Укр
Рус
Яловичина Другі страви Українська кухня

Чанахи з яловичини

( 4.8333 4 518 18 оцінок)

2961 - переглядів
55 хвилин порцій - 6 складність - 3 з 5
Чанахи з яловичини - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня, Грузинська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Якщо ви хоч раз в житті пробували будь - яку грузинську страву, то напевно знаєте - будь-яка страва цієї кухні - це шедевр. І однією з найпоширеніших є чанахи, що представляє собою м'ясо, томлене з овочами. Як правило, традиційно ця страва готується з баранини, як втім і переважно всі м'ясні страви грузинської кухні, хоча рецептів навіть у них величезна кількість.Проте, ми вже давно навчилися урізноманітнити відомі страви на свій смак і включаючи свою фантазію. Тому пропоную трохи відхилитися від оригіналу рецепта грузинського чанахи і приготувати по - своєму, використовуючи яловичину і виключивши традиційний набір овочів.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Чанахи з яловичини" (на 100 грам)

  • Білки11.2 гр.
  • Жири13.2 гр.
  • Вуглеводи7.4 гр.
  • Калорії199 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

Ну, давайте запасатися всіма необхідними інгредієнтами і починати готувати нову і дуже смачну страву. Ріпчасту цибулю чистимо і добре миємо, так само очищаємо і обполіскуємо часник.

Крок - 1
02

Так само очищаємо від насіння і плодоніжки солодкий перець, ретельно промиваємо.

Крок - 2
03

Ну, а найголовніше, беремо хорошу яловичу вирізку, промиваємо і трохи обсушуємо.

Крок - 3
04

У глибоку сковорідку вливаємо оливкову олію, добре розігріваємо. Тим часом нарізаємо великими скибочками цибулю, так ви не помилилися, ріжемо досить крупно, подрібнювати не потрібно. Викладаємо нарізану цибулю в сковорідку і трохи томимо на середньому вогні.

Крок - 4
05

В цей час розчавлюємо тильною стороною ножа зубчики часнику, потім рубаємо на шматочки і відправляємо в сковорідку до цибулі, продовжуємо смажити.

Крок - 5
06

М'ясо яловичини нарізаємо шматочками середнього розміру викладаємо в сковорідку з цибулею і часником, обсмажуємо, періодично помішуючи.

Крок - 6
07

В'ялені реберця ріжемо смужками і перекладаємо в сковорідку до вже обсмажених інгредієнтів, продовжуємо готувати, перемішавши, на середньому вогні.

Крок - 7
08

Потім додаємо до м'яса з цибулею нарізаний кубиками солодкий перець, перемішуємо і залишаємо сковорідку на вогні.

Крок - 8
09

Тепер тоненькими скибочками ріжемо ковбасу салямі і шинку, викладаємо в сковорідку, перемішуємо і долив трохи води, залишаємо тушкуватись.

Крок - 9
10

Після цього кидаємо в сковорідку лавровий лист і вливаємо біле сухе вино, добре все перемішуємо. Так само додаємо відварену попередньо чорну квасолю, мішаємо і пробуємо, як раз прийшов час нашу страву підсолити.

Крок - 10
11

Стручки гострого перцю ріжемо кільцями, відправляємо до решти інгредієнтів, перемішавши, продовжуємо ще трохи тушкувати, поки м'ясо здобуде досить яскравий золотистий колір.

Крок - 11
12

Готову страву викладаємо на тарілку і подаємо до столу, посипавши рубаною зеленню петрушки.

Крок - 12

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Смачні хачапурі - покроковий рецепт, фото 1 Смачні хачапурі 50 4 3 з 5 - детальніше -
Лазанья з куркою і помідорами - покроковий рецепт, фото 1 Лазанья з куркою і помідорами 50 3 3 з 5 - детальніше -