Укр
Рус
thermomix thermomix
Грінки Закуски Російська кухня

Часникові грінки з білого хліба

35 хвилинпорцій - 5складність - 2 з 5
Часникові грінки з білого хліба - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Однією з найсмачніших, швидких і простих закусок є хліб, смажений з часником, яким можна доповнити будь-яку першу страву або салати. Але грінки з часником можуть використовуватися у вигляді дуже зручних закусок для будь-яких заходів. Готуючи ароматні часникові грінки з білого хліба, ви можете бути впевнені, що вони обов'язково сподобаються членам вашої родини, тим більше, приготувати їх абсолютно не складно і досить швидко.

Інгредієнти

  • Часник 3 шт.
  • Оливкова олія 2 ст.л
  • Хліб білий 0.5 кг.
  • Вершкове масло 100 г.
  • Петрушка 1/2 пуч.
  • Пармезан 30 г.

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    Перш за все, нам доведеться підготувати часник. Ми не просто будемо змащувати часником скибочки хліба, а трохи цей процес різноманітимо. Для цього вмикаємо духовку і розігріваємо до 175 градусів.

    Крок - 1
  2. 02

    Беремо цілі часникові головки і відрізаємо верхні частини так, щоб кінчик кожного зубчики був, як би виставлений назовні.

    Крок - 2
  3. 03

    Деко застеляємо фольгою і поміщаємо на нього головки часнику, зрізаними частинами вгору.

    Крок - 3
  4. 04

    Зрізані часникові головки рясно поливаємо оливковою олією і поміщаємо деко з часником в розігріту духовку.

    Крок - 4
  5. 05

    Запікаємо часник до моменту, поки він стане м'яким, це займе приблизно 30 хвилин. Запечений часник дістаємо з духовки і кухня наповнюється неймовірним часниковим ароматом.

    Крок - 5
  6. 06

    Свіжу зелень петрушки вимиємо, трохи просушуємо і на обробній дошці дрібно нарізаємо.

    Крок - 6
  7. 07

    Розігріваємо духовку для смаження грінок до 180 градусів. Тепер готуємо масу для наповнення грінок. У глибоку миску акуратно видавлюємо з шкірки запечені зубчики часнику.

    Крок - 7
  8. 08

    Потім кидаємо туди ж грудку вершкового масла, до речі, вона повинна бути досить м'якою, так що її потрібно попередньо дістати з холодильника або ж підігріти і розтопити.

    Крок - 8
  9. 09

    Додаємо заздалегідь нарізану зелень петрушки.

    Крок - 9
  10. 10

    Сир Пармезан натираємо на дрібну терку і теж засипаємо в миску. Всі інгредієнти перемішуємо в однорідну масу.

    Крок - 10
  11. 11

    Тепер приступаємо безпосередньо до основної частини приготування закуски. Білий італійський хліб розрізаємо вздовж навпіл і викладаємо на деко не надто близько один до одного.

    Крок - 11
  12. 12

    Потім зрізану сторону кожної половинки хліба рясно змащуємо приготовленою сумішшю, і відправляємо деко з майбутніми грінками в розігріту духовку.

    Крок - 12
  13. 13

    Випікаємо хліб з начинкою до готовності протягом 5 хвилин. Готову страву дістаємо з духовки, нарізаємо запечені грінки порційними шматочками і подаємо до столу.

    Крок - 13

Оцінити рецепт