Укр
Рус
Мясо Другі страви Грузинська кухня

Чахохбілі з курки

( 4.8519 4 527 27 оцінок)

2238 - переглядів
85 хвилин порцій - 6 складність - 3 з 5
Чахохбілі з курки - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Грузинська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Для любителів грузинської кухні справжньою знахідкою стане чахохбілі з курки. Ця страва являє собою тушковану курятину з овочами і фірмовими грузинськими спеціями. Чахохбілі, як і інші грузинські страви, має яскравий смак, дуже ситна і поживне. У первісному рецепті чахохбілі готували з фазана, від цього власне походить і назва, адже в перекладі з грузинського «хохоби» означає фазан. Але м'ясо фазана дістати не так вже просто, тому в сучасних рецептах чахохбілі використовують курятину. Навчитися готувати чахохбілі нескладно, і це вміння стане в нагоді кожній господині, адже це страва чудово прикрасить ваше меню. Багато хто вважає чахохбілі супом, але це велика помилка, тому що чахохбілі - це друга страва. Готується вона легко і досить швидко. Але знати деякі нюанси при приготуванні просто необхідно, щоб вийшла по істині смачна страва.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Чахохбілі з курки" (на 100 грам)

  • Білки7.8 гр.
  • Жири7.8 гр.
  • Вуглеводи6.5 гр.
  • Калорії129 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для початку обробимо курку. Спеціальний набір для чахохбілі можна придбати в деяких супермаркетах, але коштують вони дорожче, ніж звичайна курка. Тому погодьтеся, набагато простіше купити цілу курку і обробити її самостійно, після якої залишаться деякі її частини, що можна використовувати, наприклад, для бульйону. Але, як правило, для чахохбілі досить просто розрізати курку навпіл.

Крок - 1
02

Тепер приступаємо до приготування інгредієнтів. Для початку очистимо цибулю від лушпиння і наріжемо на дрібні шматочки. Також очистимо часник і пропустимо його через чеснокодавку або тиснемо в ступці.

Крок - 2
03

Після цього ставимо на вогонь сотейник і вливаємо олію. Насамперед кидаємо чорний горіх, що наповнить чахохбілі неймовірним ароматом.

Крок - 3
04

Потім додаємо насіння кінзи, гвоздику, перець чилі і корицю. Обсмажуємо ці спеції хвилинку, а потім кидаємо в сотейник нарізану цибулю і подрібнений часник і продовжуємо обсмажувати до появи характерної золотистої скоринки.

Крок - 4
05

Після цього викладаємо обидві частини курки, солимо і перчимо, а також додаємо хмелі-сунелі і коріандр. Обсмажуємо курятину з обох сторін кілька хвилин, періодично перевертаючи з боку на бік, щоб добре пропиталася спеціями.

Крок - 5
06

Поки курка готується, очищаємо від шкірки картоплю, миємо й нарізаємо на великі шматочки. Якщо картоплини великі - перерізуємо на 4 частини, якщо менше - досить перерізати навпіл.

Крок - 6
07

Помідори теж миємо і відрізаємо плодоніжки і нарізаємо на середнього розміру шматочки.

Крок - 7
08

Коли курятина підрум'яниться, кидаємо в сотейник картоплю і помідори, додаємо соус сацібелі і заливаємо водою. Все це перемішуємо, накриваємо кришкою, зменшуємо вогонь і залишаємо тушкуватися до готовності картоплі. Для цього нам знадобиться приблизно півгодини.

Крок - 8
09

По закінченню цього часу наш чахохобілі можна знімати з вогню і дати йому трохи настоятися. При подачі можна прикрасити рубаною зеленню на ваш смак.  

Крок - 9

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Курячий бульйон з рисом - покроковий рецепт, фото 1 Курячий бульйон з рисом 65 6 3 з 5 - детальніше -
Пхалі зі шпинату - покроковий рецепт, фото 1 Пхалі зі шпинату 40 2 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Макарони з помідорами - покроковий рецепт, фото 1 Макарони з помідорами 45 4 3 з 5 - детальніше -
Гречана каша з м’ясом - покроковий рецепт, фото 1 Гречана каша з м’ясом 40 4 3 з 5 - детальніше -
Свинячі реберця на сковороді - покроковий рецепт, фото 1 Свинячі реберця на сковороді 60 4 3 з 5 - детальніше -