Упевнений, що часто навіть самі завзяті любителі часнику не завжди знаходять час на те, щоб його очистити, та ще й подрібнити, і через що відмовляють собі в задоволенні приправити свої страви улюбленим овочем. Ось тоді на виручку завжди може прийти соус, приготований з додаванням часнику. Такі пікантні заправки відмінно доповнюють багато страв, як наприклад кабачки або баклажани, а також відмінно поєднуються з курятиною або грибами. Тому, щоб ваші найбанальніші страви перетворювалися на витвір кулінарного мистецтва, спробуйте за нашим рецептом приготувати часниковий соус для грінок.
Звичайно, не всім подобається возитися на кухні, а тим більше, втілювати в життя складні рецепти кулінарії. До того ж, не завжди в запасі є необхідні продукти і кухонні пристосування. Але, не сумуйте, в нашому випадку нічого особливого не відбуватиметься. Єдине, що доведеться, трохи витратити часу на очищення часнику. Зате в результаті ви зможете за допомогою приготованого соусу надавати своїм стравам багатий і насичений смак. Ну, загалом, так як основний інгредієнт - часник, його то нам найбільше і знадобиться. Хоча, ви запросто можете регулювати кількість часнику, в залежності від власних смаків. Для більш пікантного смаку або ніжного потрібні, відповідно, і різні пропорції. Ну, в будь-якому випадку, для початку чистимо зубчики часнику від лушпиння.
Після цього часник слід подрібнити і тому доводиться його тиснути або пропускати через прес, але в наш час це робиться набагато простіше.
Кидаємо зубки в чашу блендера і з його допомогою перетворюємо часник в кашку. Для того, щоб соус придбав пікантність, потрібно з'єднати часник з лимоном, і тоді смак буде дійсно неповторним.
Тому в кашку з часнику вливаємо лимонний сік і додаємо трохи оливкової олії. Відразу хочу попередити, що масло все відразу вливати не рекомендується, інакше часник буде важко поєднати з маслом.
Отже, знову змішуємо в блендері часник з маслом і лимонним соком і вливаємо залишок масла оливкового. Ще додаємо в чашу блендера яєчний білок і засипаємо сіль.
Остаточно змішуємо в блендері всі інгредієнти і готовий соус перекладаємо в миску. Тепер ви і ваші домочадці можете насолоджуватися оригінальним насиченим смаком соусу, навіть просто вмочуючи в нього шматочки хрусткого хліба. Часниковий соус для грінок можна зберігати в холодильнику, але обов'язково в скляному посуді, закритою кришкою.
Випадкові рецепти