Укр
Рус
thermomix thermomix
Чанахи Другі страви Українська кухня

Чанахи з баранини в горщиках

( 4.0000 4 41 1 оцінка)
60 хвилинпорцій - 5складність - 3 з 5
Чанахи з баранини в горщиках - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня, Грузинська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: У горщику

опис

Практично в національній кухні кожного народу існує страва, що нагадує чим - то це, найулюбленішу і поширену страву грузинської кухні - чанахи. Вона, як правило, готується з баранини в порційних горщиках, в яких потім і подається до столу. Звісно, до складу цієї страви крім м'яса входить велика кількість овочів і спецій. Баранину краще брати досить жирну, щоб вона дала хороший навар. Найголовніша перевага приготування цієї страви - це простота. Адже вона запікається собі в духовці, а вам доведеться тільки запастися терпінням в очікуванні смачного обіду.

Інгредієнти

  • Масло рослинне 2 ст.л
  • Соєвий соус 2 ст.л
  • Коріандр за смаком
  • Болгарський перець 2 шт.
  • Сіль за смаком
  • Петрушка 1/2 пуч.
  • Перець чорний мелений 1/2 ч.л
  • Базилік 1 пуч.
  • Помідор 2 шт.
  • Часник 3 зуб.
  • Цибуля 1 шт.
  • Баклажан 2 шт.
  • Картопля 4 шт.
  • Баранина 500 г.

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    Для приготування цього грузинського шедевра підготуйте всі необхідні продукти. Найкраще взяти м'ясо з жирком з ноги молодого баранчика, можна звичайно, і лопатку або реберця. М'ясо добре промити і нарізати порційними шматками.

    Крок - 1
  2. 02

    Часник очистити від лушпиння, дрібно порубати і перемішати з нарізаним м'ясом, залишити нехай трохи промаринуется.

    Крок - 2
  3. 03

    У сковорідці розігріти олію і викласти туди нарізану баранину, обсмажити, помішуючи, до легкої рум'яності, кинути трохи нашаткованої зеленої цибулі і влити трохи води, потушкувати на сковорідці ще кілька хвилин.

    Крок - 3
  4. 04

    Баклажани вимити, відрізавши держак, нарізати кружальцями завтовшки сантиметра два, трохи обсмажити з обох сторін на сковорідці в рослинному маслі, перекласти в лоток з паперовим рушником, щоб позбавити від зайвого жиру.

    Крок - 4
  5. 05

    Після баклажанів викласти в сковорідку дрібно рублену цибулю з нашаткованою зеленню петрушки, теж трохи пасерувати.

    Крок - 5
  6. 06

    Попередньо відварену у воді цілком картоплю, порізати навпіл і викласти в горщики.

    Крок - 6
  7. 07

    Поверх картоплі укласти кружечки баклажанів, потім підсмажене з цибулею м'ясо. Далі укласти нарізані стебла коріандру, потім - порізані кільцями помідори.

    Крок - 7
  8. 08

    Наступним шаром знову покласти баклажани, потім розрізані навпіл стручки перцю, посипати нарізаною зеленою цибулею.

    Крок - 8
  9. 09

    Після цього знову покласти кільця помідорів, гілочки зелені базиліка, посолити, поперчити. Воду додавати не потрібно, так як овочі виділять достатню кількість соку, та й жиру з м'яса теж досить.

    Крок - 9
  10. 10

    Тепер необхідно горщики накрити фольгою і помістити в духовку, розігріту до 230 градусів. Залишити запікатися страву на 1,5 години, але через годину температуру необхідно знизити до 200 градусів.

    Крок - 10
  11. 11

    Після закінчення цього часу горщики з духовки дістати, зняти фольгу і видалити гілочки зелені і стручки перцю. Страву посипати рубаною зеленню цибулі, посолити, полити соєвим соусом і прикрасити гілочками зелені базиліка. Подати до столу гарячою прямо в горщиках.  

    Крок - 11

Оцінити рецепт