Якщо ви хоч раз в житті пробували будь - яку грузинську страву, то напевно знаєте - будь-яка страва цієї кухні - це шедевр. І однією з найпоширеніших є чанахи, що представляє собою м'ясо, томлене з овочами. Як правило, традиційно ця страва готується з баранини, як втім і переважно всі м'ясні страви грузинської кухні, хоча рецептів навіть у них величезна кількість.Проте, ми вже давно навчилися урізноманітнити відомі страви на свій смак і включаючи свою фантазію. Тому пропоную трохи відхилитися від оригіналу рецепта грузинського чанахи і приготувати по - своєму, використовуючи яловичину і виключивши традиційний набір овочів.
Ну, давайте запасатися всіма необхідними інгредієнтами і починати готувати нову і дуже смачну страву. Ріпчасту цибулю чистимо і добре миємо, так само очищаємо і обполіскуємо часник.
Так само очищаємо від насіння і плодоніжки солодкий перець, ретельно промиваємо.
Ну, а найголовніше, беремо хорошу яловичу вирізку, промиваємо і трохи обсушуємо.
У глибоку сковорідку вливаємо оливкову олію, добре розігріваємо. Тим часом нарізаємо великими скибочками цибулю, так ви не помилилися, ріжемо досить крупно, подрібнювати не потрібно. Викладаємо нарізану цибулю в сковорідку і трохи томимо на середньому вогні.
В цей час розчавлюємо тильною стороною ножа зубчики часнику, потім рубаємо на шматочки і відправляємо в сковорідку до цибулі, продовжуємо смажити.
М'ясо яловичини нарізаємо шматочками середнього розміру викладаємо в сковорідку з цибулею і часником, обсмажуємо, періодично помішуючи.
В'ялені реберця ріжемо смужками і перекладаємо в сковорідку до вже обсмажених інгредієнтів, продовжуємо готувати, перемішавши, на середньому вогні.
Потім додаємо до м'яса з цибулею нарізаний кубиками солодкий перець, перемішуємо і залишаємо сковорідку на вогні.
Тепер тоненькими скибочками ріжемо ковбасу салямі і шинку, викладаємо в сковорідку, перемішуємо і долив трохи води, залишаємо тушкуватись.
Після цього кидаємо в сковорідку лавровий лист і вливаємо біле сухе вино, добре все перемішуємо. Так само додаємо відварену попередньо чорну квасолю, мішаємо і пробуємо, як раз прийшов час нашу страву підсолити.
Стручки гострого перцю ріжемо кільцями, відправляємо до решти інгредієнтів, перемішавши, продовжуємо ще трохи тушкувати, поки м'ясо здобуде досить яскравий золотистий колір.
Готову страву викладаємо на тарілку і подаємо до столу, посипавши рубаною зеленню петрушки.
Випадкові рецепти