Укр
Рус
thermomix thermomix
Чебуреки Випічка Східна кухня

Чебуреки з начинкою

60 хвилинпорцій - 3складність - 3 з 5
Чебуреки з начинкою - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Східна кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Традиційно, чебуреки готують з м'ясною начинкою. Але в наш час звичними так само є чебуреки з начинкою з овочів з гострими спеціями або без них. Я хочу вам запропонувати незвичайний спосіб, як готувати чебуреки з баклажанною начинкою.

Інгредієнти

  • Борошно 2 скл.
  • Оливкова олія 30 мл.
  • Сіль 1 щіп.
  • Окріп 150 мл.
  • Баклажан за смаком

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    У велику скляну миску з допомогою спеціального кухонного сита просійте пшеничну муку. Присоліть її, залийте оливковою олією, а потім добре перемішайте кухонною ложкою або виделкою.

    Крок - 1
  2. 02

    Далі залийте в борошно окріп і ще раз все ретельно змішайте, до утворення певних грудочок з борошна. Тепер уже руками, підливаючи по необхідності окріп в борошно, вимісіть густе і досить щільне тісто. Покладіть тісто в миску, якій замішували, накрийте харчовою плівкою і відправте в холодне місце на 30 хвилин.

    Крок - 2
  3. 03

    Після закінчення цього часу посипте рясно борошном стіл і викладіть на нього вже настояне тісто. Далі за допомогою качалки розкачайте тісто в великий тонкий і круглий пласт.

    Крок - 3
  4. 04

    Тепер спеціальною формочкою або іншою ємністю виріжте на пласті тіста невеликого розміру так звані диски.

    Крок - 4
  5. 05

    Далі в центр кожного диска покладіть начинку з консервованих баклажанів. Її ви можете придбати в будь-якому магазині (це дрібно нарізані і протушені баклажани в томатному соусі). Або можете приготувати самостійно, протушкувати в сковорідці свіжі овочі.

    Крок - 5
  6. 06

    Тепер щільно закріпіть краї диска, упакувавши начинку всередину, і виделкою трохи примніть їх, надавши випічці більш красиву форму. Покладіть утворені заготовки з начинкою на застелений харчовою плівкою деко і помістіть в холодильник хвилин на 20.

    Крок - 6
  7. 07

    Далі помістіть неглибокий сотейник на плиту, налийте в нього рослинне або оливкове масло і доведіть до кипіння. Потім зменшіть вогонь до середнього і покладіть в киплячу олію підготовлені заготовки (майбутні чебуреки).

    Крок - 7
  8. 08

    Обсмажуйте заготовки, перевертаючи шумівкою з боку на бік, до появи золотистої хрусткої скоринки на тісті. Потім викладіть обсмажену випічку на паперовий рушник, щоб усунути зайве масло.

    Крок - 8
  9. 09

    Готові чебуреки з начинкою розмістіть на красиве велике блюдо і подавайте гарячими до обіднього столу. Смачного!

    Крок - 9

Оцінити рецепт