Червона риба ідеально підходить для запікання в духовці. Приготуйте ніжну, ароматну і соковиту сьомгу з салатом зі свіжої зелені і помідор для корисної і вишуканої вечері.
Червону рибу можна використовувати як свіжу, так і заморожену. Підійде сьомга, горбуша, лосось, форель. Головне, щоб основний продукт був якісний. У рецепті використані стейки сьомги. Уважно огляньте рибу на наявність кісток. Промокніть паперовими рушниками, щоб прибрати зайву рідину. Часник очистіть від лушпиння, наріжте гострим ножем на смужки і нашпигуйте рибу.
Приготуйте маринад для сьомги. В окрему миску насипте коричневий цукор, налийте оливкову олію, червоний винний оцет. Додайте чорний мелений перець і перемішайте до однорідного стану.
Перекладіть філе в глибоку ємність і залийте маринадом. Накрийте харчовою плівкою і поставте в холодильник на 1 годину. Можна залишити на кілька годин.
Мариновану рибку покладіть в форму для запікання і покладіть зверху свіжий розмарин. Поставте ємність з стравою в розігріту до 180 ° С духовку. Готуйте протягом 45 хвилин. Якщо риба почне пригорати, накрийте її відрізком фольги.
Поки запікається риба, приготуйте салат. Наріжте або порвіть руками на невеликі фрагменти салат латук і висипте в миску. Помідори розділіть на четвертинки і додайте до салату.
Сюди ж додайте ріпчасту цибулю, нарізану маленькими шматочками. Часник наріжте тонкими слайсами і додайте до решти інгредієнтів.
Заправте масу оливковою олією, посоліть, поперчіть і додайте спеції за смаком. Рибу прикрасьте свіжим базиліком і викладіть з салатом на порційне блюдо. Приємного вам апетиту!
Випадкові рецепти