Укр
Рус
Галушки Другі страви Російська кухня

Чеченські галушки

( 4.9000 4 510 10 оцінок)
1405 - переглядів
50 хвилинпорцій - 4складність - 3 з 5
Чеченські галушки - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

У чеченській кухні дуже багато страв, які багаті на приправи, але все ж страви все одно виходять ніжними, запашними, не перенасиченим спеціями. Не потрібно боятися невідомої назви, так як рецепт страви досить простий. Приготуйте чеченські галушки у себе на кухні і переконайтеся в цьому.

Інгредієнти

  • Сіль 1/2 ч.л
  • Кайенский перець 1 щіп.
  • Петрушка 1 ст.л
  • Молоко 3 ст.л
  • Сметана 1 ст.л
  • Яйце 1 шт.
  • Борошно 1/2 скл.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Візьміть глибоку миску, в якій було б зручно вам замісити тісто для галушок. Висипати в миску, заздалегідь просіяне борошно. Розбийте яйце. Приправте сіллю і перцем кайенським.

Крок - 1
02

Також додайте сметану, не високої жирності і молоко. Змішайте всі інгредієнти до однорідного стану. Якщо ви вважаєте, що тісто виходить рідкуватим, додайте ще трохи борошна. Тісто має нагадувати текстуру густої сметани. Якщо його підняти на віночику, воно не повинно швидко спадати з нього. Поки відставте тісто в сторону.

Крок - 2
03

Ці галушки не треба розгортати або формувати ложкою. Ви можете їх зробити за допомогою звичайної терки з великими отворами. Можете для початку потренуватися, тримаючи терку тильною стороною до верху над мискою з тестом. Покладіть невелику кількість тіста на терку і притисніть лопаткою. Зі зворотного боку будуть випадати вже готові маленькі галушки. Такий спосіб займає небагато часу, мінімум зусиль і максимум вигоди.

Крок - 3
04

Поставте на плиту, на середній вогонь широку сковорідку. Додайте в неї вершкове масло. Розтопіть і кип'ятіть деякий час, поки воно не почне темніти. Потім зменшіть вогонь до мінімуму.

Крок - 4
05

На сусідню комфорку поставте каструлю з водою. Додайте трішки солі. Доведіть рідину до кипіння. Тепер приступіть до формування галушок за запропонованим методом. Тримайте тертку над каструлею, якщо діаметр каструлі дозволяє покласти на неї тертку, так і зробіть. Ложкою викладайте тісто і видавлюйте його лопаткою прямо в киплячу воду.

Крок - 5
06

Потім перемішайте галушки шумівкою, щоб всі спливли на поверхню і не прилипли до дна. Варіть протягом однієї хвилини. Таку процедуру повторіть з рештою тіста. Варіть галушки невеликими порціями, щоб вони не злипалися.

Крок - 6
07

Вийміть маленькі галушки шумівкою і перекладіть в сковороду з розтопленим маслом. Під сковородою збільште вогонь до середнього і підсмажте галушки, періодично помішуючи.

Крок - 7
08

Додайте до них трохи нарізаної зелені петрушки і перемішайте. Готові чеченські галушки подавайте з м'ясом, будь-яким соусом або свіжим салатом. Смачного.

Крок - 8

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Шницель из курицы на сковороде - покроковий рецепт, фото 1 Шницель из курицы на сковороде 35 2 3 з 5 - детальніше -
Мармелад без сахара - покроковий рецепт, фото 1 Мармелад без сахара 45 1 3 з 5 - детальніше -
Буженина вареная - покроковий рецепт, фото 1 Буженина вареная 120 4 3 з 5 - детальніше -