Укр
Рус
thermomix thermomix
Чанахи Другі страви Грузинська кухня

Чанахи з квасолею

65 хвилинпорцій - 6складність - 4 з 5
Чанахи з квасолею - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Грузинська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Охолоджені

Спосіб приготування: Тушкувати

Посуд: На сковороді

опис

Цей чанахи з квасолею досить простий у приготуванні. Зелена квасоля додає всі поживні речовини і вітамін для щоденного раціону харчування, тому страва не тільки смачне, а також корисна. Ви можете додавати будь-які овочі за вашим вибором і отримувати прекрасний ситний обід.

Інгредієнти

  • Масло рослинне 2 ст.л
  • Лавровий лист 2 шт.
  • Гвоздика 3 шт.
  • Фенхель 1 ч.л
  • Цибуля 1 шт.
  • Часник 4 зуб.
  • Імбир 1 ч.л
  • Помідор 2 шт.
  • Куркума 1/2 ч.л
  • Кмин 1 ст.л
  • Перець червоний мелений 1 ст.л
  • Коріандр 1 ст.л
  • Кокосова стружка 1/2 скл.
  • Горіхи 1 ст.л
  • Мак 1 ч.л
  • Кешью 1 ст.л
  • Квасоля 100 г.
  • Морква 1 шт.
  • Горох заморожений 100 г.
  • Кольорова капуста 1/2 шт.
  • Картопля 2 шт.

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    Неглибокий сотейник помістіть на плиту, налийте в нього рослинне масло і розігрійте. Далі киньте в гаряче масло лаврове листя, корицю, додайте суху гвоздику і насіння фенхелю (можна використовувати порошок фенхеля). Присмажте все, постійно помішуючи близько хвилини.

    Крок - 1
  2. 02

    Потім очистіть від лушпиння цибулю, наріжте дрібними кубиками і теж відправте в сотейник. Далі додайте суміш часникового порошку (або видавлені через чеснокодавку зубчики) з подрібненим імбиром.

    Крок - 2
  3. 03

    Продовжуйте обсмажувати, помішуючи, до появи насиченого аромату. Тепер засипте в сотейник порошок куркуми, сухий коріандр, кмин і приправте все червоним меленим перцем. Знову все, добре перемішавши, продовжуйте обсмажувати декілька хвилин.

    Крок - 3
  4. 04

    Тепер промийте під проточною водою червоні помідори, на обробній дошці нашаткуйте їх невеликими квадратами і відправте в сотейник до спецій. Смажте помішуючи, поки томати не пом'якшають.

    Крок - 4
  5. 05

    Далі додайте в сотейник нарізану досить крупно зелену квасолю, очищену від шкірки і крупно нашатковану моркву, заморожений зелений горошок.

    Крок - 5
  6. 06

    Потім закиньте заздалегідь вимиту і розібрану на дрібні корінці кольорову капусту, очищену від шкірки і нарізану на дрібні кубики картоплю, залийте все водою, щоб повністю покрило овочі. Тепер ретельно все перемішайте і залиште тушкуватися, накривши кришкою, до напівготовності всіх овочів.

    Крок - 6
  7. 07

    Тим часом, створіть кокосову основу для майбутньої страви. У чашу блендера засипте порошок тертого кокоса, подрібнений горіх, додайте насіння маку і кешью. Залийте в чашу трохи води і збийте все до утворення однорідної негустої пасти.

    Крок - 7
  8. 08

    Тепер залийте утворену кокосову суміш в сотейник до овочів, ретельно все перемішайте і продовжуйте тушкувати до повного приготування всіх інгредієнтів.

    Крок - 8
  9. 09

    Нарешті додайте в сотейник подрібнене листя кінзи, вимкніть вогонь і залиште страву на час настоятися.

    Крок - 9

Оцінити рецепт