Укр
Рус
thermomixthermomix
thermomix
thermomix

Чебуреки

120 хвилинпорцій - 6складність - 4 з 5
Чебуреки - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Східна кухня, Узбецька кухня, Азербайджанська кухня, Татарська кухня

Рецепти до свят: День народження

Актуальні рецепти: Зима

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Тісто по цьому рецепту виходить тоненьке і хрустке, начинка соковита.

Інгредієнти

Вода200 мл.
Яйце1 шт.
Сіль1 ч.л
Цукор0 ч.л
Горілка4 ст.л
Масло рослинне6 ст.л
Борошно пшеничне2 1/2 скл.
Яловичина350 г.
Цибуля1 шт.
Сіль за смаком
Перець чорний мелений за смаком
01

Борошно (1,5 склянки) з'єднати з водою, маслом (5-6 ст.л.), горілкою (4 ст.л.), яйцем, сіллю і перцем за смаком і замісити тісто підсипаючи ще склянку борошна.

Крок - 1
02

Тісто на годину накрити, періодично його перебиваючи.

Крок - 2
03

Для фаршу перекрутити м'ясо жирної яловичини з цибулею, посолити, поперчити, влити 50 мл крижаної води і добре вимісити.

Крок - 3
04

Для кожного чебурека тонко розкачати шматочок тіста, на одну половину викласти фарш з скибочкою вершкового масла, а іншою половинкою накрити розгладжуючи долонею, щоб вийшло повітря і скріпити края пальцями.

Крок - 4
05

Смажити чебуреки у високій сковороді з великим об'ємом розігрітого рослинного масла до золотистої скоринки з обох сторін.

Крок - 5

Оцінити рецепт