Знаменита грузинська страва під назвою чахохбілі - це справжнє свято смаку, аромату і краси. Ця страва раніше готували з фазана, звідки пішла і сама назва, адже фазан на грузинському «хохоби». Правда в сучасній кулінарії перевага використовувати курку. Саме чахохбілі з курки є одним з найбільш вдалих і користується величезною популярністю не тільки на Кавказі, але і по всьому світу. Чахохбілі гостра, ароматна, соковита страва, від якої будуть в захваті навіть найвибагливіші гурмани. Готувати цю просту, але в той же час оригінальну страву - вміння, яке стане в нагоді кожній господині. І в цій статті ми з радістю поділимося з вами відмінним рецептом чахохбілі.
Чахохбілі - це насправді проста в приготуванні страва, яка має доступний набір продуктів, а на виході виходить просто неймовірне частування. Почнемо звичайно ж з птиці. Ви можете використовувати як цілу курку, розбивши її на порції, так і готувати чахохбілі з окремих її частин, наприклад гомілок або стегенець. В даному рецепті ми використовуємо курячі стегенця. Їх потрібно попередньо помити, підсушити паперовими рушниками і зняти шкірку.
Потім курятину солимо за смаком, вмочуємо в борошні і викладаємо на розігріту з рослинним маслом сковорідку. Стегенця піджаримо по пару хвилин з кожного боку, щоб вони трохи подрумянились, а потім знімаємо з пательні.
Тепер викладаємо підсмажені стегенця на деко і ставимо його в духовку хвилин на 30-40 запікатися при температурі 180 градусів.
Самі тим часом займемося наступними приготуваннями. Миємо зелені помідори, а потім ріжемо їх на шматки, кидаємо в чашу блендера і перебиваємо все в пюре.
Після цього чистимо велику цибулину від лушпиння і нарізаємо її соломкою. Також миємо й нарізаємо зелену цибулю. Найкраще використовувати її паростки, які не самі зелені пір'я.
Отже, знову ставимо на вогонь сковорідку з рослинним маслом, викладаємо цибулю і обсмажуємо її хвилин 5-7 на середньому вогні. Також миємо зелений перець чилі, чистимо його від насіння всередині і дрібно нарізаємо, після чого теж кидаємо в сковорідку і продовжуємо обсмажувати все разом ще кілька хвилин.
Потім вливаємо півсклянки білого вина, гарненько перемішуємо вміст, а після цього вливаємо наші перебиті в пюре зелені помідори. Ми залишаємо все це в сковорідці ще на пару-трійку хвилин, а потім переливаємо у велику каструлю і ставимо її на вогонь.
Сюди ж викладаємо вже підсмажені в духовці курячі стегенця і залишаємо все це томитися на невеликому вогні. Хвилин через 15 додаємо ложку зеленої пасти чилі, при бажанні ще підсолюємо і залишаємо готуватися далі.
Далі приготуємо ще одну складову нашої страви, а саме пюре з селери. Це дуже смачний і корисний гарнір, який відмінно поєднується з м'ясом. Щоб його приготувати, ми чистимо від шкірки корінь селери, нарізаємо її великими шматками, складаємо в каструлю, заливаємо водою і ставимо на вогонь варитися.
Також трохи розбавимо специфічний пряний смак селери і додамо до нього кольорову капусту. Її ми теж гарненько миємо, розбираємо на суцвіття і відправляємо в каструльку з селерою. Для готовності селері досить хвилин 20-25, готовий корінь легко розминається ложкою. Дістаємо селеру і капусту шумівкою або ж відкидаємо на друшляк.
Потім до цих інгредієнтів додаємо шматочок вершкового масла, вливаємо вершки і перебиваємо все це блендером до однорідності, щоб у нас вийшло гарне, ніжне пюре.
Весь цей час наша курятина томиться на плиті, тому переходимо до завершального етапу нашого приготування. Миємо зелень петрушки, базилік і дрібно їх шаткуємо, після чого кидаємо в каструлю і залишаємо ще на кілька хвилин дійти до готовності.
Тепер розкладаємо по тарілках наше пюре, зверху красиво викладаємо курятину, при бажанні можна посипати свіжою зеленню. В кінці поливаємо свіжим соком лайма і подаємо наш кулінарний шедевр до столу. Чахохбілі з курки з таким прекрасним доповненням, як пюре з капусти і селери - страва, яку гідно оцінять і ваші домочадці, і гості, а в вашому списку кулінарних досягнень додасться ще одна шикарна страва.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти