Укр
Рус
thermomixthermomix
thermomix
thermomix

Чахохбілі

60 хвилинпорцій - 5складність - 4 з 5
Чахохбілі - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Грузинська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В блендері

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Тушкувати

Посуд: На сковороді

опис

Одна з обов'язкових страв народу Грузії - чахохбілі - куряче рагу.

Інгредієнти

Курча1 шт.
Цибуля0.5 кг.
Помідор0.5 кг.
Часник1 шт.
Печериці150 г.
Болгарський перець2 шт.
Вершкове масло1 ст.л
Перець червоний чілі1 шт.
Кінза1 пуч.
Петрушка1 пуч.
Базилік1 пуч.
Сіль за смаком
Хмелі-сунелі1 ч.л
Чебрець1 пуч.
Маслини за смаком

Покроковий рецепт

01

Тушку, підготовленої, очищеної від пір'я, випотрошеної курки порубати на шматки середнього розміру. Обов'язково обрізати зайві шматки жирної шкіри.

Крок - 1
02

У невеликій кількості розтопленого вершкового масла посмажити курятину під відкритою кришкою, періодично помішуючи, поки не утвориться рум'яна кірочка. Крупно нарізані цибулю та гриби кинути до м'яса і ще посмажити до м'якості цибулі.

Крок - 2
03

В цей час з ошпарених окропом помідорів видалити шкіру, насіння, а м'якоть розім'яти в блендері. Помідорову суміш кинути до м'яса, посипати сіллю, все змішати і накривши сковорідку, на слабкому вогні протушкувати ще хвилин 20, не доливаючи води, соку помідорів буде досить.

Крок - 3
04

Стручок гострого перцю і часник очистити і дрібно нарубати ножем. Зелень промити і дрібно нарізати. Кинути в чахохбілі подрібнений перець, часточки часнику, болгарський перець, порізану зелень, присолити, покласти спеції, все змішати і протушкувати протягом 10 хвилин.

Крок - 4
05

Коли соус загусне, зняти сковорідку з плити і настоювати хвилин 5. Куряче м'ясо викласти по тарілках, подати, посипавши зеленню. Смачного!

Крок - 5

Оцінити рецепт