Однією з найсмачніших, швидких і простих закусок є хліб, смажений з часником, яким можна доповнити будь-яку першу страву або салати. Але грінки з часником можуть використовуватися у вигляді дуже зручних закусок для будь-яких заходів. Готуючи ароматні часникові грінки з білого хліба, ви можете бути впевнені, що вони обов'язково сподобаються членам вашої родини, тим більше, приготувати їх абсолютно не складно і досить швидко.
Перш за все, нам доведеться підготувати часник. Ми не просто будемо змащувати часником скибочки хліба, а трохи цей процес різноманітимо. Для цього вмикаємо духовку і розігріваємо до 175 градусів.
Беремо цілі часникові головки і відрізаємо верхні частини так, щоб кінчик кожного зубчики був, як би виставлений назовні.
Деко застеляємо фольгою і поміщаємо на нього головки часнику, зрізаними частинами вгору.
Зрізані часникові головки рясно поливаємо оливковою олією і поміщаємо деко з часником в розігріту духовку.
Запікаємо часник до моменту, поки він стане м'яким, це займе приблизно 30 хвилин. Запечений часник дістаємо з духовки і кухня наповнюється неймовірним часниковим ароматом.
Свіжу зелень петрушки вимиємо, трохи просушуємо і на обробній дошці дрібно нарізаємо.
Розігріваємо духовку для смаження грінок до 180 градусів. Тепер готуємо масу для наповнення грінок. У глибоку миску акуратно видавлюємо з шкірки запечені зубчики часнику.
Потім кидаємо туди ж грудку вершкового масла, до речі, вона повинна бути досить м'якою, так що її потрібно попередньо дістати з холодильника або ж підігріти і розтопити.
Додаємо заздалегідь нарізану зелень петрушки.
Сир Пармезан натираємо на дрібну терку і теж засипаємо в миску. Всі інгредієнти перемішуємо в однорідну масу.
Тепер приступаємо безпосередньо до основної частини приготування закуски. Білий італійський хліб розрізаємо вздовж навпіл і викладаємо на деко не надто близько один до одного.
Потім зрізану сторону кожної половинки хліба рясно змащуємо приготовленою сумішшю, і відправляємо деко з майбутніми грінками в розігріту духовку.
Випікаємо хліб з начинкою до готовності протягом 5 хвилин. Готову страву дістаємо з духовки, нарізаємо запечені грінки порційними шматочками і подаємо до столу.
Випадкові рецепти