Укр
Рус
Часниковий Соуси Російська кухня

Часниковий соус для грінок

( 5.0000 5 57 7 оцінок)

787 - переглядів
50 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Часниковий соус для грінок - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В блендері

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Збивати

опис

Упевнений, що часто навіть самі завзяті любителі часнику не завжди знаходять час на те, щоб його очистити, та ще й подрібнити, і через що відмовляють собі в задоволенні приправити свої страви улюбленим овочем. Ось тоді на виручку завжди може прийти соус, приготований з додаванням часнику. Такі пікантні заправки відмінно доповнюють багато страв, як наприклад кабачки або баклажани, а також відмінно поєднуються з курятиною або грибами. Тому, щоб ваші найбанальніші страви перетворювалися на витвір кулінарного мистецтва, спробуйте за нашим рецептом приготувати часниковий соус для грінок.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Часниковий соус для грінок" (на 100 грам)

  • Білки2.4 гр.
  • Жири50.8 гр.
  • Вуглеводи9.3 гр.
  • Калорії509 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Звичайно, не всім подобається возитися на кухні, а тим більше, втілювати в життя складні рецепти кулінарії. До того ж, не завжди в запасі є необхідні продукти і кухонні пристосування. Але, не сумуйте, в нашому випадку нічого особливого не відбуватиметься. Єдине, що доведеться, трохи витратити часу на очищення часнику. Зате в результаті ви зможете за допомогою приготованого соусу надавати своїм стравам багатий і насичений смак. Ну, загалом, так як основний інгредієнт - часник, його то нам найбільше і знадобиться. Хоча, ви запросто можете регулювати кількість часнику, в залежності від власних смаків. Для більш пікантного смаку або ніжного потрібні, відповідно, і різні пропорції. Ну, в будь-якому випадку, для початку чистимо зубчики часнику від лушпиння.

Крок - 1
02

Після цього часник слід подрібнити і тому доводиться його тиснути або пропускати через прес, але в наш час це робиться набагато простіше.

Крок - 2
03

Кидаємо зубки в чашу блендера і з його допомогою перетворюємо часник в кашку. Для того, щоб соус придбав пікантність, потрібно з'єднати часник з лимоном, і тоді смак буде дійсно неповторним.

Крок - 3
04

Тому в кашку з часнику вливаємо лимонний сік і додаємо трохи оливкової олії. Відразу хочу попередити, що масло все відразу вливати не рекомендується, інакше часник буде важко поєднати з маслом.

Крок - 4
05

Отже, знову змішуємо в блендері часник з маслом і лимонним соком і вливаємо залишок масла оливкового. Ще додаємо в чашу блендера яєчний білок і засипаємо сіль.

Крок - 5
06

Остаточно змішуємо в блендері всі інгредієнти і готовий соус перекладаємо в миску. Тепер ви і ваші домочадці можете насолоджуватися оригінальним насиченим смаком соусу, навіть просто вмочуючи в нього шматочки хрусткого хліба. Часниковий соус для грінок можна зберігати в холодильнику, але обов'язково в скляному посуді, закритою кришкою.

Крок - 6

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Домашні млинці - покроковий рецепт, фото 1 Домашні млинці 50 3 3 з 5 - детальніше -
Нуга рецепт по Держстандарту - покроковий рецепт, фото 1 Нуга рецепт по Держстандарту 45 3 3 з 5 - детальніше -
Аджика без помідор - покроковий рецепт, фото 1 Аджика без помідор 65 1 2 з 5 - детальніше -
Хворост хрусткий - покроковий рецепт, фото 1 Хворост хрусткий 60 3 3 з 5 - детальніше -