Для любителів грузинської кухні справжньою знахідкою стане чахохбілі з курки. Ця страва являє собою тушковану курятину з овочами і фірмовими грузинськими спеціями. Чахохбілі, як і інші грузинські страви, має яскравий смак, дуже ситна і поживне. У первісному рецепті чахохбілі готували з фазана, від цього власне походить і назва, адже в перекладі з грузинського «хохоби» означає фазан. Але м'ясо фазана дістати не так вже просто, тому в сучасних рецептах чахохбілі використовують курятину. Навчитися готувати чахохбілі нескладно, і це вміння стане в нагоді кожній господині, адже це страва чудово прикрасить ваше меню. Багато хто вважає чахохбілі супом, але це велика помилка, тому що чахохбілі - це друга страва. Готується вона легко і досить швидко. Але знати деякі нюанси при приготуванні просто необхідно, щоб вийшла по істині смачна страва.
Для початку обробимо курку. Спеціальний набір для чахохбілі можна придбати в деяких супермаркетах, але коштують вони дорожче, ніж звичайна курка. Тому погодьтеся, набагато простіше купити цілу курку і обробити її самостійно, після якої залишаться деякі її частини, що можна використовувати, наприклад, для бульйону. Але, як правило, для чахохбілі досить просто розрізати курку навпіл.
Тепер приступаємо до приготування інгредієнтів. Для початку очистимо цибулю від лушпиння і наріжемо на дрібні шматочки. Також очистимо часник і пропустимо його через чеснокодавку або тиснемо в ступці.
Після цього ставимо на вогонь сотейник і вливаємо олію. Насамперед кидаємо чорний горіх, що наповнить чахохбілі неймовірним ароматом.
Потім додаємо насіння кінзи, гвоздику, перець чилі і корицю. Обсмажуємо ці спеції хвилинку, а потім кидаємо в сотейник нарізану цибулю і подрібнений часник і продовжуємо обсмажувати до появи характерної золотистої скоринки.
Після цього викладаємо обидві частини курки, солимо і перчимо, а також додаємо хмелі-сунелі і коріандр. Обсмажуємо курятину з обох сторін кілька хвилин, періодично перевертаючи з боку на бік, щоб добре пропиталася спеціями.
Поки курка готується, очищаємо від шкірки картоплю, миємо й нарізаємо на великі шматочки. Якщо картоплини великі - перерізуємо на 4 частини, якщо менше - досить перерізати навпіл.
Помідори теж миємо і відрізаємо плодоніжки і нарізаємо на середнього розміру шматочки.
Коли курятина підрум'яниться, кидаємо в сотейник картоплю і помідори, додаємо соус сацібелі і заливаємо водою. Все це перемішуємо, накриваємо кришкою, зменшуємо вогонь і залишаємо тушкуватися до готовності картоплі. Для цього нам знадобиться приблизно півгодини.
По закінченню цього часу наш чахохобілі можна знімати з вогню і дати йому трохи настоятися. При подачі можна прикрасити рубаною зеленню на ваш смак.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти