хрустке, начинка соковита.

Інгредієнти

  • Перець чорний мелений за смаком
  • Сіль за смаком
  • Цибуля 1 шт.
  • Яловичина 350 г.
  • Борошно пшеничне 2 1/2 скл.
  • Масло рослинне 6 ст.л
  • Горілка 4 ст.л
  • Цукор 1 ч.л
  • Сіль 1 ч.л
  • Яйце 1 шт.
  • Вода 200 мл.

Покроковий рецепт

  1. 01

    Борошно (1,5 склянки) з'єднати з водою, маслом (5-6 ст.л.), горілкою (4 ст.л.), яйцем, сіллю і перцем за смаком і замісити тісто підсипаючи ще склянку борошна.

    Крок - 1
  2. 02

    Тісто на годину накрити, періодично його перебиваючи.

    Крок - 2
  3. 03

    Для фаршу перекрутити м'ясо жирної яловичини з цибулею, посолити, поперчити, влити 50 мл крижаної води і добре вимісити.

    Крок - 3
  4. 04

    Для кожного чебурека тонко розкачати шматочок тіста, на одну половину викласти фарш з скибочкою вершкового масла, а іншою половинкою накрити розгладжуючи долонею, щоб вийшло повітря і скріпити края пальцями.

    Крок - 4
  5. 05

    Смажити чебуреки у високій сковороді з великим об'ємом розігрітого рослинного масла до золотистої скоринки з обох сторін.

    Крок - 5

Оцінити рецепт