Кубинські чорні боби можна легко і смачно приготувати, і вони відмінно поєднуються з відвареним рисом. Цей рецепт заощадить ваш час на приготування ситного обіду на пару днів і при цьому буде таким же смачним. Ця страва чорних бобів з рисом настільки смачна і ситна, що ви можете використовувати її і навіть в якості вечері.
Перш, ніж ви захочете приготувати цю страву, помістіть на ніч боби у велику миску з водою (повністю їх покривши) і накрийте їх.
Тепер очистіть від лушпиння і наріжте тонкими півкільцями червону цибулю. Розчиніть цукор в оцті в мисці, що не зроблена з алюмінію. Додайте подрібнену цибулю в травильну рідину, розмішайте. Накрийте харчовою плівкою і поставте в холодильник.
На наступний день почніть приготування квасолі, подрібнивши від лушпиння і порізавши червону цибулю і солодкий зелений перець і приготувавши їх в оливковій олії у великій каструлі, поки вони не почнуть розм'якшуватися.
Злийте боби і додайте їх в каструлю до перцю і цибулі разом з достатньою кількістю прісної води, щоб покрити на сантиметр. Додайте в каструлю орегано, кмин, чорний мелений перець, часниковий порошок, оцет і цукор. Ще не кладіть сіль. Варіть вміст на повільному вогні дві години або поки боби не стануть м'якими, час від часу помішуючи. Додайте додаткову кількість води, якщо боби перестануть бути зануреними у воду.
Поки боби киплять, почніть підготовку рису, підсмаживши зерна в невеликій кількості оливковій олії в гарячій каструлі протягом хвилини або поки інгредієнт не пустить аромат. Додайте до рису воду і сіль. Доведіть до кипіння, потім накрийте кришкою і зменшіть вогонь. Готуйте близько години або поки вода не вбереться.
Потім залийте в рис свіжовіджатий сік лайма, додайте стільки подрібненої кінзи, скільки хочете, і перемішайте. Залиште рис в теплому місці на годину або поки боби не будуть готові.
Коли боби стануть м'якими, додайте в ємність сіль за смаком і, можливо, ще трохи оцту або цукру. Вимкніть вогонь і дайте вмісту охолонути не менше 15 хвилин, щоб рідина могла загуснути.
Покладіть трохи рису на тарілку, полийте досить багато квасолі на нього, додайте подрібнену свіжу червону цибулю і додаткову кінзу на стороні з часточкою лайма. Готові чорні боби з рисом подавайте до столу в гарячому вигляді.
Випадкові рецепти