Укр
Рус
Чай Напої Українська кухня

Чай з імбиром

( 4.8125 4 516 16 оцінок)

3136 - переглядів
15 хвилин порцій - 1 складність - 1 з 5
Чай з імбиром - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня, Французька кухня, Болгарська кухня, Російська кухня, Угорська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

У кожної людини бувають в житті моменти, коли відчуваєш себе просто розбитим. Іноді виникають проблеми з травленням. А ось вдаватися до ліків хочеться далеко не завжди. Тому багато хто і вважають за краще включати в раціон всілякі відвари, настоянки і, звичайно ж, чаї. Кращим помічником в цих випадках вам може стати чай з імбиром. Завдяки ароматного пряного запаху кореня імбиру, а також його гострому смаку, такий чай більше навіть схожий на справжній напій. Зате він обов'язково поверне ваш організм в прекрасну фізичну форму, а також зміцнить імунну систему і систему кровообігу.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Чай з імбиром" (на 100 грам)

  • Білки0.1 гр.
  • Жири0 гр.
  • Вуглеводи6.9 гр.
  • Калорії30 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

В цьому чаї головним інгредієнтом є, звичайно ж, імбир, тому на цей продукт і сконцентруємо всю увагу. Для приготування чаю можна використовувати сушений імбир і навіть в меленому вигляді, але краще за все, зрозуміло - свіжий корінь цієї рослини, який є дуже популярною і корисною пряністю. Перш ніж приступимо до процесу вивчення рецепта, хочеться трохи поговорити про корисні якості імбиру. З урахуванням того, що цей корінь складається з багатьох вітамін групи А і В, а також мінералів і амінокислот, імбирний чай дуже благотворно впливає на організм людини. А велика кількість вітаміну С достатньо сильно допомагає при застуді. Загалом, навчитися готувати чай з імбиром просто необхідно. Для початку беремо свіжий корінь імбиру, добре його промиваємо та нарізаємо тонкими кружечками, які потім розрізаємо на кілька скибочок кожен.

Крок - 1
02

Часточки імбиру складаємо в чашу блендера і доливаємо туди теплу воду. До речі, чай з імбиром можна пити як гарячим, так і холодним, саме від цього і залежить якою водою заливати корінь. Перебиваємо імбир з водою блендером протягом 1 хвилини.

Крок - 2
03

Після цього беремо глибоку посудину, застилаємо клаптем тканини і переливаємо з чаші блендера подрібнений імбир, який перетворений в пюре образну масу. Відціджуємо, добре віджимаючи руками, рідину, а залишену макуху залишаємо.

Крок - 3
04

У склянку вичавлюємо сік з однієї половини лимона, він нам теж стане в нагоді для чаю.

Крок - 4
05

Тепер додаємо в ємність з імбиром рідкий мед. За допомогою чайної ложечки добре перемішуємо вміст посудини, після чого вливаємо лимонний сік і знову перемішуємо.

Крок - 5
06

Ось, в принципі, і все, чай готовий, можна не просто насолоджуватися, а ще використовувати в якості напою для профілактики застуди. А ще наш чай з імбиром дуже ефективний для схуднення, адже містить ефірні масла, що прискорюють обмінні процеси.

Крок - 6

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Соус Ткемалі - покроковий рецепт, фото 1 Соус Ткемалі 40 1 2 з 5 - детальніше -
Шашлик з лосося - покроковий рецепт, фото 1 Шашлик з лосося 50 2 2 з 5 - детальніше -
Полуниця заморожена - покроковий рецепт, фото 1 Полуниця заморожена 25 1 1 з 5 - детальніше -
Варення зі слив - покроковий рецепт, фото 1 Варення зі слив 75 1 2 з 5 - детальніше -