У чеченській кухні дуже багато страв, які багаті на приправи, але все ж страви все одно виходять ніжними, запашними, не перенасиченим спеціями. Не потрібно боятися невідомої назви, так як рецепт страви досить простий. Приготуйте чеченські галушки у себе на кухні і переконайтеся в цьому.
Візьміть глибоку миску, в якій було б зручно вам замісити тісто для галушок. Висипати в миску, заздалегідь просіяне борошно. Розбийте яйце. Приправте сіллю і перцем кайенським.
Також додайте сметану, не високої жирності і молоко. Змішайте всі інгредієнти до однорідного стану. Якщо ви вважаєте, що тісто виходить рідкуватим, додайте ще трохи борошна. Тісто має нагадувати текстуру густої сметани. Якщо його підняти на віночику, воно не повинно швидко спадати з нього. Поки відставте тісто в сторону.
Ці галушки не треба розгортати або формувати ложкою. Ви можете їх зробити за допомогою звичайної терки з великими отворами. Можете для початку потренуватися, тримаючи терку тильною стороною до верху над мискою з тестом. Покладіть невелику кількість тіста на терку і притисніть лопаткою. Зі зворотного боку будуть випадати вже готові маленькі галушки. Такий спосіб займає небагато часу, мінімум зусиль і максимум вигоди.
Поставте на плиту, на середній вогонь широку сковорідку. Додайте в неї вершкове масло. Розтопіть і кип'ятіть деякий час, поки воно не почне темніти. Потім зменшіть вогонь до мінімуму.
На сусідню комфорку поставте каструлю з водою. Додайте трішки солі. Доведіть рідину до кипіння. Тепер приступіть до формування галушок за запропонованим методом. Тримайте тертку над каструлею, якщо діаметр каструлі дозволяє покласти на неї тертку, так і зробіть. Ложкою викладайте тісто і видавлюйте його лопаткою прямо в киплячу воду.
Потім перемішайте галушки шумівкою, щоб всі спливли на поверхню і не прилипли до дна. Варіть протягом однієї хвилини. Таку процедуру повторіть з рештою тіста. Варіть галушки невеликими порціями, щоб вони не злипалися.
Вийміть маленькі галушки шумівкою і перекладіть в сковороду з розтопленим маслом. Під сковородою збільште вогонь до середнього і підсмажте галушки, періодично помішуючи.
Додайте до них трохи нарізаної зелені петрушки і перемішайте. Готові чеченські галушки подавайте з м'ясом, будь-яким соусом або свіжим салатом. Смачного.
Випадкові рецепти