Укр
Рус
thermomix thermomix
Чахохбілі Другі страви Грузинська кухня

Чахохбілі з курки

85 хвилинпорцій - 6складність - 3 з 5
Чахохбілі з курки - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Грузинська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Для любителів грузинської кухні справжньою знахідкою стане чахохбілі з курки. Ця страва являє собою тушковану курятину з овочами і фірмовими грузинськими спеціями. Чахохбілі, як і інші грузинські страви, має яскравий смак, дуже ситна і поживне. У первісному рецепті чахохбілі готували з фазана, від цього власне походить і назва, адже в перекладі з грузинського «хохоби» означає фазан. Але м'ясо фазана дістати не так вже просто, тому в сучасних рецептах чахохбілі використовують курятину. Навчитися готувати чахохбілі нескладно, і це вміння стане в нагоді кожній господині, адже це страва чудово прикрасить ваше меню. Багато хто вважає чахохбілі супом, але це велика помилка, тому що чахохбілі - це друга страва. Готується вона легко і досить швидко. Але знати деякі нюанси при приготуванні просто необхідно, щоб вийшла по істині смачна страва.

Інгредієнти

  • Горіх чорний 15 г.
  • Кінза 1 ч.л
  • Масло рослинне 50 мл.
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Сіль за смаком
  • Вода 1 скл.
  • Кориця 10 г.
  • Перець червоний чілі 1 шт.
  • Гвоздика 8 шт.
  • Часник зелень за смаком
  • Хмелі-сунелі 1 ч.л
  • Коріандр 1 ч.л
  • Куриця 1 шт.
  • Помідор 4 шт.
  • Картопля 6 шт.
  • Цибуля 2 шт.
  • Соус сацебелі 3 ст.л

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    Для початку обробимо курку. Спеціальний набір для чахохбілі можна придбати в деяких супермаркетах, але коштують вони дорожче, ніж звичайна курка. Тому погодьтеся, набагато простіше купити цілу курку і обробити її самостійно, після якої залишаться деякі її частини, що можна використовувати, наприклад, для бульйону. Але, як правило, для чахохбілі досить просто розрізати курку навпіл.

    Крок - 1
  2. 02

    Тепер приступаємо до приготування інгредієнтів. Для початку очистимо цибулю від лушпиння і наріжемо на дрібні шматочки. Також очистимо часник і пропустимо його через чеснокодавку або тиснемо в ступці.

    Крок - 2
  3. 03

    Після цього ставимо на вогонь сотейник і вливаємо олію. Насамперед кидаємо чорний горіх, що наповнить чахохбілі неймовірним ароматом.

    Крок - 3
  4. 04

    Потім додаємо насіння кінзи, гвоздику, перець чилі і корицю. Обсмажуємо ці спеції хвилинку, а потім кидаємо в сотейник нарізану цибулю і подрібнений часник і продовжуємо обсмажувати до появи характерної золотистої скоринки.

    Крок - 4
  5. 05

    Після цього викладаємо обидві частини курки, солимо і перчимо, а також додаємо хмелі-сунелі і коріандр. Обсмажуємо курятину з обох сторін кілька хвилин, періодично перевертаючи з боку на бік, щоб добре пропиталася спеціями.

    Крок - 5
  6. 06

    Поки курка готується, очищаємо від шкірки картоплю, миємо й нарізаємо на великі шматочки. Якщо картоплини великі - перерізуємо на 4 частини, якщо менше - досить перерізати навпіл.

    Крок - 6
  7. 07

    Помідори теж миємо і відрізаємо плодоніжки і нарізаємо на середнього розміру шматочки.

    Крок - 7
  8. 08

    Коли курятина підрум'яниться, кидаємо в сотейник картоплю і помідори, додаємо соус сацібелі і заливаємо водою. Все це перемішуємо, накриваємо кришкою, зменшуємо вогонь і залишаємо тушкуватися до готовності картоплі. Для цього нам знадобиться приблизно півгодини.

    Крок - 8
  9. 09

    По закінченню цього часу наш чахохобілі можна знімати з вогню і дати йому трохи настоятися. При подачі можна прикрасити рубаною зеленню на ваш смак.  

    Крок - 9

Оцінити рецепт