Укр
Рус
thermomix thermomix
thermomix
thermomix
Чанахи Другі страви Українська кухня

Чанахи з яловичини

( 4.8333 4 518 18 оцінок)
2023 - переглядів
55 хвилинпорцій - 6складність - 3 з 5
Чанахи з яловичини - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня, Грузинська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Якщо ви хоч раз в житті пробували будь - яку грузинську страву, то напевно знаєте - будь-яка страва цієї кухні - це шедевр. І однією з найпоширеніших є чанахи, що представляє собою м'ясо, томлене з овочами. Як правило, традиційно ця страва готується з баранини, як втім і переважно всі м'ясні страви грузинської кухні, хоча рецептів навіть у них величезна кількість.Проте, ми вже давно навчилися урізноманітнити відомі страви на свій смак і включаючи свою фантазію. Тому пропоную трохи відхилитися від оригіналу рецепта грузинського чанахи і приготувати по - своєму, використовуючи яловичину і виключивши традиційний набір овочів.

Інгредієнти

  • Яловичі ребра в’ялені 400 г.
  • Шинка 200 г.
  • Салямі 150 г.
  • Яловичина 500 г.
  • Цибуля 2 шт.
  • Часник 3 зуб.
  • Болгарський перець 1 шт.
  • Лавровий лист 2 шт.
  • Вода 1 скл.
  • Вино біле сухе 100 мл.
  • Квасоля 1 скл.
  • Сіль за смаком
  • Перець червоний чілі 2 шт.
  • Петрушка 1 пуч.
  • Оливкова олія 50 мл.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Ну, давайте запасатися всіма необхідними інгредієнтами і починати готувати нову і дуже смачну страву. Ріпчасту цибулю чистимо і добре миємо, так само очищаємо і обполіскуємо часник.

Крок - 1
02

Так само очищаємо від насіння і плодоніжки солодкий перець, ретельно промиваємо.

Крок - 2
03

Ну, а найголовніше, беремо хорошу яловичу вирізку, промиваємо і трохи обсушуємо.

Крок - 3
04

У глибоку сковорідку вливаємо оливкову олію, добре розігріваємо. Тим часом нарізаємо великими скибочками цибулю, так ви не помилилися, ріжемо досить крупно, подрібнювати не потрібно. Викладаємо нарізану цибулю в сковорідку і трохи томимо на середньому вогні.

Крок - 4
05

В цей час розчавлюємо тильною стороною ножа зубчики часнику, потім рубаємо на шматочки і відправляємо в сковорідку до цибулі, продовжуємо смажити.

Крок - 5
06

М'ясо яловичини нарізаємо шматочками середнього розміру викладаємо в сковорідку з цибулею і часником, обсмажуємо, періодично помішуючи.

Крок - 6
07

В'ялені реберця ріжемо смужками і перекладаємо в сковорідку до вже обсмажених інгредієнтів, продовжуємо готувати, перемішавши, на середньому вогні.

Крок - 7
08

Потім додаємо до м'яса з цибулею нарізаний кубиками солодкий перець, перемішуємо і залишаємо сковорідку на вогні.

Крок - 8
09

Тепер тоненькими скибочками ріжемо ковбасу салямі і шинку, викладаємо в сковорідку, перемішуємо і долив трохи води, залишаємо тушкуватись.

Крок - 9
10

Після цього кидаємо в сковорідку лавровий лист і вливаємо біле сухе вино, добре все перемішуємо. Так само додаємо відварену попередньо чорну квасолю, мішаємо і пробуємо, як раз прийшов час нашу страву підсолити.

Крок - 10
11

Стручки гострого перцю ріжемо кільцями, відправляємо до решти інгредієнтів, перемішавши, продовжуємо ще трохи тушкувати, поки м'ясо здобуде досить яскравий золотистий колір.

Крок - 11
12

Готову страву викладаємо на тарілку і подаємо до столу, посипавши рубаною зеленню петрушки.

Крок - 12

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Чанахи з курки - покроковий рецепт, фото 1 Чанахи з курки 75 6 3 з 5 - детальніше -
Чанахи з баранини в горщиках - покроковий рецепт, фото 1 Чанахи з баранини в горщиках 60 5 3 з 5 - детальніше -
Чанахи з квасолею - покроковий рецепт, фото 1 Чанахи з квасолею 65 6 4 з 5 - детальніше -
Чанахі - покроковий рецепт, фото 1 Чанахі 120 5 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Кисіль вишневий - покроковий рецепт, фото 1 Кисіль вишневий 20 5 2 з 5 - детальніше -
Квас - покроковий рецепт, фото 1 Квас 120 1 2 з 5 - детальніше -
М’ясний рулет з фаршу з яйцем - покроковий рецепт, фото 1 М’ясний рулет з фаршу з яйцем 60 4 3 з 5 - детальніше -
Різотто з креветками і овочами - покроковий рецепт, фото 1 Різотто з креветками і овочами 50 6 3 з 5 - детальніше -