Досить багато всіляких страв перекочувало в Україну з інших кухонь світу. Дуже чимала кількість прийшла до нас від кулінарів Кавказу, в тому числі і чебуреки, хоча згідно з історією, творцями цієї смачної і ситної страви є кримські татари. Але, неважливо, хто придумав і вперше приготував ці великі смажені пиріжки, для багатьох вони стали давно улюбленою стравою. У тому числі і у нас в Україні на сьогоднішній день кожне місто має кіоски з чебуреками. Загалом, якщо ви любитель чебурекі, а готувати самостійно їх не пробували, можу поділитися досить вдалим рецептом смачних пиріжків з хрусткою скоринкою.
В деякій мірі принцип готування чебуреків трохи схожий з приготуванням пельменів, зокрема через те, що в якості начинки кладеться сире м'ясо. І хоча тепер сучасні господині дозволяють собі додавати в чебуреки картоплю з грибами або яйця з сиром і цибулею, і в тому числі капусту, ми будемо все ж дотримуватися традицій і обійдемося м'ясом. Але почнемо все-таки з приготування тіста. Перш за все просіюємо борошно, щоб не було ніяких грудочок.
Потім в глибоку миску наливаємо мінеральну воду, додаємо туди сіль і цукор, перемішуємо до розчинення.
Тепер засипаємо частинами борошно і добре змішуємо, поки не утвориться грудка тіста.
В кінці доливаємо трохи оливкового масла, змішуємо, щоб сформувалося гладке, еластичне тісто, накриваємо рушником і залишаємо на годину.
Самі в цей час приступаємо до приготування начинки. Для цього свинячу вирізку нарізаємо гострим ножем невеликими шматочками.
Цибулю чистимо від лушпиння, миємо й нарізавши дрібними скибочками, додаємо до м'яса.
Після цього м'ясо разом з цибулею подрібнюємо за допомогою блендера. Потім у фарш додаємо сіль і мелений перець, а також подрібнену зелень кропу. Доливаємо зовсім небагато води, добре перемішуємо.
Далі дістаємо тісто, посипаємо поверхню столу борошном і, трохи вимісіивши, звертаємо його рулетом, після чого відриваємо рівномірними шматками.
З кожного шматочка розгортаємо пласт і вирізаємо, приклавши тарілку, кружок. На тісто кладемо порцію м'ясного фаршу, звертаємо навпіл і за допомогою вилки робимо защипи.
Приготовлені таким чином чебуреки смажимо в глибокій сковороді у великій кількості рослинного масла з обох боків до рум'яної скоринки.
Готові вироби подаємо до столу, полив улюбленим соусом і посипавши кропом. Такі чебуреки стануть улюбленою стравою як дорослих, так і дітей.
Випадкові рецепти