Чудова страва Грузії, яку приготувати вдома можна і на плиті і в духовці в спеціальному посуді. Само приготування досить просте. Складіть шарами усі подрібнені продукти і чекайте чудовий результат. Рецепт чанахи з курки в домашніх умовах знайдеться і у нас.
Всі шматочки курки очищаємо від жиру і шкіри і приправляємо за смаком. Часник очищаємо і нарізаємо шматочками.
Очищаємо ріпчасту цибулю та нарізаємо дуже дрібно. Моркву очищаємо і нарізаємо шматочками.
Ставимо сотейник на вогонь без масла і даємо нагрітися. Тим часом обрізаємо квасолю і розрізаємо її на шматочки, залишаючи постояти у воді. Натираємо помідор і залишаємо.
У гарячий сотейник наливаємо трохи оливкового масла, при необхідності залишаючи ще. Злегка обсмажимо курку, вистачить кількох хвилин з кожного боку, тому що потім приготуємо повністю, ця процедура тільки для запечатування м'яса. Прибираємо м'ясо в тарілку і залишаємо.
Додаємо нарізаний часник і підсмажуємо протягом хвилини. Далі додаємо нарізану цибулю з дрібкою солі. Через те, що цибуля потіє під час смаження, вона виділяє воду, і ми можемо відновити всі соки, які залишилися на дні сотейника. При необхідності додаємо ще трохи оливкового масла. Тушкуємо 5 хвилин на середньому вогні.
Потім додаємо в сотейник тертий помідор і смажимо ще близько 5 хвилин або поки овоч не втратить всю воду. Додаємо так само солодкий перець або паприку і лавровий лист разом з гвоздикою. Мішаємо хвилину.
Додаємо скибочки моркви і стручкову квасолю, осушену дрібкою солі. Змішуємо з іншим соусом. Розкладаємо курячі шматочки в сотейник так, щоб вони не перекривали один одного. Додаємо оливки.
Тепер додаємо келих вина з оцтом, збільшуємо вогонь, доводимо до кипіння і випаровуємо спирт протягом 4 хвилин. Потім додаємо трохи води до тих пір, поки не буде достатньо, додавши ще дрібку солі і довівши до кипіння.
Додаємо так само подрібнену картоплю, акуратно струснувши, розклавши її і додавши дрібку солі. Варимо близько 30 хвилин під кришкою на середньому вогні.
В середині приготування (через 15 хвилин) перевіримо рівень бульйону, спробуємо і поправимо сіль або спеції, перевернемо курячі шматочки. Через 30 хвилин ми перевіримо, проколюючи ножем, м'які чи картопля і квасоля; якщо ні, даємо їм поваритися ще кілька хвилин. Без сумніву чанахи з курки, домашня страва, популярня, недорога, смачна і корисна.
Випадкові рецепти