Червоний борщ з цукровим буряком - класична перша страва української кухні і найвідоміший у світі український суп. Існує безліч рецептів його приготування. Ми пропонуємо один з найбільш автентичних і смачних варіантів.
Підготуйте інгредієнти для борщу. Овочі вимийте і висушіть. У порею залиште тільки білу стеблову частину. З лимона вичавіть сік.
Промите водою м'ясо покладіть в каструлю. В ідеалі це повинні бути яловичина і свинина в рівних пропорціях, але можна зробити борщ і тільки на яловичині. Влийте воду.
Накрийте каструлю кришкою і доведіть рідину до кипіння. Коли вода закипить, приберіть піну, знизьте вогонь до мінімуму і варіть м'ясо до готовності (приблизно 1,5-2 години).
Подрібніть капусту. Складіть нарізану капусту в миску, посоліть і придушіть руками, щоб капуста стала м'якше.
Підготуйте інші овочі. Ріпчасту цибулю (у нас червона) очистіть від лушпиння, а моркву, корінь селери і буряк від шкірки.
Цибулю-порей наріжте півкільцями. Так само поступіть з ріпчастою цибулею. Моркву натріть на крупній тертці.
Слідом на тій же тертці натріть болгарський перець, корінь селери і буряк. Змішайте подрібнені овочі (крім капусти).
Розігрійте в сковороді рослинне масло і припустіть на ньому овочеве асорті. Додайте цукор, лимонний сік і оцет. Перемішайте інгредієнти, накрийте кришкою і томіть на повільному вогні до м'якості овочів.
Кріп і петрушку вимийте, просушіть і дрібно наріжте ножем. Додайте подрібнену зелень в зажарку.
Слідом туди ж відправте шматочки помідорів у власному соку. Перемішайте, ще трохи потримайте на вогні і зніміть зажарку з плити.
Подрібніть залишений кріп і петрушку.
Картоплю очистіть від шкірки і наріжте середніми шматочками.
Вийміть варене м'ясо з каструлі. Бульйон посоліть і доведіть до кипіння. Киньте туди нарізані картоплю і капусту. Перемішайте, накрийте кришкою і варіть до напівготовності.
Відварене м'ясо наріжте шматочками. Поверніть м'ясо в каструлю, накрийте кришкою і проваріть ще трохи.
Перекладіть в каструлю зажарку і перемішайте. Додайте лавровий лист, чорний мелений перець і сіль. Якщо хочете, можете покласти подрібнений часник, але багатьом подобається змащувати їм скоринку хліба або їсти вприкуску. Варіть ще хвилини 3 і вимкніть вогонь.
Червоний борщ з цукровими буряками готовий. Присипте його подрібненою зеленню і дайте хвилин 20 настоятися. Розлийте борщ по порційних тарілках і присмачте сметаною. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти