Укр
Рус
thermomix thermomix
thermomix
thermomix
Часниковий Соуси Російська кухня

Часниковий соус для грінок

( 5.0000 5 57 7 оцінок)
530 - переглядів
50 хвилинпорцій - 1складність - 2 з 5
Часниковий соус для грінок - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В блендері

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Збивати

опис

Упевнений, що часто навіть самі завзяті любителі часнику не завжди знаходять час на те, щоб його очистити, та ще й подрібнити, і через що відмовляють собі в задоволенні приправити свої страви улюбленим овочем. Ось тоді на виручку завжди може прийти соус, приготований з додаванням часнику. Такі пікантні заправки відмінно доповнюють багато страв, як наприклад кабачки або баклажани, а також відмінно поєднуються з курятиною або грибами. Тому, щоб ваші найбанальніші страви перетворювалися на витвір кулінарного мистецтва, спробуйте за нашим рецептом приготувати часниковий соус для грінок.

Інгредієнти

  • Часник 20 зуб.
  • сік лимонний 1/4 скл.
  • Оливкова олія 1 скл.
  • Білок яєчний 1 шт.
  • Сіль за смаком
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Звичайно, не всім подобається возитися на кухні, а тим більше, втілювати в життя складні рецепти кулінарії. До того ж, не завжди в запасі є необхідні продукти і кухонні пристосування. Але, не сумуйте, в нашому випадку нічого особливого не відбуватиметься. Єдине, що доведеться, трохи витратити часу на очищення часнику. Зате в результаті ви зможете за допомогою приготованого соусу надавати своїм стравам багатий і насичений смак. Ну, загалом, так як основний інгредієнт - часник, його то нам найбільше і знадобиться. Хоча, ви запросто можете регулювати кількість часнику, в залежності від власних смаків. Для більш пікантного смаку або ніжного потрібні, відповідно, і різні пропорції. Ну, в будь-якому випадку, для початку чистимо зубчики часнику від лушпиння.

Крок - 1
02

Після цього часник слід подрібнити і тому доводиться його тиснути або пропускати через прес, але в наш час це робиться набагато простіше.

Крок - 2
03

Кидаємо зубки в чашу блендера і з його допомогою перетворюємо часник в кашку. Для того, щоб соус придбав пікантність, потрібно з'єднати часник з лимоном, і тоді смак буде дійсно неповторним.

Крок - 3
04

Тому в кашку з часнику вливаємо лимонний сік і додаємо трохи оливкової олії. Відразу хочу попередити, що масло все відразу вливати не рекомендується, інакше часник буде важко поєднати з маслом.

Крок - 4
05

Отже, знову змішуємо в блендері часник з маслом і лимонним соком і вливаємо залишок масла оливкового. Ще додаємо в чашу блендера яєчний білок і засипаємо сіль.

Крок - 5
06

Остаточно змішуємо в блендері всі інгредієнти і готовий соус перекладаємо в миску. Тепер ви і ваші домочадці можете насолоджуватися оригінальним насиченим смаком соусу, навіть просто вмочуючи в нього шматочки хрусткого хліба. Часниковий соус для грінок можна зберігати в холодильнику, але обов'язково в скляному посуді, закритою кришкою.

Крок - 6

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Гаспачо класичний - покроковий рецепт, фото 1 Гаспачо класичний 40 4 2 з 5 - детальніше -
Ескалоп з курячого філе - покроковий рецепт, фото 1 Ескалоп з курячого філе 50 4 3 з 5 - детальніше -
Ром с колой - покроковий рецепт, фото 1 Ром с колой 15 1 1 з 5 - детальніше -
Холодець в скороварці - покроковий рецепт, фото 1 Холодець в скороварці 0 6 4 з 5 - детальніше -