Укр
Рус
Чебуреки Випічка Східна кухня

Чебуреки вдома

( 5.0000 5 57 7 оцінок)

1445 - переглядів
50 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Чебуреки вдома - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Східна кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Чебуреки з'явилися на нашій кухні завдяки кримським татарам і спочатку нагадували пончики з тонкого тіста на окропі, з м'ясною начинкою. Обсмажувалася в минулому випічка на тваринному жирі. Але за рахунок багатьох кулінарних дослідів основний рецепт приготування чебуреків вдома піддався змінам, і в наш час цю страву вже можуть готувати і на кисломолочних продуктах або просто з готового дріжджового тіста.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Чебуреки вдома" (на 100 грам)

  • Білки7.8 гр.
  • Жири21.3 гр.
  • Вуглеводи23.6 гр.
  • Калорії321 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

У велику миску помістіть просіяне борошно і трохи присоліть. Потім залийте в миску (всю відразу) теплу воду і виделкою ретельно перемішайте, до об'єднання інгредієнтів і утворення неоднорідної суміші з грудками борошна.

Крок - 1
02

Потім налийте в миску попередньо розтоплене вершкове масло зі збитим курячим яйцем. А далі ретельно спочатку виделкою перемішайте все, а потім вже руками вимісіть, до гладкого еластичного тіста. Покладіть тісто в миску, накрийте рушником (кухонним) або плівкою і відправте в тепле місце десь на 20 хвилин.

Крок - 2
03

Далі від уже снастояного тіста, відщипуйте рівномірні шматки, а потім за допомогою качалки розкачайте кожен в пласт, як можна тонше. Далі спеціальною круглою формою або кришкою для каструлі виріжте на пласті круглий коржик.

Крок - 3
04

Тепер приступайте до приготування спеціальної начинки для майбутніх чебуреків. У невелику миску покладіть попередньо заготовлений свинячо-яловичий фарш, який легко можете приготувати, шляхом пропускання м'яса через м'ясорубку або ж купите в будь-якому супермаркеті.

Крок - 4
05

Далі додайте в миску до м'яса, можна прям туди, відразу натерти на дрібній тертці (щоб було достатньо і цибулевого соку), заздалегідь очищену від лушпиння цибулю.

Крок - 5
06

Тепер добре посоліть вміст, поперчіть чорним меленим перцем і ретельно все перемішайте між собою, до однорідної густої маси.

Крок - 6
07

Покладіть утворену м'ясну начинку з одного краю на раніше підготовлений корж з тіста, а другим краєм акуратно накрийте і закріпіть краї, ще й надавши виделкою красиву форму.

Крок - 7
08

Потім помістіть неглибоку сковороду з рослинним маслом на плиту і максимально прогрійте. Покладіть в киплячу олію підготовлений раніше корж з начинкою і обсмажуйте, перевертаючи шумівкою, до хрусткої золотистої скоринки.

Крок - 8
09

Красиві чебуреки, легко приготовлені вдома, викладіть на тарілку і подавайте з солодким томатним соусом.

Крок - 9

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Лагман по уйгурськи - покроковий рецепт, фото 1 Лагман по уйгурськи 85 4 4 з 5 - детальніше -
Ватрушка - покроковий рецепт, фото 1 Ватрушка 50 3 3 з 5 - детальніше -
Домашня томатна паста - покроковий рецепт, фото 1 Домашня томатна паста 60 1 2 з 5 - детальніше -