Практично в національній кухні кожного народу існує страва, що нагадує чим - то це, найулюбленішу і поширену страву грузинської кухні - чанахи. Вона, як правило, готується з баранини в порційних горщиках, в яких потім і подається до столу. Звісно, до складу цієї страви крім м'яса входить велика кількість овочів і спецій. Баранину краще брати досить жирну, щоб вона дала хороший навар. Найголовніша перевага приготування цієї страви - це простота. Адже вона запікається собі в духовці, а вам доведеться тільки запастися терпінням в очікуванні смачного обіду.
Для приготування цього грузинського шедевра підготуйте всі необхідні продукти. Найкраще взяти м'ясо з жирком з ноги молодого баранчика, можна звичайно, і лопатку або реберця. М'ясо добре промити і нарізати порційними шматками.
Часник очистити від лушпиння, дрібно порубати і перемішати з нарізаним м'ясом, залишити нехай трохи промаринуется.
У сковорідці розігріти олію і викласти туди нарізану баранину, обсмажити, помішуючи, до легкої рум'яності, кинути трохи нашаткованої зеленої цибулі і влити трохи води, потушкувати на сковорідці ще кілька хвилин.
Баклажани вимити, відрізавши держак, нарізати кружальцями завтовшки сантиметра два, трохи обсмажити з обох сторін на сковорідці в рослинному маслі, перекласти в лоток з паперовим рушником, щоб позбавити від зайвого жиру.
Після баклажанів викласти в сковорідку дрібно рублену цибулю з нашаткованою зеленню петрушки, теж трохи пасерувати.
Попередньо відварену у воді цілком картоплю, порізати навпіл і викласти в горщики.
Поверх картоплі укласти кружечки баклажанів, потім підсмажене з цибулею м'ясо. Далі укласти нарізані стебла коріандру, потім - порізані кільцями помідори.
Наступним шаром знову покласти баклажани, потім розрізані навпіл стручки перцю, посипати нарізаною зеленою цибулею.
Після цього знову покласти кільця помідорів, гілочки зелені базиліка, посолити, поперчити. Воду додавати не потрібно, так як овочі виділять достатню кількість соку, та й жиру з м'яса теж досить.
Тепер необхідно горщики накрити фольгою і помістити в духовку, розігріту до 230 градусів. Залишити запікатися страву на 1,5 години, але через годину температуру необхідно знизити до 200 градусів.
Після закінчення цього часу горщики з духовки дістати, зняти фольгу і видалити гілочки зелені і стручки перцю. Страву посипати рубаною зеленню цибулі, посолити, полити соєвим соусом і прикрасити гілочками зелені базиліка. Подати до столу гарячою прямо в горщиках.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти