Приготування вдалого соусу для страви - завдання дуже важливе, адже саме від хорошого соусу часто залежить загальне враження про страву. З'єднати різні компоненти таким чином, щоб в результаті отримати відмінну добавку для основної страви потрібно вміти або ж скористатися нашим рецептом. Сьогодні готуємо часниковий соус з додаванням петрушки. Такий соус відмінно підійде до риби, буде чудово виглядати з куркою і послужить прекрасним доповненням до запечениї овочів і багатьом іншим стравам. Готується швидко і легко, має ніжну структуру і приємний смак і аромат. Зазвичай базовий рецепт приготування часникового соусу полягає в тому, що часник розтирають з сіллю, зеленню і вершковим маслом.
Існує просто неймовірна кількість варіантів приготування цього соусу, в яких кулінари по всьому світу експериментують з міксом різних інгредієнтів, щоб довести смак цього соусу до досконалості. Один з таких вдалих способів описаний в цьому рецепті. Для приготування часникового соусу за нашим рецептом вам знадобиться трохи продуктів і всього кілька хвилин вашого дорогоцінного часу. Отже, почнемо з підготовки необхідних інгредієнтів. Для цього нам потрібно помити зелень петрушки, очистити від лушпиння зубчики часнику, також очистити невелику цибулину і дрібно її нарізати, а потім видавити з лимона або лайма сік.
Тепер в чашу блендера помістимо подрібнену цибулю, сюди ж кидаємо часник, додаємо сіль і мелений чебрець, який додасть соусу особливої пікантності.
Потім вбиваємо одне куряче яйце. Також наливаємо трохи оливкового масла і кидаємо частину зелені петрушки. Все це перебиваємо блендером в пюре.
Після цього додаємо потроху решту зелень і підливємо олію. Знову перебиваємо вміст блендером.
В кінці вливаємо лимонний сік і знову все перемішуємо. В результаті у нас повинна вийти однорідна маса красивого салатового кольору з неймовірним ароматом і дуже ніжною текстурою.
За консистенцією соус має вийти як сметана. Ось так за лічені хвилини і з мінімального набору інгредієнтів можна приготувати чудовий часниковий соус, пікантний, ніжний, оригінальний і дуже смачний. Він доповнить смак м'яса або риби, стане незамінним супутником для картопельки і величезної кількості інших страв, для яких такий часниковий соус стане тільки прикрасою. Така добавка до страв - відмінний варіант, щоб здивувати гостей за святковим столом або ж порадувати домочадців за сімейним застіллям.
Випадкові рецепти