Чебуреки з'явилися на нашій кухні завдяки кримським татарам і спочатку нагадували пончики з тонкого тіста на окропі, з м'ясною начинкою. Обсмажувалася в минулому випічка на тваринному жирі. Але за рахунок багатьох кулінарних дослідів основний рецепт приготування чебуреків вдома піддався змінам, і в наш час цю страву вже можуть готувати і на кисломолочних продуктах або просто з готового дріжджового тіста.
У велику миску помістіть просіяне борошно і трохи присоліть. Потім залийте в миску (всю відразу) теплу воду і виделкою ретельно перемішайте, до об'єднання інгредієнтів і утворення неоднорідної суміші з грудками борошна.
Потім налийте в миску попередньо розтоплене вершкове масло зі збитим курячим яйцем. А далі ретельно спочатку виделкою перемішайте все, а потім вже руками вимісіть, до гладкого еластичного тіста. Покладіть тісто в миску, накрийте рушником (кухонним) або плівкою і відправте в тепле місце десь на 20 хвилин.
Далі від уже снастояного тіста, відщипуйте рівномірні шматки, а потім за допомогою качалки розкачайте кожен в пласт, як можна тонше. Далі спеціальною круглою формою або кришкою для каструлі виріжте на пласті круглий коржик.
Тепер приступайте до приготування спеціальної начинки для майбутніх чебуреків. У невелику миску покладіть попередньо заготовлений свинячо-яловичий фарш, який легко можете приготувати, шляхом пропускання м'яса через м'ясорубку або ж купите в будь-якому супермаркеті.
Далі додайте в миску до м'яса, можна прям туди, відразу натерти на дрібній тертці (щоб було достатньо і цибулевого соку), заздалегідь очищену від лушпиння цибулю.
Тепер добре посоліть вміст, поперчіть чорним меленим перцем і ретельно все перемішайте між собою, до однорідної густої маси.
Покладіть утворену м'ясну начинку з одного краю на раніше підготовлений корж з тіста, а другим краєм акуратно накрийте і закріпіть краї, ще й надавши виделкою красиву форму.
Потім помістіть неглибоку сковороду з рослинним маслом на плиту і максимально прогрійте. Покладіть в киплячу олію підготовлений раніше корж з начинкою і обсмажуйте, перевертаючи шумівкою, до хрусткої золотистої скоринки.
Красиві чебуреки, легко приготовлені вдома, викладіть на тарілку і подавайте з солодким томатним соусом.
Випадкові рецепти