Традиційно, чебуреки готують з м'ясною начинкою. Але в наш час звичними так само є чебуреки з начинкою з овочів з гострими спеціями або без них. Я хочу вам запропонувати незвичайний спосіб, як готувати чебуреки з баклажанною начинкою.
У велику скляну миску з допомогою спеціального кухонного сита просійте пшеничну муку. Присоліть її, залийте оливковою олією, а потім добре перемішайте кухонною ложкою або виделкою.
Далі залийте в борошно окріп і ще раз все ретельно змішайте, до утворення певних грудочок з борошна. Тепер уже руками, підливаючи по необхідності окріп в борошно, вимісіть густе і досить щільне тісто. Покладіть тісто в миску, якій замішували, накрийте харчовою плівкою і відправте в холодне місце на 30 хвилин.
Після закінчення цього часу посипте рясно борошном стіл і викладіть на нього вже настояне тісто. Далі за допомогою качалки розкачайте тісто в великий тонкий і круглий пласт.
Тепер спеціальною формочкою або іншою ємністю виріжте на пласті тіста невеликого розміру так звані диски.
Далі в центр кожного диска покладіть начинку з консервованих баклажанів. Її ви можете придбати в будь-якому магазині (це дрібно нарізані і протушені баклажани в томатному соусі). Або можете приготувати самостійно, протушкувати в сковорідці свіжі овочі.
Тепер щільно закріпіть краї диска, упакувавши начинку всередину, і виделкою трохи примніть їх, надавши випічці більш красиву форму. Покладіть утворені заготовки з начинкою на застелений харчовою плівкою деко і помістіть в холодильник хвилин на 20.
Далі помістіть неглибокий сотейник на плиту, налийте в нього рослинне або оливкове масло і доведіть до кипіння. Потім зменшіть вогонь до середнього і покладіть в киплячу олію підготовлені заготовки (майбутні чебуреки).
Обсмажуйте заготовки, перевертаючи шумівкою з боку на бік, до появи золотистої хрусткої скоринки на тісті. Потім викладіть обсмажену випічку на паперовий рушник, щоб усунути зайве масло.
Готові чебуреки з начинкою розмістіть на красиве велике блюдо і подавайте гарячими до обіднього столу. Смачного!
Випадкові рецепти