Укр
Рус
Курка Другі страви Курдська кухня

Чанахи з курки в домашніх умовах

( 4.8333 4 512 12 оцінок)

2481 - переглядів
55 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Чанахи з курки в домашніх умовах - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Курдська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Тушкувати

опис

Чудова страва Грузії, яку приготувати вдома можна і на плиті і в духовці в спеціальному посуді. Само приготування досить просте. Складіть шарами усі подрібнені продукти і чекайте чудовий результат. Рецепт чанахи з курки в домашніх умовах знайдеться і у нас.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Чанахи з курки в домашніх умовах" (на 100 грам)

  • Білки9.3 гр.
  • Жири10 гр.
  • Вуглеводи6.1 гр.
  • Калорії156 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Всі шматочки курки очищаємо від жиру і шкіри і приправляємо за смаком. Часник очищаємо і нарізаємо шматочками.

Крок - 1
02

Очищаємо ріпчасту цибулю та нарізаємо дуже дрібно. Моркву очищаємо і нарізаємо шматочками.

Крок - 2
03

Ставимо сотейник на вогонь без масла і даємо нагрітися. Тим часом обрізаємо квасолю і розрізаємо її на шматочки, залишаючи постояти у воді. Натираємо помідор і залишаємо.

Крок - 3
04

У гарячий сотейник наливаємо трохи оливкового масла, при необхідності залишаючи ще. Злегка обсмажимо курку, вистачить кількох хвилин з кожного боку, тому що потім приготуємо повністю, ця процедура тільки для запечатування м'яса. Прибираємо м'ясо в тарілку і залишаємо.

Крок - 4
05

Додаємо нарізаний часник і підсмажуємо протягом хвилини. Далі додаємо нарізану цибулю з дрібкою солі. Через те, що цибуля потіє під час смаження, вона виділяє воду, і ми можемо відновити всі соки, які залишилися на дні сотейника. При необхідності додаємо ще трохи оливкового масла. Тушкуємо 5 хвилин на середньому вогні.

Крок - 5
06

Потім додаємо в сотейник тертий помідор і смажимо ще близько 5 хвилин або поки овоч не втратить всю воду. Додаємо так само солодкий перець або паприку і лавровий лист разом з гвоздикою. Мішаємо хвилину.

Крок - 6
07

Додаємо скибочки моркви і стручкову квасолю, осушену дрібкою солі. Змішуємо з іншим соусом. Розкладаємо курячі шматочки в сотейник так, щоб вони не перекривали один одного. Додаємо оливки.

Крок - 7
08

Тепер додаємо келих вина з оцтом, збільшуємо вогонь, доводимо до кипіння і випаровуємо спирт протягом 4 хвилин. Потім додаємо трохи води до тих пір, поки не буде достатньо, додавши ще дрібку солі і довівши до кипіння.

Крок - 8
09

Додаємо так само подрібнену картоплю, акуратно струснувши, розклавши її і додавши дрібку солі. Варимо близько 30 хвилин під кришкою на середньому вогні.

Крок - 9
10

В середині приготування (через 15 хвилин) перевіримо рівень бульйону, спробуємо і поправимо сіль або спеції, перевернемо курячі шматочки. Через 30 хвилин ми перевіримо, проколюючи ножем, м'які чи картопля і квасоля; якщо ні, даємо їм поваритися ще кілька хвилин. Без сумніву чанахи з курки, домашня страва, популярня, недорога, смачна і корисна.

Крок - 10

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Макарони в соусі - покроковий рецепт, фото 1 Макарони в соусі 45 2 3 з 5 - детальніше -
Печінковий торт простий - покроковий рецепт, фото 1 Печінковий торт простий 65 4 3 з 5 - детальніше -
Біляші на воді - покроковий рецепт, фото 1 Біляші на воді 65 3 3 з 5 - детальніше -
Хліб з висівками - покроковий рецепт, фото 1 Хліб з висівками 60 1 3 з 5 - детальніше -