Укр
Рус
Борщ Перші страви Українська кухня

Червоний борщ без м’яса

( 4.9259 4 527 27 оцінок)

4267 - переглядів
50 хвилин порцій - 5 складність - 3 з 5
Червоний борщ без м’яса - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Це справжній російський рецепт борщу з буряка і капусти, легкий, смачний і зігріваючий. З корінням з України, він популярний в Польщі і у всій Східній Європі.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Червоний борщ без м’яса" (на 100 грам)

  • Білки1.8 гр.
  • Жири1 гр.
  • Вуглеводи4.5 гр.
  • Калорії40 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

Використовуючи велику каструлю, доведіть яловичий бульйон або воду до кипіння. (Яловичий бульйон можна замінити водою. Фактично, яловичий бульйон необхідний тільки в тому випадку, якщо у вас під рукою немає яловичих кісток). Поки бульйон закипає, нашаткуйте капусту на тонкі скибочки і наріжте заздалегідь очищену від шкірки картоплю невеликими шматочками.

Крок - 1
02

Надішліть нарізану капусту, подрібнену кубиками картоплю і лавровий лист в каструлю з бульйоном і варіть близько 30 хвилин, періодично помішуючи. Поки бульйон кипить, приготуйте бурякову суміш.

Крок - 2
03

Очистіть буряк і моркву від шкірки. Ріпчасту цибулю звільніть від лушпиння. Наріжте овочі дрібними шматочками або тонкою соломкою. Потім наріжте кубиками солодкий перець, помідори (червоний солодкий перець і помідор - відмінні доповнення до цього борщу) і солоні огірки (не обов'язковий інгредієнт).

Крок - 3
04

Нагрійте рослинну олію у великій каструлі. Додайте в неї подрібнений буряк, моркву і цибулю. Смажте овочі, постійно помішуючи, поки морква і буряк не стануть м'якими (близько 10 хвилин).

Крок - 4
05

Потім додайте в каструлю солодкий перець, помідори, солоні огірки. Залийте в ємність кетчуп, додайте заздалегідь очищений від лушпиння і подрібнений часник, засипте часниковий порошок, цибульний порошок, паприку, сіль і чорний мелений перець. Змішайте все і смажте ще приблизно 2-3 хвилини.

Крок - 5
06

Перекладіть обсмажену суміш буряка в каструлю з бульйоном і перемішайте, щоб всі інгредієнти ретельно змішалися. Накрийте ємність кришкою і дайте борщу готуватися на слабкому вогні від 30 хвилин до години. Подавайте червоний борщ без м'яса гарячим з великою ложкою (або двома!) сметани. Насолоджуйтесь!

Крок - 6

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Шашлик з яловичини - покроковий рецепт, фото 1 Шашлик з яловичини 40 3 2 з 5 - детальніше -
Мімоза з сардиною - покроковий рецепт, фото 1 Мімоза з сардиною 30 4 3 з 5 - детальніше -
Чебуреки - покроковий рецепт, фото 1 Чебуреки 120 6 4 з 5 - детальніше -
Компот яблучний - покроковий рецепт, фото 1 Компот яблучний 45 1 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Салат з сиром і м’ятою - покроковий рецепт, фото 1 Салат з сиром і м’ятою 30 4 2 з 5 - детальніше -
Шурпа на багатті - покроковий рецепт, фото 1 Шурпа на багатті 80 6 4 з 5 - детальніше -
Сирники простий рецепт - покроковий рецепт, фото 1 Сирники простий рецепт 45 1 3 з 5 - детальніше -
Кавуново-банановий смузі - покроковий рецепт, фото 1 Кавуново-банановий смузі 35 2 2 з 5 - детальніше -