Укр
Рус
Чебуреки Випічка Східна кухня

Чебуреки

( 5.0000 5 517 17 оцінок)

2833 - переглядів
120 хвилин порцій - 6 складність - 4 з 5
Чебуреки - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Східна кухня, Узбецька кухня, Азербайджанська кухня, Татарська кухня

Рецепти до свят: День народження

Актуальні рецепти: Зима

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Досить багато всіляких страв перекочувало в Україну з інших кухонь світу. Дуже чимала кількість прийшла до нас від кулінарів Кавказу, в тому числі і чебуреки, хоча згідно з історією, творцями цієї смачної і ситної страви є кримські татари. Але, неважливо, хто придумав і вперше приготував ці великі смажені пиріжки, для багатьох вони стали давно улюбленою стравою. У тому числі і у нас в Україні на сьогоднішній день кожне місто має кіоски з чебуреками. Загалом, якщо ви любитель чебурекі, а готувати самостійно їх не пробували, можу поділитися досить вдалим рецептом смачних пиріжків з хрусткою скоринкою.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Чебуреки" (на 100 грам)

  • Білки7.4 гр.
  • Жири23.5 гр.
  • Вуглеводи18.4 гр.
  • Калорії318 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

В деякій мірі принцип готування чебуреків трохи схожий з приготуванням пельменів, зокрема через те, що в якості начинки кладеться сире м'ясо. І хоча тепер сучасні господині дозволяють собі додавати в чебуреки картоплю з грибами або яйця з сиром і цибулею, і в тому числі капусту, ми будемо все ж дотримуватися традицій і обійдемося м'ясом. Але почнемо все-таки з приготування тіста. Перш за все просіюємо борошно, щоб не було ніяких грудочок.

Крок - 1
02

Потім в глибоку миску наливаємо мінеральну воду, додаємо туди сіль і цукор, перемішуємо до розчинення.

Крок - 2
03

Тепер засипаємо частинами борошно і добре змішуємо, поки не утвориться грудка тіста.

Крок - 3
04

В кінці доливаємо трохи оливкового масла, змішуємо, щоб сформувалося гладке, еластичне тісто, накриваємо рушником і залишаємо на годину.

Крок - 4
05

Самі в цей час приступаємо до приготування начинки. Для цього свинячу вирізку нарізаємо гострим ножем невеликими шматочками.

Крок - 5
06

Цибулю чистимо від лушпиння, миємо й нарізавши дрібними скибочками, додаємо до м'яса.

Крок - 6
07

Після цього м'ясо разом з цибулею подрібнюємо за допомогою блендера. Потім у фарш додаємо сіль і мелений перець, а також подрібнену зелень кропу. Доливаємо зовсім небагато води, добре перемішуємо.

Крок - 7
08

Далі дістаємо тісто, посипаємо поверхню столу борошном і, трохи вимісіивши, звертаємо його рулетом, після чого відриваємо рівномірними шматками.

Крок - 8
09

З кожного шматочка розгортаємо пласт і вирізаємо, приклавши тарілку, кружок. На тісто кладемо порцію м'ясного фаршу, звертаємо навпіл і за допомогою вилки робимо защипи.

Крок - 9
10

Приготовлені таким чином чебуреки смажимо в глибокій сковороді у великій кількості рослинного масла з обох боків до рум'яної скоринки.

Крок - 10
11

Готові вироби подаємо до столу, полив улюбленим соусом і посипавши кропом. Такі чебуреки стануть улюбленою стравою як дорослих, так і дітей.

Крок - 11

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Шоколадна глазур на воді - покроковий рецепт, фото 1 Шоколадна глазур на воді 35 1 3 з 5 - детальніше -
Пончики в домашніх умовах - покроковий рецепт, фото 1 Пончики в домашніх умовах 95 3 3 з 5 - детальніше -
Манник з сиром - покроковий рецепт, фото 1 Манник з сиром 80 3 3 з 5 - детальніше -