Укр
Рус
thermomix thermomix
Чахохбілі Другі страви Грузинська кухня

Чахохбілі

60 хвилинпорцій - 5складність - 4 з 5
Чахохбілі - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Грузинська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В блендері

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Тушкувати

Посуд: На сковороді

опис

Одна з обов'язкових страв народу Грузії - чахохбілі - куряче рагу.

Інгредієнти

  • Маслини за смаком
  • Чебрець 1 пуч.
  • Хмелі-сунелі 1 ч.л
  • Сіль за смаком
  • Базилік 1 пуч.
  • Петрушка 1 пуч.
  • Кінза 1 пуч.
  • Перець червоний чілі 1 шт.
  • Вершкове масло 1 ст.л
  • Болгарський перець 2 шт.
  • Печериці 150 г.
  • Часник 1 шт.
  • Помідор 0.5 кг.
  • Цибуля 0.5 кг.
  • Курча 1 шт.

Покроковий рецепт

  1. 01

    Тушку, підготовленої, очищеної від пір'я, випотрошеної курки порубати на шматки середнього розміру. Обов'язково обрізати зайві шматки жирної шкіри.

    Крок - 1
  2. 02

    У невеликій кількості розтопленого вершкового масла посмажити курятину під відкритою кришкою, періодично помішуючи, поки не утвориться рум'яна кірочка. Крупно нарізані цибулю та гриби кинути до м'яса і ще посмажити до м'якості цибулі.

    Крок - 2
  3. 03

    В цей час з ошпарених окропом помідорів видалити шкіру, насіння, а м'якоть розім'яти в блендері. Помідорову суміш кинути до м'яса, посипати сіллю, все змішати і накривши сковорідку, на слабкому вогні протушкувати ще хвилин 20, не доливаючи води, соку помідорів буде досить.

    Крок - 3
  4. 04

    Стручок гострого перцю і часник очистити і дрібно нарубати ножем. Зелень промити і дрібно нарізати. Кинути в чахохбілі подрібнений перець, часточки часнику, болгарський перець, порізану зелень, присолити, покласти спеції, все змішати і протушкувати протягом 10 хвилин.

    Крок - 4
  5. 05

    Коли соус загусне, зняти сковорідку з плити і настоювати хвилин 5. Куряче м'ясо викласти по тарілках, подати, посипавши зеленню. Смачного!

    Крок - 5

Оцінити рецепт