Червона риба у фользі запечена в духовці з морквою і цибулею, приправлена оливковою олією, невеликою кількістю солі і перцю, підійде для людей які дотримуються дієти. Нічого зайвого, дуже просто і швидко.
Для цього рецепта можете взяти і форель, і лосось, і сьомгу - той вид риби, який вам до душі, вона вся корисна і дуже смачна, особливо коли запечена. Якщо у вас риба зі шкіркою - зніміть її, вийміть кістки. Сполосніть шматочок під водою. Поки відставте.
Очистіть моркву від шкірки, раптом у вас є молода - її yе застосовуйте для очищення, так збережеться ще більше вітамінів. Промийте холодною водою. Натріть моркву на крупну тертку, можна також нарізати тонкими кружечками або соломкою.
Для запікання сьомги або ж іншої червоної риби краще взяти цибулю порей. Вона солодша, ніж ріпчаста цибуля. У кулінарії застосовують тільки білі цибулини і зелену товсту частину стебла цибулі-порею. Сполосніть цибулю-порей. Наріжте тонкими слайсами і поки відкладіть.
Тепер прийшов час скласти рибу з овочами разом. На робочу поверхню або обробну дошку покладіть великий шматок фольги для запікання, складений не менше ніж в два рази.
По середині, на фольгу, викладіть натерту свіжу моркву, на неї кружечки цибулі-порей, яка додасть страві особливого смаку і аромату, так як вона не має такого різкого запаху як ріпчаста цибуля.
На овочі покладіть шматок рибки. Посоліть його на свій смак, приправте чорним меленим перцем. Якщо ви любите трави, то можете додати їх на свій розсуд. Полийте рибу з овочами невеликою кількістю оливкової олії (або рослинною).
Щільно загорніть фольгу. Довгі краї фольги закрутіть в трубочку, покладіть на деко і поставте в гарячу духовку, розігріту до 200 градусів на 15-20 хвилин.
Приготовану червону рибу з овочами у фользі вийміть з духовки. Розгорніть фольгу і перекладіть готову страву на тарілку. Рибка вийшла соковитою і м'якою. Також червону рибу можете подати прямо в фользі, загорнувши акуратно її краї. За бажанням перед вживанням, полийте рибу свіжим лимонним соком. Смачного.
Випадкові рецепти