Укр
Рус
Борщ Перші страви Українська кухня

Червоний борщ з цукровим буряком

( 5.0000 5 58 8 оцінок)

1098 - переглядів
65 хвилин порцій - 4 складність - 4 з 5
Червоний борщ з цукровим буряком - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня, Російська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Червоний борщ з цукровим буряком - класична перша страва української кухні і найвідоміший у світі український суп. Існує безліч рецептів його приготування. Ми пропонуємо один з найбільш автентичних і смачних варіантів.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Червоний борщ з цукровим буряком" (на 100 грам)

  • Білки3.1 гр.
  • Жири3.5 гр.
  • Вуглеводи2.6 гр.
  • Калорії57 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Підготуйте інгредієнти для борщу. Овочі вимийте і висушіть. У порею залиште тільки білу стеблову частину. З лимона вичавіть сік.

Крок - 1
02

Промите водою м'ясо покладіть в каструлю. В ідеалі це повинні бути яловичина і свинина в рівних пропорціях, але можна зробити борщ і тільки на яловичині. Влийте воду.

Крок - 2
03

Накрийте каструлю кришкою і доведіть рідину до кипіння. Коли вода закипить, приберіть піну, знизьте вогонь до мінімуму і варіть м'ясо до готовності (приблизно 1,5-2 години).

Крок - 3
04

Подрібніть капусту. Складіть нарізану капусту в миску, посоліть і придушіть руками, щоб капуста стала м'якше.

Крок - 4
05

Підготуйте інші овочі. Ріпчасту цибулю (у нас червона) очистіть від лушпиння, а моркву, корінь селери і буряк від шкірки.

Крок - 5
06

Цибулю-порей наріжте півкільцями. Так само поступіть з ріпчастою цибулею. Моркву натріть на крупній тертці.

Крок - 6
07

Слідом на тій же тертці натріть болгарський перець, корінь селери і буряк. Змішайте подрібнені овочі (крім капусти).

Крок - 7
08

Розігрійте в сковороді рослинне масло і припустіть на ньому овочеве асорті. Додайте цукор, лимонний сік і оцет. Перемішайте інгредієнти, накрийте кришкою і томіть на повільному вогні до м'якості овочів.

Крок - 8
09

Кріп і петрушку вимийте, просушіть і дрібно наріжте ножем. Додайте подрібнену зелень в зажарку.

Крок - 9
10

Слідом туди ж відправте шматочки помідорів у власному соку. Перемішайте, ще трохи потримайте на вогні і зніміть зажарку з плити.

Крок - 10
11

Подрібніть залишений кріп і петрушку.

Крок - 11
12

Картоплю очистіть від шкірки і наріжте середніми шматочками.

Крок - 12
13

Вийміть варене м'ясо з каструлі. Бульйон посоліть і доведіть до кипіння. Киньте туди нарізані картоплю і капусту. Перемішайте, накрийте кришкою і варіть до напівготовності.

Крок - 13
14

Відварене м'ясо наріжте шматочками. Поверніть м'ясо в каструлю, накрийте кришкою і проваріть ще трохи.

Крок - 14
15

Перекладіть в каструлю зажарку і перемішайте. Додайте лавровий лист, чорний мелений перець і сіль. Якщо хочете, можете покласти подрібнений часник, але багатьом подобається змащувати їм скоринку хліба або їсти вприкуску. Варіть ще хвилини 3 і вимкніть вогонь.

Крок - 15
16

Червоний борщ з цукровими буряками готовий. Присипте його подрібненою зеленню і дайте хвилин 20 настоятися. Розлийте борщ по порційних тарілках і присмачте сметаною. Смачного!

Крок - 16

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Юшка з сьомги - покроковий рецепт, фото 1 Юшка з сьомги 40 5 2 з 5 - детальніше -
М’ясо в духовці - покроковий рецепт, фото 1 М’ясо в духовці 60 3 3 з 5 - детальніше -
Запечене м’ясо в рукаві - покроковий рецепт, фото 1 Запечене м’ясо в рукаві 120 5 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Кисле молоко - покроковий рецепт, фото 1 Кисле молоко 35 1 1 з 5 - детальніше -
Равиолі з креветками - покроковий рецепт, фото 1 Равиолі з креветками 65 3 3 з 5 - детальніше -
Гірчиця з медом - покроковий рецепт, фото 1 Гірчиця з медом 35 1 2 з 5 - детальніше -