Це справжній російський рецепт борщу з буряка і капусти, легкий, смачний і зігріваючий. З корінням з України, він популярний в Польщі і у всій Східній Європі.
Використовуючи велику каструлю, доведіть яловичий бульйон або воду до кипіння. (Яловичий бульйон можна замінити водою. Фактично, яловичий бульйон необхідний тільки в тому випадку, якщо у вас під рукою немає яловичих кісток). Поки бульйон закипає, нашаткуйте капусту на тонкі скибочки і наріжте заздалегідь очищену від шкірки картоплю невеликими шматочками.
Надішліть нарізану капусту, подрібнену кубиками картоплю і лавровий лист в каструлю з бульйоном і варіть близько 30 хвилин, періодично помішуючи. Поки бульйон кипить, приготуйте бурякову суміш.
Очистіть буряк і моркву від шкірки. Ріпчасту цибулю звільніть від лушпиння. Наріжте овочі дрібними шматочками або тонкою соломкою. Потім наріжте кубиками солодкий перець, помідори (червоний солодкий перець і помідор - відмінні доповнення до цього борщу) і солоні огірки (не обов'язковий інгредієнт).
Нагрійте рослинну олію у великій каструлі. Додайте в неї подрібнений буряк, моркву і цибулю. Смажте овочі, постійно помішуючи, поки морква і буряк не стануть м'якими (близько 10 хвилин).
Потім додайте в каструлю солодкий перець, помідори, солоні огірки. Залийте в ємність кетчуп, додайте заздалегідь очищений від лушпиння і подрібнений часник, засипте часниковий порошок, цибульний порошок, паприку, сіль і чорний мелений перець. Змішайте все і смажте ще приблизно 2-3 хвилини.
Перекладіть обсмажену суміш буряка в каструлю з бульйоном і перемішайте, щоб всі інгредієнти ретельно змішалися. Накрийте ємність кришкою і дайте борщу готуватися на слабкому вогні від 30 хвилин до години. Подавайте червоний борщ без м'яса гарячим з великою ложкою (або двома!) сметани. Насолоджуйтесь!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти