Що може бути простіше! Смачні, соковиті і ароматні чебуреки з сиром всього за кілька хвилин. А головне інгредієнти для випічки використовуються самі прості і доступні.
В першу чергу просійте пшеничну муку в глибоку миску і створіть в ній невелике заглиблення. Потім залийте (відразу всю) теплу воду в миску з борошном і ложкою ретельно перемішайте, до утворення суцільної грудки тіста.
Далі, вже руками, добре вимісіть утворену грудку в більш густе, але еластичне тісто. Покладіть тісто в миску, накрийте кухонним рушником і залиште в теплому місці приблизно на пів години.
Тепер уже відпочиле тісто викладіть на присипану борошном дошку і розділіть на невеликі частини. Потім кожну частину тіста за допомогою качалки і, посипаючи трохи борошном, розкачайте в тонкі круглі коржі невеликого розміру.
Можете приступити до приготування начинки для майбутньої випічки. Для цього у велику миску натріть на середній тертці твердий сир (багато хто додають в сир, видавлений через чеснокодавку часник або зелень, але це вже за смаком). Ми пропонуємо залишити в якості начинки один сир.
Отже, підготовлену сирну начинку акуратно укладіть з одного краю кожного коржа. Потім трохи змоченими руками щільно закріпіть краї тіста, сховавши начинку всередині коржа. А далі за допомогою вилки утворіть невеликі надрізи по краю виробу з тіста, створивши більш естетичний вигляд майбутньої випічки.
Тепер помістіть неглибоку антипригарну сковорідку на плиту, налийте в неї рослинне або оливкове масло (не потрібно, щоб випічка варилася в ньому, необхідно наливати трохи масла) і покладіть підготовлені начинені вироби з тіста.
Обсмажуйте випічку, перевертаючи, по 2-3 хвилини з кожного боку, до утворення хрусткої золотої кірки. Потім зніміть готові чебуреки з сиром зі сковороди, покладіть спочатку на серветку (для видалення зайвого масла), а потім розмістіть на красиве блюдо і подавайте до столу з улюбленою зеленню.
Випадкові рецепти