Укр
Рус
Чанахи Другі страви Українська кухня

Чанахи з баранини в горщиках

( 4.8182 4 511 11 оцінок)

2190 - переглядів
60 хвилин порцій - 5 складність - 3 з 5
Чанахи з баранини в горщиках - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня, Грузинська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: У горщику

опис

Практично в національній кухні кожного народу існує страва, що нагадує чим - то це, найулюбленішу і поширену страву грузинської кухні - чанахи. Вона, як правило, готується з баранини в порційних горщиках, в яких потім і подається до столу. Звісно, до складу цієї страви крім м'яса входить велика кількість овочів і спецій. Баранину краще брати досить жирну, щоб вона дала хороший навар. Найголовніша перевага приготування цієї страви - це простота. Адже вона запікається собі в духовці, а вам доведеться тільки запастися терпінням в очікуванні смачного обіду.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Чанахи з баранини в горщиках" (на 100 грам)

  • Білки4.1 гр.
  • Жири4.6 гр.
  • Вуглеводи7.1 гр.
  • Калорії90 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для приготування цього грузинського шедевра підготуйте всі необхідні продукти. Найкраще взяти м'ясо з жирком з ноги молодого баранчика, можна звичайно, і лопатку або реберця. М'ясо добре промити і нарізати порційними шматками.

Крок - 1
02

Часник очистити від лушпиння, дрібно порубати і перемішати з нарізаним м'ясом, залишити нехай трохи промаринуется.

Крок - 2
03

У сковорідці розігріти олію і викласти туди нарізану баранину, обсмажити, помішуючи, до легкої рум'яності, кинути трохи нашаткованої зеленої цибулі і влити трохи води, потушкувати на сковорідці ще кілька хвилин.

Крок - 3
04

Баклажани вимити, відрізавши держак, нарізати кружальцями завтовшки сантиметра два, трохи обсмажити з обох сторін на сковорідці в рослинному маслі, перекласти в лоток з паперовим рушником, щоб позбавити від зайвого жиру.

Крок - 4
05

Після баклажанів викласти в сковорідку дрібно рублену цибулю з нашаткованою зеленню петрушки, теж трохи пасерувати.

Крок - 5
06

Попередньо відварену у воді цілком картоплю, порізати навпіл і викласти в горщики.

Крок - 6
07

Поверх картоплі укласти кружечки баклажанів, потім підсмажене з цибулею м'ясо. Далі укласти нарізані стебла коріандру, потім - порізані кільцями помідори.

Крок - 7
08

Наступним шаром знову покласти баклажани, потім розрізані навпіл стручки перцю, посипати нарізаною зеленою цибулею.

Крок - 8
09

Після цього знову покласти кільця помідорів, гілочки зелені базиліка, посолити, поперчити. Воду додавати не потрібно, так як овочі виділять достатню кількість соку, та й жиру з м'яса теж досить.

Крок - 9
10

Тепер необхідно горщики накрити фольгою і помістити в духовку, розігріту до 230 градусів. Залишити запікатися страву на 1,5 години, але через годину температуру необхідно знизити до 200 градусів.

Крок - 10
11

Після закінчення цього часу горщики з духовки дістати, зняти фольгу і видалити гілочки зелені і стручки перцю. Страву посипати рубаною зеленню цибулі, посолити, полити соєвим соусом і прикрасити гілочками зелені базиліка. Подати до столу гарячою прямо в горщиках.  

Крок - 11

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Бульйон - покроковий рецепт, фото 1 Бульйон 60 0 2 з 5 - детальніше -
Рисова каша - покроковий рецепт, фото 1 Рисова каша 30 4 2 з 5 - детальніше -
Шашлик з курки - покроковий рецепт, фото 1 Шашлик з курки 40 3 3 з 5 - детальніше -
Тефтелі з підливою - покроковий рецепт, фото 1 Тефтелі з підливою 35 5 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Торт Рижик - покроковий рецепт, фото 1 Торт Рижик 120 7 3 з 5 - детальніше -
Фрикадельки в сметанному соусі - покроковий рецепт, фото 1 Фрикадельки в сметанному соусі 50 4 3 з 5 - детальніше -
Смузі з авокадо і бананами - покроковий рецепт, фото 1 Смузі з авокадо і бананами 35 2 2 з 5 - детальніше -
Пишне тісто для піци просто - покроковий рецепт, фото 1 Пишне тісто для піци просто 35 1 3 з 5 - детальніше -